Η μοναξιά του Αντετοκούνμπο και οι σοβαρές αποφάσεις!

Η μοναξιά του Αντετοκούνμπο και οι σοβαρές αποφάσεις!

Γιάννης Πάλλας 15:30 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 06.08.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας και την ήττα από τη Γερμανία στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά και αναφέρεται στην επόμενη ημέρα

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρωταθλήτριας κόσμου Γερμανίας και να βρεθεί στην τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι.

Η προσπάθεια όλων των παικτών του Βασίλη Σπανούλη που πάτησαν το παρκέ ήταν συγκινητική, αλλά η αδυναμία στο σκοράρισμα με εξαίρεση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αποδείχθηκε καταλυτική στην ροή του αγώνα και την εξέλιξη του.

Η «επίσημη αγαπημένη» το πάλεψε έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα (21-11 στο 10’) στην πρώτη περίοδο, όμως σταδιακά οι Γερμανοί με τον Ντένις Σρέντερ σε ρόλο καθοδηγητή και τα αδέρφια Βάγκνερ να δίνουν λύσεις μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό πιέζοντας πολύ την ελληνική ομάδα.

Αντιμετώπισε με βοήθεια και ψηλά κορμιά τον σούπερ σταρ της Εθνικής ο Γκόρντον Χέρμπερτ και με τους Φραντς Βάγκνερ και Ντένις Σρέντερ να ξεκινούν τις επιθέσεις μπόρεσε να προκαλέσει μεγάλα ρήγματα στην αμυντική θωράκιση των διεθνών.

Παράλληλα, ο Ισαάκ Μπόνγκα ήταν ένας από τους παίκτες-«κλειδιά» (καθοριστικό το τρίποντο που πέτυχε στη λήξη της τρίτης περιόδου όπου έκανε το σκορ 59-52 για τους Γερμανούς) της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ, όπως και ο Γιοχάνες Τίμαν.

Την ίδια στιγμή η Εθνική ομάδα έμεινε από... βενζίνη στο ρεζερβουάρ και στην τελευταία περίοδο σε 8 λεπτά είχε μόλις 5 πόντους (όλοι από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με δυο δίποντα και 1/2 ελεύθερες βολές) με συνέπεια το 59-52 (στο 30’) να μετατραπεί σε 72-57 (στο 38’) μ’ ένα τρίποντο του Ντένις Σρέντερ από τα 9 μέτρα!

Η κόπωση ασφαλώς και έπαιξε μεγάλο ρόλο, καθώς οι διεθνείς προσπάθησαν να περιορίσουν τη δράση μιας πολύ ταλαντούχας ομάδας με ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της, όπου είχε σκορ από κάθε παίκτη που πάτησε στο παρκέ.

Σπανούλης: «Αυτό υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Όταν είναι κάποιος 34 ετών τον θεωρούμε παππού!» - Ποια ερώτηση χαρακτήρισε «πονηρή»

Σπανούλης: «Αυτό υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Όταν είναι κάποιος 34 ετών τον θεωρούμε παππού!» - Ποια ερώτηση χαρακτήρισε «πονηρή»

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τον απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια και έδωσε το σύνθημα για το Eurobasket του 2025.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα τα περίμενε όλα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αντιμετωπίστηκε πολύ σκληρά από τους Γερμανούς που έπαιζαν πάντα με βοήθεια όταν έπιανε τη μπάλα.

Γι’ αυτό και όταν η προσπάθεια αξιοποίησης ελεύθερων παικτών επιθετικά δεν έφερε αποτέλεσμα από τις πάσες του Greek-Freak οι πιθανότητες μηδενίστηκαν και ήρθε η ήττα.

Η Εθνική ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια στο Ολυμπιακό τουρνουά, αλλά πλέον καλείται να δει την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες ηλικιακά που είναι κοντά στην αποχώρηση, ωστόσο, ο Βασίλης Σπανούλης είναι εκείνος που θα κληθεί να επιλέξει πως θα πορευτεί η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ του 2025.

«Βάλτε ένα καλάθι»: Η Ελλάδα τα... έσπασε στο τελευταίο δεκάλεπτο και τα περίμενε όλα από τον Γιάννη - Πόσους πόντους έβαλε

«Βάλτε ένα καλάθι»: Η Ελλάδα τα... έσπασε στο τελευταίο δεκάλεπτο και τα περίμενε όλα από τον Γιάννη - Πόσους πόντους έβαλε

Μόλις πέντε πόντους σε διάστημα 8,5 λεπτών. Όλοι από τον Αντετοκούνμπο. Πως η Ελλάδα είδε το καλάθι να... κρύβεται και έχασε το ματς.

Με το υπάρχουν ρόστερ ή μήπως με σημαντικές αλλαγές, προκειμένου να φτιαχτεί μια νέα βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ομάδα στις επόμενες διοργανώσεις. Είναι πιθανό να ολοκληρωθεί ο κύκλος για ορισμένους παίκτες, ώστε να δοθούν ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα προκειμένου αποτελέσουν τη νέα «φουρνιά» στην οποία θα βασιστεί ο ομοσπονδιακός προπονητής για να πλησιάσει σε μια διάκριση...

ΥΓ: Η ανάγκη εξεύρεσης ενός σκόρερ είναι επιτακτική για την Εθνική ομάδα στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!