Την επόμενη φορά το σουτ θα μπει!

Τσέισον Ραντλ

Την επόμενη φορά το σουτ θα μπει!

Χρήστος Τσάλτας 21:03 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ Betsson έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στη σεζόν και αν 1-2 λεπτομέρειες ήταν υπέρ της στο τέλος, τότε θα έφτανε στον θρίαμβο. Ο οποίος θα έρθει την επόμενη φορά. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Στο ξεκίνημα της σεζόν κάποιοι έβλεπαν την προσπάθεια ενίσχυσης που έκανε η ΑΕΚ. Μάλλον όμως δεν είχαν υπολογίσει το πόσο δυνατή θα είναι η φετινή ΑΕΚ. Και μπορεί να έχασε τα δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά η εικόνα της στα 80 λεπτά των δύο αγώνων έδειξε σημάδια μεγάλης ομάδας.

Το ματς στο ΟΑΚΑ και ιδίως στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έπαιξε μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου. Διότι όχι μόνο γύρισε από το -11 και με ρυθμό που ήταν ραμμένος στα μέτρα του Παναθηναϊκού για να κάνει ροτέισιον. Η ΑΕΚ όμως του χάλασε το... έργο, γιατί έκανε ένα από τα καλύτερα δεύτερα ημίχρονα της σεζόν.

Για την ακρίβεια, έκανε το καλύτερο ημίχρονο της σεζόν. Έπαιξε μπάσκετ με τον δικό της τρόπο, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε κακές επιλογές και άστοχα σουτ, ενώ την ίδια ώρα έβγαλε πρωταγωνιστές. Τίλμαν, Κουζμίνσκας, Καμπενγκέλε πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και έδωσαν λύσεις. Η ΑΕΚ από εκεί που έμοιαζε το παιχνίδι χαμένο, έκανε τεράστιο comeback και το έκανε με τον δικό της τρόπο και με το μπάσκετ που θέλει ο Πλάθα. Έτρεξε το γήπεδο, βρήκε σουτ από την περιφέρεια, έκλεισε τα ατού της ομάδας του Αταμάν και κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της.

Η ΑΕΚ έκανε μεγάλη προσπάθεια και έφτασε ένα σουτ μακριά από θρίαμβο. Διότι σε παιχνίδι που μέτρησε 22-7 βολές εις βάρος της, σε αυτή την έδρα και απέναντι σε αντίπαλο τέτοιου βεληνεκούς, τότε εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πως η εμφάνιση αυτή ήταν πολύ σπουδαία και αποδεικνύει πως τα καλύτερα είναι μπροστά για την Ένωση.

Η ομάδα του Πλάθα μέρα με τη μέρα βελτιώνεται και αυτό το καταθέτει στο παρκέ. Σε ένα παιχνίδι που το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο με φαλτσοσφυρίγματα από τον Πουρσανίδη και έφεραν εκνευρισμό στους ανθρώπους της ΑΕΚ, με τις βολές στο 13-0 έως το 19ο λεπτό και την διαφορά να ανοίγει και χάρη στην εικόνα των «γκρι». Η ΑΕΚ όμως ούτε τότε έκανε πίσω και αυτό οφείλεται στον Ισπανό, που έδωσε πρώτος το σύνθημα στα αποδυτήρια για την αντεπίθεση. Και το γεγονός ότι αυτή η ομάδα πιστεύει ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Διότι την επόμενη φορά το σουτ είτε από τον Ραντλ, είτε από τον ΜακΡέι, είτε από τον ΜάκΛεμορ θα έχει την κατάληξη που πρέπει: το αντίπαλο καλάθι