«Βρήκε» αχτύπητο δίδυμο κρούσης ο Παναθηναϊκός, του λείπει ένα ακόμα για να... πατήσει το κουμπί

Ντίνος Μήτογλου και Ματίας Λεσόρ

«Βρήκε» αχτύπητο δίδυμο κρούσης ο Παναθηναϊκός, του λείπει ένα ακόμα για να... πατήσει το κουμπί

Ηλίας Λαλιώτης 01:03 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 14.08.2024

Ο Ντίνος Μήτογλου ήρθε και... έδεσε άψογα με τον Ματίας Λεσόρ, αλλά ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν χρειάζεται να βρει τον παίκτη που θα πάρει βάρος από τις πλάτες του Κώστα Σλούκα, για να αλλάξει άμεσα την εικόνα του προς το καλύτερο.

Το σημαντικότερο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, μπαίνοντας στην αναμέτρηση με την Μπασκόνια, επετεύχθη. Αυτό δεν ήταν άλλο από τη νίκη. Παρότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για αυτή τη νέα ομάδα, οι τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες, καθιστούσαν ως must win το ματς κόντρα στους Βάσκους.

Το τελικό σκορ δείχνει μια σχετικά άνετη νίκη, όπως και η εμφάνιση των «πράσινων» στην τέταρτη περίοδο, αλλά η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Απέναντι σε μια ομάδα με rotation 8 παικτών δυσκολεύθηκαν πολύ για 30 λεπτά. Κυρίως λόγω της αμυντικής τους επίδοσης. Σε τρεις περιόδου είχαν δεχθεί 22, 21 και 23 πόντους, αντίστοιχα. Στην τέταρτη την περιόρισαν στους 15 και σε συνδυασμό με την καλή επιθετική λειτουργία σε όλο το ματς, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 2-3, πριν από τις «εξόδους» σε Βαρκελώνη και Βερολίνο.

Ο Ματίας Λεσόρ επέστρεψε στις κυριαρχικές εμφανίσεις, κάνοντας πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα. Σκόραρε μέσα από καταστάσεις pick n' roll ή παίζοντας με πλάτη στο καλάθι και φορτώνοντας τους αντιπάλους του με φάουλ, έχοντας 7/8 βολές. Κατέβασε 14 ριμπάουντ, τα μισά επιθετικά και το κυριότερο, ταίριαξε ιδανικά με τον Ντίνο Μήτογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει μπει ορεξάτος (14 από τους 23 πόντους του στην 4η περίοδο) και δίνει στον Παναθηναϊκό στοιχεία που του έλειπαν. Σκληράδα, δύναμη, χέρια πάνω στην μπάλα και αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια (2/4 τρίποντα). Δημιουργούν ένα εξαιρετικό δίδυμο κρούσης μέσα στη ρακέτα, το οποίο είχε «φανταστεί» ο Εργκίν Αταμάν όταν έφτιαχνε την ομάδα, αλλά λόγω του τραυματισμού του Μήτογλου δεν μπορούσε να το δει και στο παρκέ.

Ταυτόχρονα οι δύο ψηλοί έδειξαν να συνδυάζονται καλύτερα με τους γκαρντ. Και κυρίως με τον Κώστα Σλούκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε καλό παιχνίδι με 12 πόντους και 7 ασίστ (από τις 15 συνολικά της ομάδας του), παρότι ήταν αρκετά άστοχος (2/10 σουτ). Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως λείπει από τους «πράσινους» ο αντίστοιχος παρτενέρ του Έλληνα γκαρντ. Το παραδέχθηκε και ο Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. Ο Λούκα Βιλντόζα είναι σκιά του εαυτού του και δεν προσφέρει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα. Το Τριφύλλι ψάχνει στην αγορά της Αμερικής, αλλά οι καλές περιπτώσεις όπως του Κέντρικ Ναν, του Ουίλ Μπάρτον και του Καρλίκ Τζόουνς δεν πείθονται μέχρι τώρα να παρατήσουν οριστικά την προοπτική του NBA.

Ο Σλούκας έχει πάρει μεγάλο βάρος στους ώμους του και πρέπει να βρεθεί αυτός που τον ελαφρύνει. Είτε είναι ο καλός Βιλντόζα, είτε ο παίκτης που θα αποκτηθεί...

MVP της αγωνιστικής ο Ματίας Λεσόρ
EUROLEAGUE

23:59 - 27.10.2023

MVP της αγωνιστικής ο Ματίας Λεσόρ

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν εκπληκτικός απέναντι στην Μπασκόνια, με τον Γάλλο να αναδεικνύεται, όχι μόνο MVP της αναμέτρησης, αλλά και ολόκληρης της 5ης αγωνιστικής.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, πως η πεντάδα που έκανε τη διαφορά κόντρα στην Μπασκόνια ήταν αυτή με τους Γκραντ, Γκάι, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ. Αυτοί καθάρισαν το ματς στην τέταρτη περίοδο, με τον πρώτο να κάνει καλή δουλειά αμυντικά, ενώ ο δεύτερος ήταν ουσιαστικός και αποτελεσματικός (13 πόντοι) με λίγες μπάλες στα χέρια του.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα ακόμα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η συνολική απόδοσή του κόντρα στην Μπασκόνια δεν ήταν τέτοια που να του δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι του ΟΑΚΑ για την EuroLeague. Ειδικά από τη στιγμή που γίνεται και στο ΣΕΦ.