Ένα ντέρμπι... πέντε σημεία!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

i

©intime

Ένα ντέρμπι... πέντε σημεία!

Μάνος Τσαλγατίδης 08:28 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 14.08.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τα σημεία που το έκριναν.

Από το όλοτελα καλή και η Παναγιώταινα λένε στο χωριό μου και ταιριάζει ταμάμ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Το τέλος του ματς βρήκε τον Δικέφαλο να μην έχει ηττηθεί, να έχει σκοράρει στο τέλος και να έχει και μια γεύση πως θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι. Και το πιο σημαντικό; Παραμένει πρώτος χωρίς να έχει κανέναν... συγκάτοικο.

Το παιχνίδι κατά την άποψη μου χωρίζεται σε πέντε μέρη που το καθένα έχει το δικό του ενδιαφέρον. Το πρώτο κομμάτι είναι το αρχικό τέταρτο του αγώνα. Εκεί που ο ΠΑΟΚ αποφασίζει να παίξει με ένταση, να πιέσει ψηλά την ΑΕΚ και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν να παίξει και λίγο... ξύλο!

Το δεύτερο μέρος είναι η πραγματικά εξαιρετικά κακή επιλογή του Σουαλιό Μεϊτέ! Ο Γάλλος στο 45+1 μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση και ενώ ο Σαμάτα κοιτούσε τα δίχτυα μέσα στα μάτια, ο έμπειρος χαφ αποφάσισε να σουτάρει από σχεδόν νεκρή γωνία, την ώρα που όλοι όσοι υποστηρίζουν τον Δικέφαλο φώναζαν σε γήπεδα και τηλεοράσεις σπάστην την μπάλα! Κι όμως δεν το έκανε και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν προηγήθηκε.

Το τρίτο σημείο κλειδί του αγώνα είναι ο τρόπος που μπήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Δυστυχώς ο Δικέφαλος εκεί θύμισε τον ΠΑΟΚ των προηγούμενων ματς με την ΑΕΚ και το γκολ για την ένωση ήρθε πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο ίδιος ο Αλμέιδα. Αυτό που θέλω να προσθέσω σε αυτό το σημείο είναι και η συμπεριφορά των παικτών των «ασπρόμαυρων» στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού μπήκαν σχεδόν φοβισμένοι! Έτρεμαν στο κάθε λάθος τους, δεν είχαν καθαρό μυαλό και όσον αφορά την διεκδίκηση της δεύτερης μπάλας ήταν πραγματικά ανύπαρκτη.

Τέταρτο σημείο είναι ο αγώνας από την αλλαγή του Ντεσπόντοφ και έπειτα. Ο Βούλγαρος πραγματικά άλλαξε τη ροή του αγώνα από πλευράς Δικεφάλου, αφού μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους της ΑΕΚ και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Σε αυτό το κομμάτι υπάγεται και το γκολ του ΠΑΟΚ, αφού η επιθετική άνοδος των «ασπρόμαυρων» γίνεται κυρίως εξαιτίας της απόδοσης του Βούλγαρου.

Το πέμπτο κομμάτι είναι η διαιτησία. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Ντομαγκόι Βίντα για να αποβληθεί. Ήταν τουλάχιστον 3 περιπτώσεις που έπρεπε να έχει δει κίτρινη οπότε με βάση αυτό θα έπρεπε να είχε αποβληθεί από το ματς. Τέλος πάντων, έχουμε δει πολλά στα ελληνικά γήπεδα αναφορικά με τους διαιτητές και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε πλέον είτε ξένος, είτε Έλληνας έχει γίνει το ίδιο, αφού είναι γνωστό ποιοι επωφελούνται από τη διαιτησία.