Είναι ο Ολυμπιακός και πρέπει να μπει στους ομίλους του Europa League!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Είναι ο Ολυμπιακός και πρέπει να μπει στους ομίλους του Europa League!

Διονύσης Βερβελές 11:44 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 14.08.2024

Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στις επίσημες υποχρεώσεις και το πρώτο ραντεβού με την Γκενκ…

Για πότε τελείωσε η περσινή χρονιά δοκιμασίας, για πότε αρχίζει -και επίσημα- η νέα, δεν καταλάβαμε πως πέρασε ο καιρός. Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης, μπαίνει στη μάχη της Ευρώπης, απέναντι στην Γκενκ. Πολλοί έβλεπαν αντίπαλο τη Σερβέτ, αλλά οι Ελβετοί απέδειξαν ακόμη και με δέκα παίκτες, πως το είχαν και έτσι… έστειλαν τους Βέλγους πάνω στην ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός προπονητής, δεδομένα θέλει να μπει με το δεξί. Γνωρίζει πως ως νέος, καλό είναι να μην «χτυπηθεί» ψυχολογικά. Δεν είναι τίποτα εύκολο φυσικά, η χρηματιστηριακή αξία της Γκενκ το μαρτυρά αυτό. Είναι, όμως, τελείως διαφορετικό το καλή ομάδα, με το… Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στους ομίλους του Europa League, θα είναι ένα μεγάλο αβαντάζ και ψυχολογικό, ενόψει και του νέου πρωταθλήματος.

Είναι ένα περίεργο καλοκαίρι, ίσως και γιατί στο μυαλό πολλών σχηματίστηκε η άποψη πως ο Ολυμπιακός καθυστέρησε με τις μεταγραφές του. Το βράδυ βέβαια, θα έχει νέα πρόσωπα στην εντεκάδα του και περιμένει να εισπράξει από αυτά. Ο κόσμος δείχνει αποφασισμένος να στηρίξει τον Κορδόν, τον Μαρτίνεθ, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που θα γκρινιάξουν αν στραβώσει κάτι.

Με το νέο σύστημα της UEFA, είναι ξεκάθαρο πως για να συνεχίσεις, θα πρέπει να είσαι δύο βράδια καλός και όχι ένα. Μήπως πέρσι ο Ολυμπιακός δεν ήρθε ισόπαλος 1-1 στην Μακάμπι; Όλα έδειχναν… πρόκριση και η ρεβάνς εξελίχθηκε ένα βράδυ εφιαλτικό με αποκορύφωμα το τέλος του Μαρτίνς από την τεχνική ηγεσία και μια συνεχόμενη δοκιμασία, όλη τη σεζόν στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός φέτος, πάει με πιο χαμηλά τους τόνους. Όλοι στο σύλλογο κοιτάζουν να κάνουν τη δουλειά τους, να στηρίξουν τον νέο αθλητικό διευθυντή και τον προπονητή. Προφανώς και υπάρχουν κενά ακόμη στο μεταγραφικό κομμάτι, θα γίνουν και άλλες κινήσεις και στο πάρε, αλλά και στο δώσε… Αυτή είναι τουλάχιστον η εκτίμησή μου. Και μπορεί το μενού να έχει και εκπλήξεις…

Από εκεί και πέρα, όμως, δεν θέλω να απαξιώσω την Γκενκ, ούτε την Τσουκαρίτσκι στη συνέχεια, αλλά ο νορμάλ Ολυμπιακός έχει θέση στην Ευρώπη και πρέπει να διεκδικεί το μάξιμουμ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετά την κατάληψη της τρίτης θέσης την περσινή σεζόν, αυτό είναι το Europa League. Και η Γκενκ δεν δείχνει στα καλύτερά της, αλλά από νοοτροπία δεν πρέπει να… συμβιβάζεσαι. Ολυμπιακός είσαι, θα μπεις στο γήπεδο με τον κόσμο σου για να βάλεις τις βάσεις πρόκρισης.

Είναι και αυτό άλλωστε, ένα πολύ βασικό κομμάτι. Να ανακτήσει τη σχέση του με τον κόσμο. Πέρσι, είχε πολλή γκρίνια, όλα έφταιγαν στους περισσότερους. Φέτος, η στήριξη με τα διαρκείας, δείχνει πως ο κόσμος θέλει να βοηθήσει, να είναι δίπλα, πως πιστεύει στις κινήσεις που έγιναν με Κορδόν και Μαρτίνεθ. Μόνο που μέσα στο γήπεδο, στον χλοοτάπητα, θα μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές και αυτοί σε μεγάλο βαθμό κρίνουν την τύχη του συλλόγου.

Το φιλικό με την Ρέιντζερς, έστειλε καλά μηνύματα, μια ανάλογη εικόνα θα μπορούσε να βάλει τον Ολυμπιακό στο δρόμο της πρόκρισης. Η λογική άλλωστε λέει πως θα δούμε μια ομάδα «σφιχτή», με συγκεκριμένους ρόλους και όχι… τρέλες. Όλα τα υπόλοιπα, στο γήπεδο.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία εύχομαι, αν και δεν μπήκαμε καθόλου καλά στη νέα σεζόν… Για το θέμα με τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ, του Μιχάλη, θα επεκταθώ σε νέο blog γιατί έχω τόσα πολλά στο μυαλό μου, τέτοιον προβληματισμό για το που πάμε… Κρίμα…