Επιλογές για έναν Παναθηναϊκό που θα σηκώνει κούπες και το ΟΑΚΑ στον... αέρα

ΟΑΚΑ

i

© Intime

Επιλογές για έναν Παναθηναϊκό που θα σηκώνει κούπες και το ΟΑΚΑ στον... αέρα

Ηλίας Λαλιώτης 10:45 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 14.08.2024

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και το κοινό στοιχείο των επιλογών του Εργκίν Αταμάν.

Παραδοσιακά ο Ιούλιος είναι ο πιο «καυτός» μεταγραφικός μήνας του καλοκαιριού σε μπασκετικό επίπεδο. Οι περισσότερες κινήσεις των ομάδων της EuroLeague γίνονται μέσα σε αυτό το διάστημα και τα ρόστερ έχουν διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος του. Φυσικά, ο Αύγουστος κάθε άλλο παρά «άνοστος» είναι, μιας και σε πολλές περιπτώσεις κάποιες «βόμβες» με παίκτες που τελικά δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν στο NBA ενεργοποιούνται τότε.

Ο Παναθηναϊκός θέλει -ιδανικά- μέσα στον Ιούλιο να έχει ολοκληρώσει κατά 70-80% τουλάχιστον το ρόστερ για τη νέα σεζόν. Ήδη έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την προσπάθεια ολικής αναδόμησης του δυναμικού του, με 4 κομμάτια να έχουν ήδη μπει στο… παζλ του Εργκίν Αταμάν. Αλλά απομένουν 6-7 ακόμα!

Η σχέση του Μάριο Χεζόνια με τον Τσους Ματέο και η αλλαγή συμπεριφοράς που φωνάζει «Παναθηναϊκός»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:29 - 30.06.2023

Η σχέση του Μάριο Χεζόνια με τον Τσους Ματέο και η αλλαγή συμπεριφοράς που φωνάζει «Παναθηναϊκός»

Το Sportal αναλύει την κατάσταση του Μάριο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη στάση του Κροάτη που δείχνει και την επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Κώστας Αντετοκούνμπο και Δημήτρης Μωραΐτης ήρθαν για να καλύψουν σημαντικά συμπληρωματικά κενά που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Λούκα Βιλντόζα και Ματίας Λεσόρ, όμως, ήρθαν για να ταράξουν τα νερά. Και κυρίως να δείξουν πως η ομάδα που θέλει να φτιάξει ο Εργκίν Αταμάν, με κάποιες ανάλογες αλλά και ορισμένες ακόμα πιο ηχηρές προσθήκες, έχει ως κύριο στόχο την κατάκτηση τίτλων, αλλά όχι μόνο.

Οι επιλογές που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Τούρκος προπονητής έχουν ένα ακόμα κοινό στοιχείο. Είναι παίκτες που θα σηκώσουν στον… αέρα το κατάμεστο ΟΑΚΑ. Είναι παίκτες που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο στην εξέδρα με το μπασκετικό προφίλ, αλλά και το πάθος τους. Όταν ο Αργεντινός γκαρντ θα βουτάει στο παρκέ για να σώσει μια μπάλα ή θα τρελαίνει με τα dribbling skills του τους αντιπάλους. Όταν ο Γάλλος σέντερ θα καρφώνει με μανία στην αντίπαλη μπασκέτα ή θα κόβει εντυπωσιακά κάποιον.

Η επίτευξη της επιστροφής στην κορυφή, λοιπόν, θα συνδυαστεί με ένα ελκυστικό και θεαματικό μπάσκετ. Αν δείτε και τους υπόλοιπους γνωστούς στόχους, όπως ο Μάριο Χεζόνια και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ή ακόμα κι αυτοί που χάθηκαν (Καμπάτσο, Πάντερ και εσχάτως ο Ντάντε Έξουμ) συνδυάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα, με την «τρέλα» και το θέαμα.

ΥΓ1. Η υπόθεση Πάντερ «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο σχεδιασμού. Αλλά δεν τον πανικόβαλε γιατί σε αντίθεση με την προηγούμενη τριετία έχει προετοιμαστεί άριστα. Και σε αυτή την περίπτωση το «πληγωμένο θηρίο» κάνει πιο… επικίνδυνα πράγματα.

ΥΓ2. Η εβδομάδα που έρχεται θα έχει σημαντικές ανακοινώσεις.

ΥΓ3. Πλέον, καταλαβαίνει και το πλέον «αθώο» μυαλό τον λόγο της άκρας μυστικότητας στην ελληνοποίηση του Τόμας Ουόκαπ από την ΕΟΚ. Πρέπει να αναγνωριστεί στον Ολυμπιακό πως έβλεπε αυτό που ερχόταν και πήρε τα μέτρα του…

ΥΓ4. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ του Γιάννη Πάλλα για την απόφαση του Βαγγέλη Λιόλιου σχετικά με τη διαιτησία, μού λύθηκαν πολλές απορίες για όσα είδαμε στους τελικούς.