Επίδειξη ανωτερότητας στο ΣΕΦ σε όλα τα επίπεδα!

Επίδειξη ανωτερότητας στο ΣΕΦ σε όλα τα επίπεδα!

Ηλίας Λαλιώτης 00:29 - 28.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:54 - 28.10.2024

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε… ματ στον Γιώργο Μπαρτζώκα και ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της Stoiximan GBL. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Ο Παναθηναϊκός θύμισε σε όλους το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη πως είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης. Το βράδυ της Κυριακής υπενθύμισε πως είναι και ο πρωταθλητής Ελλάδας, κάνοντας το πρώτο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της Stoiximan GBL.

Παίζοντας για μεγάλο διάστημα του αγώνα ολοκληρωτικό μπάσκετ, βγάζοντας τρομερή ενέργεια και ένταση στην άμυνα, αλλά και άψογη κυκλοφορίας της μπάλας στην επίθεση, με αποτέλεσμα να βγάλει πολλά ελεύθερα σουτ, κυριάρχησε απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και πήρε μια νίκη που θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη διαφορά, καθώς βρέθηκε μέχρι και το +16 στην τέταρτη περίοδο.

Με τον Εργκίν Αταμάν να κάνει… ματ στον Γιώργο Μπαρτζώκα και να είναι ο καθοριστικός παράγοντας του θριάμβου. Για πρώτη φορά στη θητεία του στον Παναθηναϊκό ο Τούρκος τεχνικός ξεκίνησε έναν αγώνα με τρία γκαρντ (Μπράουν, Γκραντ, Ναν), σχήμα που έχουμε δει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων -σχεδόν σε όλο το ματς στην Πόλη με τη Φενέρ- αλλά ποτέ από το ξεκίνημα. Το αποτέλεσμα ήταν αρχικά οι «πράσινοι» να αντιμετωπίσουν προβλήματα μέσα στη ρακέτα, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 10-6, χάρη και σε ένα καλάθι και φάουλ του Φαλ, που ήταν εμφανέστατο επιθετικό.

Ταυτόχρονα, όμως, οι τρεις περιφερειακοί έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να χτυπήσει την άμυνα των «ερυθρόλευκων», η οποία -όπως και στον τελικό του Σούπερ Καπ- έπαιζε κλειστά μέσα στη ρακέτα για να εξουδετερώσει τον Λεσόρ. Οι «πράσινοι» με καλή κυκλοφορία έβγαλαν ελεύθερα σουτ και με τρομερή ευστοχία πήραν προβάδισμα 7 πόντων (16-23). Με τις αλλαγές στο πρώτο rotation, όμως, οι παίκτες του Αταμάν έχασαν τη συγκέντρωση στην επίθεση και ο Ολυμπιακός με σερί 10-0 ανέκτησε το προβάδισμα. Το Τριφύλλι αντέδρασε με 6 σερί πόντους του Μήτογλου για να βρεθεί ξανά μπροστά στο σκορ.

Και μετά ανέλαβε ο απίθανος Κέντρικ Ναν για να φροντίσει να μην ξανακοιτάξει ποτέ πίσω του ο Παναθηναϊκός. Με 25 πόντους και 6/8 τρίποντα, αλλά και 0 λάθη σε σχεδόν 38 λεπτά συμμετοχής (37:52), ο Αμερικανός ήταν «ψυχρός εκτελεστής» στο ΣΕΦ, έχοντας δίπλα του ένα… κομπιούτερ που υπολόγιζε σε κάθε στιγμή τον τρόπο για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Ο λόγος για τον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή στη Μαδρίτη και το μήνυμα του Αταμάν έχει… απογειωθεί. Απέναντι στην ΑΕΚ είχε μια ηγετική εμφάνιση με 22 πόντους και 5 ασίστ, ενώ και απέναντι στην Φενέρμπαχτσε ήταν εξίσου κομβικός με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Το... σερί του Αμερικανού συνεχίστηκε και στο ντέρμπι αιωνίων του ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό. Το κοντέρ σταμάτησε στους 18 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ.

Λορέντζο Μπράουν: Από τον πάγκο στη Μαδρίτη, ιθύνων νους του 3/3 του Παναθηναϊκού!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:59 - 27.10.2024

Λορέντζο Μπράουν: Από τον πάγκο στη Μαδρίτη, ιθύνων νους του 3/3 του Παναθηναϊκού!

Η τελευταία εβδομάδα είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Λορέντζο Μπράουν ξεδίπλωσε τις αρετές του παιχνιδιού του, δείχνοντας πως ο παραγκωνισμός κόντρα στην Ρεάλ ήταν άκρως ευεργετικός.

Κανείς, όμως, δεν υστέρησε από την αρμάδα των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης. Κι αυτό γιατί όπως έδειξε και στην Κωνσταντινούπολη, όταν παίζει σε αυτή την ένταση, με μπόλικη ενέργεια στην άμυνα και συγκέντρωση επιθετικά, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Ούτε τα εξόφθαλμα διαιτητικά λάθη! Στο Σούπερ Καπ ήταν ο Ναν που είχε «σημαδευτεί» με φάουλ, στο ΣΕΦ ήταν ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ χρεώθηκε με δύο ανύπαρκτα φάουλ από νωρίς (ένα επιθετικό του Φαλ που μετατράπηκε σε καλάθι και φάουλ και ένα πάνω σε άστοχη προσπάθεια του Μιλουτίνοφ), ενώ στην τρίτη περίοδο χρεώθηκε με τρίτο σε φάση που είχαν αγκαλιαστεί με τον Βεζένκοφ σε διεκδίκηση ριμπάουντ και τρέχοντας έξαλλος προς την άμυνά του για να μην διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές χρεώθηκε με τεχνική ποινή! Τη στιγμή που ο αντίπαλος προπονητής χτυπιόταν σχεδόν σε κάθε φάση και δεν χρεώθηκε ούτε μία!

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δείχνει από τους περσινούς τελικούς και τα «όργια» που έγιναν στο Game 4 πως έχει φτιάξει ομάδα που κερδίζει τους πάντες. Η ανωτερότητά του από τον Ολυμπιακό τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι σαφέστατη, δηλώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ, αλλά το ζητούμενο για τους πράσινους είναι να συνεχίσουν με την ίδια ένταση κι ενέργεια στην EuroLeague. Αν το κάνουν, τότε θα είναι στο σωστό δρόμο για να πετύχουν τους στόχους τους.