Αυτό κι αν είναι σημάδι για έναν Παναθηναϊκό... Uber Alles!

Αυτό κι αν είναι σημάδι για έναν Παναθηναϊκό... Uber Alles!

Ηλίας Λαλιώτης 11:19 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 03.10.2024

Δεν θα υπήρχε καλύτερη πόλη για να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός AKTOR το φετινό ταξίδι διατήρησης των σκήπτρων του στην EuroLeague. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Εκεί που τελείωσε η περασμένη σεζόν της Euroleague με τον Παναθηναϊκό AKTOR θριαμβευτή, εκεί αρχίζει και η φετινή! Στο Βερολίνο! Εκεί όπου, ο πιο επιτυχημένος ελληνικός σύλλογος στην Ευρώπη, έχει ράψει δύο από τα επτά αστέρια που κοσμούς τη φανέλα του.

Εκεί όπου ο Σλούκας, ο Παπαπέτρου, ο Λεσόρ, ο Ναν, ο Μήτογλου και η υπόλοιπη παρέα που δημιούργησε ο Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσαν μια από τις σπουδαιότερες ιστορίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι μνήμες νωπές. Κάτι παραπάνω από 4 μήνες περάσαν. Οι στιγμές χαραγμένες στις καρδιές και το μυαλό όσων τις έζησαν από κοντά.

Από αυτή την πόλη του θριάμβου, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ξεκινά το φετινό του ταξίδι στην Ευρωλίγκα. Αυτό κι αν είναι σημάδι! Η χρονιά κατά την οποία καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του, η χρονιά κατά την οποία όλοι θα τον κυνηγούν να τον ρίξουν από την κορυφή, ξεκινάει από τον τόπο της στέψης του. Και του δίνει την ευκαιρία να στείλει με το... καλημέρα της νέας EuroLeague ηχηρό μήνυμα για τις διαθέσεις του προς όλους.

Γιαννακόπουλος: «Σίγουρα θα φτάσουμε στον τελικό της EuroLeague, αλλά εκεί θα χρειαστεί άλλη... μαγεία» (vid)
EUROLEAGUE

18:06 - 02.10.2024

Γιαννακόπουλος: «Σίγουρα θα φτάσουμε στον τελικό της EuroLeague, αλλά εκεί θα χρειαστεί άλλη... μαγεία» (vid)

Στην απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο «SKWEEK» μίλησε μεταξύ άλλων για το μέχρι που πιστεύει ότι θα φτάσει ο Παναθηναϊκός AKTOR αυτή τη σεζόν.

Ο στόχος των πρωταθλητών Ευρώπης κόντρα στην Αλμπα Βερολίνου προφανής και ξεκάθαρος! Να ξεκινήσει με νίκη απέναντι σε μια ομάδα σαφώς υποδεέστερη στα χαρτιά, αλλά πάντα πολύ επικίνδυνη. Ειδικά από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο ξεκίνημα κατά το οποίο πάντα ο πιο «μικρός» έχει περισσότερες ευκαιρίες για να κάνει τη ζημιά. Και ειδικά η ομάδα του Ισραέλ Γκονθάλεθ, με το ελεύθερο και γρήγορο μπάσκετ που παίζει, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη σε αυτή την πρεμιέρα.

Ο σοβαρός Παναθηναϊκός, βέβαια, είναι ικανός να ξεκινήσει με το... δεξί τη νέα σεζόν. Οι παίκτες που μπορεί να τον πληγώσουν είναι ο Ισλανδός Μάρτιν Χέρμανσον (γρήγορος και δημιουργικός γκαρντ που μπορεί να σε «σκοτώσει» με το σουτ του αν βρει ρυθμό) και ο Αμερικανός σέντερ Τρέβιον Ουίλιαμς, ο οποίος είναι ρούκι στην Ευρωλίγκα, αλλά έχει προσόντα ικανά να τον κάνουν να ξεχωρίσει άμεσα. Αν καταφέρει να περιορίσει αυτούς τους δύο, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα και θα κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται, ώστε να κολλήσουν ακόμα περισσότερο τα νέα κομμάτια στο ήδη στερεό και μεγαλοπρεπές «οικοδόμημα» που έχει δημιουργήσει.

Οι Λορέντζο Μπράουν, Ομέρ Γιουρτσεβέν και Τσεντί Οσμάν έχουν γεμίσει κάθε θεωρητικό κενό που υπήρχε από πέρυσι στο ρόστερ, δημιουργώντας μια ομάδα που βάσει ονομάτων και ποιοτικών λύσεων μπαίνει στο πλάι αυτή του 2009 για να κερδίσει τον τίτλο της καλύτερης.

Για να έχουν την τύχη να το πετύχουν αυτό στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους. Η EuroLeague είναι ένας «μαραθώνιος». Ένα πρωτάθλημα... αντοχής, που ο πιο ανθεκτικός, ο πιο σκληρός και ο πιο αποφασισμένος θα τον κερδίσει. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε καλό μπάσκετ και μια σεζόν που αναμένεται άκρως συναρπαστική.