Η σχέση ΑΕΚ και Μπακασέτα, δεν θα τσαλαβουτήσει ποτέ σε επικοινωνιακά λασπόνερα
i

Τάσος Μπακασέτας/©intime

Η σχέση ΑΕΚ και Μπακασέτα, δεν θα τσαλαβουτήσει ποτέ σε επικοινωνιακά λασπόνερα

Κώστας Τσίλης 12:30 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 14.08.2024

Το μέλλον του Μπακασέτα και ως προς την ΑΕΚ και γενικώς, έχει μια μόνο αλήθεια, έχει μια λέξη κλειδί και δεν θα έχει ποτέ σχέση με σενάρια και σίριαλ. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Έγραψε η τουρκική εφημερίδα Fanatik πως «η ομάδα που ενδιαφέρεται περισσότερο για τον Μπακασέτα, είναι η ΑΕΚ». Σας γράφω λοιπόν εδώ στο Sportal, πως ακόμα και αν κάτι τέτοιο ίσχυε, οι τελευταίοι που θα το μάθαιναν είναι τα ΜΜΕ. Ειδικά τα τουρκικά. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα και για λόγους καθαρά πρακτικούς και τακτικής, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Μπακασέτας θα ήθελαν την δεδομένη χρονική στιγμή, να ανοίξει δημοσίως μια τέτοιου είδους συζήτηση. Δεν χρειάζεται καν να εξηγήσω τους λόγους, διότι είναι πολύ προφανείς. Πολλώ δε μάλλον, όταν δεν τίθεται καν ζήτημα τακτικής ή κάτι τέτοιο.

Η σχέση του Μπακασέτα με την ΑΕΚ, είναι μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή σχέση. Δεν ξεκίνησε άλλωστε το 2016, όταν πήρε μεταγραφή για την Ένωση. Είχε γεννηθεί και σφυρηλατηθεί πολλά χρόνια πριν, όταν πιασμένος από το χέρι του νονού, έμπαινε στα σκαλάκια του ΟΑΚΑ. Αλλά φυσικά αυτό είναι κάτι που έχει ακουστεί ελάχιστα έως καθόλου. Και κυρίως ποτέ και σε καμία στιγμή ο Μπακασέτας δεν το έβαλε μπροστά ως ατού, ούτε όταν πήρε την μεταγραφή στην ΑΕΚ, ούτε όταν μπήκε στο τραπέζι το θέμα του νέου του συμβολαίου. Ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ.

Σε αντίθεση με ουκ ολίγους «μετεωρίτες» που κατάλαβαν πόσο μετράει το συναίσθημα στον κόσμο της ΑΕΚ και το καβάλησαν για να ακούσουν το όνομα τους από την κερκίδα αλλά ακόμα και να πάρουν συμβόλαια, ο Μπακασέτας την δική του σχέση με την ομάδα που ήταν και αυθεντική, την προστάτεψε καλά και επιμελώς. Εννοείται δεν την έκρυψε, αλλά δεν την έκανε και σημαία. Το πως και το γιατί μια τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή, έφτασε να επιθυμήσει/επιλέξει να φύγει μακριά και ενώ είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο, εξηγεί εν πολλοίς το γιατί η ΑΕΚ πέρασε μια ζόρικη και πέτρινη τετραετία από το 2018 μέχρι και το 2022.

Προσέξτε όμως μια σημαντική λεπτομέρεια που έχει την σημασία της. Ακόμα και τότε, η σχέση του Μπακασέτα με την ΑΕΚ, δεν χάλασε από καμία από τις δυο πλευρές. Ίσως μάλιστα και ο λόγος που εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή, με τις δεδομένες συνθήκες, χώρισαν οι δρόμοι τους, ήταν για να την προστατεύσουν αυτή την σχέση. Ακόμα όμως και αν κανείς εκ των δυο δεν το σκέφτηκε έτσι, το αποτέλεσμα αυτό ήταν. Και αυτό είναι που μετράει και είναι αυτό που θα παίξει ρόλο στις εξελίξεις του σήμερα ή του αύριο.

Ό,τι και αν (είναι να) συμβεί... 

Οτιδήποτε συμβαίνει και τώρα ή συμβεί στο μέλλον ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Μπακασέτα, δεν πρόκειται ποτέ, να κάνει βόλτα δημοσίως με οποιονδήποτε τρόπο. Το μόνο που υπάρχει ως δεδομένο και πέρα πάσας αμφισβήτησης, είναι πως για την ΑΕΚ είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα για τον Μπακασέτα και για τον Μπακασέτα είναι πάντα ανοιχτό να επιστρέψει όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτό για το timing, κρατήστε το. Μέτρησε πολύ για το πότε ο αρχηγός της εθνικής έφυγε από την ΑΕΚ, θα μετρήσει πολύ και για το πότε θα επιστρέψει. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο, πως η σχέση ανάμεσα στις δυο πλευρές, δεν θα τσαλαβουτήσει ποτέ, σε επικοινωνιακά λασπόνερα.

