Ο Σπανούλης έπεισε τον Γιάννη και η Εθνική «πετάει»!

Ο Σπανούλης έπεισε τον Γιάννη και η Εθνική «πετάει»!

Γιάννης Πάλλας 22:49 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 02:41 - 07.07.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την εικόνα της Ελλάδας που βρίσκεται ένα βήμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξηγεί γιατί ο τρόπος χρησιμοποίησης του Αντετοκούνμπο που είναι «κλειδί» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πιστώνεται στο Βασίλη Σπανούλη

Η Εθνική ομάδα ισοπέδωσε τη Σλοβενία και ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (7/7) με την Κροατία, προκειμένου να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μέσα από το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη για άλλο ένα ματς έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η άμυνα, εκεί όπου η πίεση που ασκούν ο Νικ Καλάθης και ο Τόμας Ουόκαπ στην περιφέρεια προκαλεί ασφυξία στον αντίπαλο και δυσχεραίνει το έργο των αντίπαλων γκαρντ.

Όλοι EURO LIVE: Η «απάθεια» του Σάουθγκεϊτ και ο Βέγκχορστ που εκθέτει τον Κούμαν!
SPORTAL ORIGINALS

23:56 - 06.07.2024

Όλοι EURO LIVE: Η «απάθεια» του Σάουθγκεϊτ και ο Βέγκχορστ που εκθέτει τον Κούμαν!

Όλοι Euro για τις ματσάρες της Αγγλίας με την Ελβετία και της Ολλανδίας με την Τουρκία. Ζωντανή σύνδεση με Βερολίνο, ο Παύλος Κουστέρης μεταφέρει το τρίτο ημίχρονο της πρόκρισης των «οράνιε». Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Η δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας από τον εκάστοτε αντίπαλο και εσχάτως τη Σλοβενία αποτελεί το βασικό συστατικό που προσδίσει ένα πλεονέκτημα στην ελληνική ομάδα.

Αυτό είναι έργο του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μέσα από το σύντομο διάστημα της προετοιμασίας πέτυχε να δημιουργήσει εξαιρετική «χημεία» μεταξύ των παικτών, γεγονός που αποτυπώνεται σε ωραίες συνεργασίες στο παρκέ, αλλά και στον ενθουσιασμό που δείχνουν όλοι οι παίκτες είτε παίζουν 30 λεπτά ήταν 30 δευτερόλεπτα.

Το πιο σημαντικό ωστόσο επίτευγμα που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για την πορεία της Εθνικής ομάδας είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» έχει πειστεί πως δεν χρειάζεται να παίζει «ένας εναντίον πέντε» και να προσπαθεί μόνος του να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Αυτό έρχεται από μόνο του μέσα από τις συνεργασίες της ομάδας και την μεγάλη κλάση του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Αυτό το επισήμανε ο Βασίλης Σπανούλης και στο γεύμα που είχε πραγματοποιήσει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, όπου του εξήγησε πως η Εθνική ομάδα γίνεται πανίσχυρη όταν ο ίδιος αξιοποιείται μέσα από το παιχνίδι της «επίσημης αγαπημένης».

Σε παλιότερα ματς ένιωθες ότι ο σούπερ σταρ των Μπακς πάλευε μόνος του, όπως συνέβη με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, αυτό είχε άλλες φορές αποτέλεσμα και άλλες όχι. Τώρα, ο «Greek Freak» ακολουθεί πιστά το πλάνο του Βασίλη Σπανούλη, πείστηκε γι’ αυτό καθώς η Εθνική ομάδα δείχνει όλες τις αρετές τις, ακόμη και το περιφερειακό σουτ που έλειπε μέσα από καλές κυκλοφορίες της μπάλας και όταν πρέπει αναλαμβάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την «απογείωση» της.

Το δώρο που έκανε ο Ντόντσιτς στον Σπανούλη για τον γιο του
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

20:53 - 06.07.2024

Το δώρο που έκανε ο Ντόντσιτς στον Σπανούλη για τον γιο του

Με το που ολοκληρώθηκε η νίκη της Εθνικής ομάδας επί της Σλοβενίας, ο κόουτς Βασίλης Σπανούλη πήγε να συναντήσει τον Λούκα Ντόντσιτς και να του ζητήσει μία... χάρη: Ήθελε τα παπούτσια του για να κάνει έκπληξη στον γιο του που λατρεύει τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς.

Αντιλαμβάνονται πλέον όλοι πως αν επικεντρωθούν στον σούπερ σταρ της Εθνικής, κάποιος άλλος θα τελειώσει τη δουλειά και αυτό το ορίζει ο Σπανούλης με την φιλοσοφία του και το πλάνο που ξεδιπλώνει στο παρκέ.