Να 'τοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!
i

Κώστας Παπανικολάου / © Intime

Να 'τοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:08 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 20.08.2024

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση, πάτησε την Άλμπα, έφτασε τις 6 σερί νίκες και πλέον κάνει τους πάντες στον Πειραιά να ονειρεύονται ακόμα μεγαλύτερα! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης...

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα συγκλονιστικό ματς απέναντι στην Άλμπα, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να δείχνει ότι δίκαια είναι στην κορυφή ολόκληρης της Euroleague!

Από την αρχή μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος και ακόμα και στις στιγμές που η Άλμπα έκανε την αντεπίθεσή της, οι Πειραιώτες έδειχναν πως δεν πρόκειται να φύγουν με κατεβασμένο το κεφάλι από την γερμανική πρωτεύουσα. Και όλα αυτά χωρίς τον ηγέτη του Ολυμπιακού και παρκέ και χωρίς τον παίκτη ξεκουράζει τον Σάσα Βεζένκοφ. Βέβαια, ο σταρ του Ολυμπιακού μοιάζει να μην χρειάζεται ξεκούραση ποτέ!

Για ακόμα ένα ματς ήταν καταπληκτικός, έχοντας 28(!) πόντους, με 10/13 εντός παιδιάς (6/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 4/5 βολές και 13 ριμπάουντ, ενώ συγκέντρωσε 40(!) βαθμούς στην αξιολόγηση! Εντάξει, μάλλον τον MVP της αγωνιστικής τον βρήκαμε!

Δεν ήταν όμως μόνο εκείνος που έλαμψει, αν και το έκανε περισσότερο από κάθε άλλον. Ο Τόμας Ουόκαπ με 15 πόντους και 10 ασίστ ήταν εκπληκτικός, ο Κώστας Παπανικολάου με 11 πόντους έκανε την διαφορά με την ενέργειά του, ενώ Φαλ (9π.) και Μπόλομποϊ (7π., 9ρ.) έκαναν και εκείνοι το κομμάτι τους.

Το θέμα βέβαια δεν είναι να πούμε ποιος έλαμψε. Όλοι το έκαναν άλλωστε, ακόμα και οι Αμπόσι και Τσάμης, που έκαναν το ντεμπούτο τους στην Euroleague, με τον δεύτερο να σκοράρει κιόλας το πρώτο του καλάθι και τον πρώτο να γίνεται ο νεότερος παίκτης του Ολυμπιακού στην ιστορία της διοργάνωσης! Το σημαντικό για τους Ερυθρόλευκους είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις όταν τον βλέπεις να παίζει. η σιγουριά πως, ό,τι και να συμβεί, κάτι θα κάνει και θα καθαρίσει το παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή καμία άλλη ομάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν παίζει το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Αυτοματισμοί, αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, κυκλοφορία για σεμινάριο και μέσα σε όλα, ακόμα και όταν όλα πάνε στραβά, υπάρχει πάντα η προσωπικότητα που θα κάνει την διαφορά. Σκεφτείτε απλά πόσα τρίποντα έχει βάλει όταν καίει η μπάλα ο Βεζένκοφ, ο Λαρεντζάκης, ο Σλούκας κ.ο.κ.

Ο Ολυμπιακός με λίγα λόγια μοιάζει (και είναι) ασταμάτητος! Φυσικά αυτό δεν το λέμε επειδή κέρδισε την Άλμπα. Αυτό μπορούν να το κάνουν πολλές ομάδες και μια απλή ματιά στην κατάταξη το δείχνει. Το λέμε γιατί είναι ο φόβος και ο τρόμος ολόκληρης της Ευρώπης, με άπαντες να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Βέβαια καλά όλα αυτά, όμως ο Ολυμπιακός τώρα έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Το πώς θα μπορέσει να εντάξει τους τραυματίες στην ομάδα και πώς θα τους κανει να εμφανιστούν έτοιμοι στο Κύπελλο την επόμενη εβδομάδα.

Όταν σε μια ομάδα επιστρέφουν οι τραυματίες και μάλιστα παίκτες σαν τον Σλούκα και τον Πίτερς, τότε είναι δεδομένο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μπορέσει να τους εντάξει στο σύνολο με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να επιστρέψουν στη δράση, κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Λίγη υπομονή λοιπόν και όλα θα γίνουν.

Πίσω στα της Euroleague. Ο Ολυμπιακός, στην πιο αμφίρροπη διοργάνωση των τελευταίων ετών (ίσως και όλων των εποχών), μετράει 6 σερί νίκες, που μάλιστα ήρθαν με αντιπάλους μεγαθύρια του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ! Στα πόδια του Ολυμπιακού έχουν πέσει η Ρεάλ, Εφές, η Φενέρ η Μακάμπι, η Βίρτους και τώρα η Άλμπα, με αυτά τα παιχνίδια να έχουν σαφώς κινδύνους, όμως να μην σημαίνει τίποτα αυτό για την αρμάδα του Μπαρτζώκα.

Μπορεί κανείς να πει πως έχουν άδικο οι οπαδοί του Ολυμπιακού που ονειρεύονται μια κατάκτηση και μια συμμετοχή στο Final Four; Σαφώς και όχι. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που πρέπει να πιστώσουμε στον Ολυμπιακό. Έχει δώσει στον κόσμο του το δικαίωμα να ονειρεύεται, το δικαίωμα να ελπίζει και το δικαίωμα να φαντάζεται έναν κατάμεστο Πειραιά και στο κέντρο του η κούπα της Euroleague!

Αυτά για την ώρα, γιατί πρέπει να είμαστε όλοι ταπεινοί και να μην λέμε πολλά. Έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός «μιλάει» με πράξεις για όλους μας φέτος...

ΥΓ. Έρχεται το Final 8, και το Sportal θα δώσει βροντερό παρών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μείνετε συντονισμένοι. Σας έχουμε υποσχεθεί μεγάλα πράγματα και ήδη το έχουμε κάνει πράξη!

ΥΓ2. Επέκταση Ουόκαπ ΧΤΕΣ!

ΥΓ3. Ο Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία σε δύο νέα παιδιά, τον Βενιαμίν Αμπόσι και τον Παναγιώτη Τσάμη, να κάνουν το ντεμπούτο τους στην Euroleague. Το μέλλον λοιπόν τους ανήκει, καθώς αυτό μπορεί να είναι μόνο η αρχή για εκείνους. Όλα είναι στο χέρι τους!