Επιτέλους... τέλος και τώρα δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα για την επόμενη σεζόν

Επιτέλους... τέλος και τώρα δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα για την επόμενη σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 19:52 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 29.05.2024

Μια σεζόν που έμοιαζε με... μαρτύριο έφτασε στο τέλος της και τώρα ήρθε η ώρα η ΑΕΚ Betsson να κοιτάξει την επόμενη μέρα και να διορθώσει όσα δεν λειτούργησαν. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Αυτό που περίμεναν όλοι από τον Μάρτιο ακόμα, έγινε πράξη στα μέσα Μαϊου. Η σεζόν της ΑΕΚ Betsson, που ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις, αλλά πήρε καταστροφική τροπή από τον Γενάρη και μετά, έφτασε στο τέλος της. Προφανώς και θα ερχόταν αυτό το φινάλε στο Game 2 της σειράς με τον Ολυμπιακό, μιας και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής και οι ελλείψεις της Ένωσης στο ρόστερ έκαναν ακόμα πιο μεγάλη τη διαφορά των δύο ομάδων.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει σε δύο εύκολες νίκες χωρίς να καταναλώσει ιδιαίτερη ενέργεια. Κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, όπου πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο, είχε σταθερή απόδοση και έφτασε δια περιπάτου στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Αυτό βεβαίως μικρή σημασία έχει, σε μια σειρά που ήταν... προδιαγεγραμμένη πριν καν αρχίσουν τα παιχνίδια. Για την Ένωση άλλωστε το σημαντικότερο ήταν να αποφύγει τα προβλήματα, όπως και έγινε τις προηγούμενες μέρες και απλά να τελειώσει την σεζόν και τυπικά. Διότι ουσιαστικά η σεζόν είχε τελειώσει προ πολλού για τους παίκτες του Ζούρου.

Δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να κρατήσει κανείς από την σεζόν της Ένωσης. Διότι όσα προσπάθησαν οι παίκτες των «κιτρινόμαυρων» να... χτίσουν στο πρώτο μισό της, το γκρέμισαν μέσα σε 3 μήνες στο δεύτερο μισό της, με διαδοχικές ήττες. Το γεγονός πως έφτασε 1η Απριλίου για να πανηγυρίσει η ομάδα την πρώτη εντός έδρας νίκη της στο 2024 τα λέει όλα για την εικόνα και την συνολική προσπάθεια της σεζόν.

Φυσικά, το παιχνίδι στα Λιόσια, απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν χρήζει καμίας απολύτως ανάλυσης και σχολιασμού. Από την αρχή ως το τέλος το μοτίβο ήταν ίδιο για την ομάδα του Μπαρτζώκα, που έβγαλε την αγγαρεία και ετοιμάζεται για το Final 4 του Βερολίνου.

Για την ΑΕΚ Betsson πλέον αρχίζει μια άλλη κατάσταση, εντελώς διαφορετική. Διότι μπροστά της υπάρχουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα και την στελέχωση όχι μόνο του ρόστερ, αλλά και του οργανισμού γενικότερα. Η επικείμενη συνέντευξη Τύπου του Μάκη Αγγελόπουλου θα δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας και την κατεύθυνση της ομάδας. Και αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια από τις πολλές που πρέπει να γίνουν για να αποφύγει η ομάδα τα φετινά δράματα.

Τα λάθη που έγιναν, σε όλα τα επίπεδα, είναι πολλά και θα πρέπει να μην επαναληφθούν. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα να εκμεταλλευτεί το διάστημα από την 19η Μαϊου έως την έναρξη της νέας σεζόν. Το χρονικό διάστημα βοηθάει για αλλαγές και για να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν. Και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουν όλοι για να επιστρέψει -γενικότερα- η ΑΕΚ Betsson.