Δεν πρόκειται η ΑΕΚ ποτέ να διαρρεύσει κάτι που να αφορά τον Μπακασέτα, προκειμένου να κάνει «παιχνίδι», ούτε ο Μπακασέτας για να πιέσει ή να κερδίσει κάτι. Ούτε φυσικά κανένα γαϊτανάκι τύπου έρχεται, δεν έρχεται, ποιος μαδάει την μαργαρίτα. Δεν θα επιτρέψει καμία από τις δυο πλευρές, να γίνει κανένα σίριαλ. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, τον γουστάρει, τον αγαπάει και φυσικά τον θέλει πίσω τον αρχηγό της εθνικής. Αλλά κανείς, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Μπακασέτας, πρόκειται να παίξουν μ’ αυτό. Είναι κάτι που θα πρέπει όλοι μας αυτό να το έχουμε πολύ καθαρό. Ότι είναι να γίνει, όταν είναι να γίνει, θα γίνει όπως πρέπει. 

Η πραγματικότητα... 

Επίσης είναι και κάτι άλλο που πρέπει να το έχουμε καθαρό. Υπάρχουν πράγματα που ήδη έχουν γίνει ή που ενδεχομένως θα γίνουν το επόμενο διάστημα, που είναι μεν στο πλαίσιο αυτής της ιδιαίτερης σχέσης της ΑΕΚ με τον Μπακασέτα, αλλά που δεν συνδέονται καθόλου με το ζήτημα μιας πιθανής επιστροφής. Ο αρχηγός της εθνικής μιλούσε, μιλά και θα μιλά με ανθρώπους της Ένωσης. Έχει εμφανιστεί και θα εμφανιστεί ξανά όποτε έχει την ευκαιρία στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Αλλά ερμηνεία που θα είναι διαφορετική και πέρα από την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές, θα είναι και λανθασμένη και εντελώς εκτός πραγματικότητας.

Ο Μπακασέτας βρίσκεται όντως σε μια κρίσιμη καμπή της καριέρας του. Αυτό που φαίνεται είναι πως ο κύκλος του στην Τουρκία έχει κλείσει. Λατρεύτηκε, έγινε αρχηγός, για χάρη του χόρεψε ολόκληρο γήπεδο στην Τραπεζούντα το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Ξόφλησε και το ποδοσφαιρικό γραμμάτιο που είχε με την Τραμπζονσπορ καθώς της έδωσε το πρωτάθλημα που αυτός της είχε κόψει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνει, γι αυτό φαίνεται πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή της καριέρας του, όλα μπροστά του είναι ανοιχτά. Το καλοκαίρι το συμβόλαιό του λήγει. Βάζω στο τραπέζι πως όταν ήταν στον Πανιώνιο, επειδή ακριβώς ήθελε να πάρει χρήματα η ομάδα του, δεν περίμενε έξι μήνες για να πάει ως ελεύθερος στην ΑΕΚ. Η Τραμπζονσπορ για να βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο της, θα πρέπει να τον παραχωρήσει τον Γενάρη. Ας το έχουμε και αυτό στο μυαλό μας. Όπως και το γεγονός πως ομάδες από την Ιταλία, δυνατά ονόματα, επιμένουν να έχουν στο στόχαστρο τους εδώ και δυο χρόνια τον Μπακασέτα. Και μάλλον τόσο καιρό έπεφταν πάνω σε τρελές απαιτήσεις τον Τούρκων. Το ίδιοι και Γερμανοί. Θα δείξει. Όλα έχουν να κάνει με το timing. Το πώς θα είναι τα πράγματα τον Γενάρη, ίσως πολύ περισσότερο, πως θα είναι τον Μάη. Τα πάντα, όλα, είναι ανοιχτά. Και όποιος δοκιμάσει αυτή την στιγμή να κάνει πρόβλεψη, πιθανότατα θα πάει κουβά.

«Ο Μπακασέτας δεν θα μείνει στην Τράμπζονσπορ και η ΑΕΚ ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:03 - 17.11.2023

«Ο Μπακασέτας δεν θα μείνει στην Τράμπζονσπορ και η ΑΕΚ ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Τουρκία ο Τάσος Μπακασέτας δεν θα μείνει και τη νέα σεζόν στην Τράμπζονσπορ με την ΑΕΚ να καραδοκεί για την απόκτησή του.

Και κάτι τελευταίο. Την δεδομένη στιγμή δεν έχει ίσως και πολύ μεγάλο νόημα οποιαδήποτε ανάλυση για το πως βλέπει ο Αλμέιδα έναν παίκτη όπως ο Μπακασέτας και αν ταιριάζει ως στιλ και ως νοοτροπία στο αγωνιστικό του μοντέλο. Αν και εφόσον χρειαστεί πάντως, φυσικά θα γίνει και αυτό. Και τότε δεν νομίζω πως θα είναι πολλοί που θα εκπλαγούν από την προσέγγιση. Την καθαρά ποδοσφαιρική.