Είναι ανώφελο να μιλάμε για ποδόσφαιρο, όταν «πνίγεται» μια τέτοια κόκκινη κάρτα
i

Σιδηρόπουλος@intime

Είναι ανώφελο να μιλάμε για ποδόσφαιρο, όταν «πνίγεται» μια τέτοια κόκκινη κάρτα

Αλέξης Σαββόπουλος 11:19 - 31.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 31.10.2024

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την απίστευτη απόφαση του Σιδηρόπουλου να μην αποβάλλει τον Μπρινιόλι διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα.

Συγγνώμη αλλά για ποιο παιχνίδι να μιλήσουμε και ποια ποδοσφαιρική ανάλυση να κάνουμε όταν γίναμε θεατές μιας ακόμη καταστρατήγησης των κανονισμών από έναν έλληνα (και θεωρητικά από τους καλύτερους που έχουμε) διαιτητή. Δυστυχώς η ελληνική διαιτησία για μια ακόμη φορά διαμόρφωσε ένα παιχνίδι. Ενα αποτέλεσμα.

Τις συνθήκες μιας αναμέτρησης και δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν αν ο Σιδηρόπουλος απέβαλε ως όφειλε τον… Κόμπρα Κάι, Αλμπέρτο Μπρινιόλι για το δολοφονικό χτύπημα στον Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Για το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αλλά είναι βέβαιο ότι θα βλέπαμε άλλο ματς με την ΑΕΚ να μένει με δέκα παίκτες σχετικά νωρίς και να υποχρεώνεται να αλλάξει το πλάνο της.

Το ακόμη πιο θλιβερό είναι ότι δεν μιλάμε για μια αμφισβητούμενη φάση που επιδέχεται διπλής ερμηνείας. Δεν είναι καν μια δύσκολη φάση. Είναι ένα επικίνδυνο παίξιμο στο κεφάλι του Σουλεϊμάνοφ που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του αθλητή. Τελεία. Απο τη στιγμή που

εντοπίζεις παράβαση και δίνεις το φάουλ και βγάζεις και κάρτα είναι αστείο να μιλάμε αν βρήκε πρώτα την μπάλα. Αν είναι έτσι ας μην έδινε φάουλ. Είναι φάουλ και κόκκινη. Το ακόμη πιο φαιδρό είναι ότι ο Σιδηρόπουλος… έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και το VAR που ορθά τον κάλεσε για να αλλάξει το χρώμα της κάρτας. Ουσιαστικά το κατήργησε, αποδεικνύοντας ότι αν ένας διαιτητής θέλει να κάνει του κεφαλιού του μπορεί και με VAR. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο εν λόγω ρέφερι…

Ο Αρης επέλεξε να αντιδράσει χθες με ένα διαφορετικό τρόπο μέσω των social media, θέλοντας να μην ρίξει κι άλλο λάδι στον μύλο της τοξικότητας. Και δεν χρειάζετια να ζητήσει καν την άποψη του Λανουά για τη φάση και να ζητήσει να τη σχολιάσει αφού από χθες έχει αποφανθεί για αυτή το σύνολο της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, που έχει ήδη τοποθετήσει τη φάση με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Σιδηρόπουλο στο… Top 10 με τα πιο κραυγαλέα διαιτητικά λάθη.

Αυτό που μπορεί όμως να μας εξηγήσει ο γάλλος αρχιδιαιτητής είναι για ποιο λόγο το πιο σπουδαίο ματς της φάσης των “16” το σφύριξε έλληνας διαιτητής και αν φυσικά θα ισχύσει το ίδιο και στον επαναληπτικό για να προετοιμαστούμε απο τώρα αφού είναι φανερό ότι οι έλληνες ρέφερι δεν είναι να σφυρίζουν… ούτε τα φιλικά.

Στα υπόλοιπα του αγώνα, από τις επιλογές του Μάντζιου έγινε φανερό ότι επιχειρήθηκε από μέρους του και μια διαχείριση εν όψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Κάποιοι έμειναν έξω (Σιφουέντες, Βέλεθ και Σαβέριο), κάποιοι έπαιξαν λίγο ως αλλαγή, όπως ο Μορόν και ο Μάγιο, κάποιοι καθόλου όπως ο Χουάνκαρ ώστε να είναι φρέσκιοι την Κυριακή στο must win παιχνίδι. Η εικόνα του Αρη θύμισε αρκετά αυτή του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά του έλειπε το… κατιτίς στην επίθεση.

Γενικά ο Άρης έχει ένα ζήτημα με τις αποφάσεις που παίρνει στα τελευταία 16 μέτρα του γηπέδου. Ενώ δημιουργεί τις προυποθέσεις (το έκανε και χθες σε 3-4 περιπτώσεις), η τελική ενέργεια είναι λανθασμένη ενώ πλην Μορόν, το γκολ γίνεται δύσκολη υπόθεση για τους υπόλοιπους και ιδίως για όσους θα έπρεπε να συνδράμουν (Ντιαντί, Σίστο, Σουλεϊμάνοφ χθες). Εστω και έτσι όμως, ο Αρης έδειξε και πάλι χαρακτήρα και το 1-0 είναι ένα απολύτως διαχειρίσιμο αποτέλεσμα για τη ρεβάνς που θα γίνει σε ενάμιση περίπου μήνα στην έδρα του.

Ως τότε, η ομάδα του Μάντζιου έχει μπροστά της, σε πρώτη φάση, μια τριάδα αγώνων (Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Βόλο) που μπορούν να την διατηρήσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.