Ένας έφυγε, ένας... επέστρεψε στον ΠΑΟΚ

Ένας έφυγε, ένας... επέστρεψε στον ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 14:55 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 23.08.2024

Μπορεί ο αποκλεισμός από το Champions League να στεναχώρησε αρκετό κόσμο, αλλά και το Europa δεν είναι του πεταματού προφανώς! Γράφει ο Μάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς και όλα δείχνουν πως είναι κατά 99.9% είναι στον όμιλο του UEFA Europa League μετά το 4-0 επί της ομάδας από την Ιρλανδία. Είναι σαφές πως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων θα φαινόταν μέσα στο γήπεδο και ειδικά από τη στιγμή που η Σάμροκ έμεινε με 10 το... ποτάμι δεν γυρνούσε πίσω.

Oι «ασπρόμαυροι» ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια στη σεζόν και έδειξαν επιτέλους το πρόσωπο που όλοι ήθελαν να βλέπουν. Σαφώς σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως ο Δικέφαλος παίρνει χρόνο και κάθε μέρα που περνάει γίνονται και καλύτεροι.

Ωστόσο, τον πιο μεγάλο ρόλο στο χθεσινό παιχνίδι έπαιξε το γεγονός πως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις και πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ προκειμένου να τον οδηγήσει σε μια σημαντική πρόκριση, καθώς επιμένω πως η διαφαινόμενη πρόκριση του Δικεφάλου στο Europa League είναι μια αναβάθμιση σε σχέση με πέρσι, αφού οι «ασπρόμαυροι» αγωνίζονταν στο Conference League. Μπορεί ο αποκλεισμός από το Champions League να στεναχώρησε αρκετό κόσμο, αλλά και το Europa δεν είναι του πεταματού προφανώς!

Ο Κωνσταντέλιας χρειαζόταν τον χρόνο του καθώς, φέτος πέρασε δύο τραυματισμούς σερί και χρειαζόταν τον χρόνο του προκειμένου να επιστρέψει σε καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Όλα δείχνουν πως ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός πλέον έχει βρει τον καλό του εαυτό και αυτό μόνο καλό είναι για τον ΠΑΟΚ. Σαφώς σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι έπαιξαν και οι Τάισον-Μπράντον με τον δεύτερο κατά την άποψη μου να κάνει το σχεδόν τέλειο παιχνίδι, καθώς του έλειψε μόνο το γκολ. Όλα τα άλλα τα έκανε τέλεια ο Ισπανός που δείχνει πως ο ανταγωνισμός αρχίζει να του κάνει καλό.

Βέβαια, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα θυμόμαστε σε μερικά χρόνια, αντιθέτως όλοι όμως θα κρατήσουμε στη μνήμη μας το αντίο της Τούμπας στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Το παιδί που μεγάλωσε μέσα στα ασπρόμαυρα χρόνια έγινε άντρας και πλέον ανοίγει τα φτερά του σε ένα πραγματικά δυνατό πρωτάθλημα, αυτό της Bundesliga. Ο Κουλιεράκης έζησε στιγμές αξέχαστες στο αντίο του, που πιο πολύ εις το επανιδείν είναι, καθώς είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Τώρα όσον αφορά το πέναλτι, θα ήταν όμορφο σαν ιστορία να το εκτελέσει ο νεαρός στόπερ, αλλά το κλαμπ και ο προπονητής έπρεπε να σκεφτούν αυτό που θα μείνει. Οπότε ορθά δόθηκε τελικά η εκτέλεση στον Τσάλοφ, που προφανώς όμως είχε καταλάβει τι γινόταν γύρω του και τον επηρέασαν.

Όσον αφορά το μεταγραφικό σύντομα αναμένονται εξελίξεις τόσο στο θέμα των στόπερ, όσο και αυτό του μέσου.