Το «αντίο» που δεν περίμενα να πω

Το «αντίο» που δεν περίμενα να πω

Red Duckling 15:03 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 16.07.2024

O Red Duckling γράφει για το τέλος εποχής του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό.

Πριν λίγες ημέρες αποχαιρετήσαμε τον Ελ Αραμπί. Αναμενόμενο. Ο θρυλικός πιστολέρο έζησε τα πάντα στον Πειραιά, αλλά ήθελε λίγο πριν κλείσει τα 38 του να συνεχίσει κάπου που θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Και όχι απλά να κλείσει τιμητικά την καριέρα του εδώ. Το λέει η καρδιά του, το γουστάρει. Και γι’ αυτόν τον γουστάρω. Και όσο αναμενόμενο και να ήταν, έσπασα. Δάκρυσα. Ένα κομμάτι της ιστορίας μας έφυγε. Ο κορυφαίος επιθετικός που έχω δει να φοράει την ερυθρόλευκη. Και να την τιμά όσο λίγοι!

Ο Φορτούνης έζησε τα πάντα με τον Ολυμπιακό και έγραψε ιστορία με τα ερυθρόλευκα πριν αναζητήσει αλλού την τύχη του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:01 - 15.07.2024

Ο Φορτούνης έζησε τα πάντα με τον Ολυμπιακό και έγραψε ιστορία με τα ερυθρόλευκα πριν αναζητήσει αλλού την τύχη του

Από τα τμήματα υποδομής ως τη Γερμανία, η επιστροφή, η καθιέρωση, οι τίτλοι, οι δύο χιαστοί και η μυθική νύχτα της 29ης Μαΐου. Ο Κώστας Φορτούνης έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην τεράστια ερυθρόλευκη ιστορία, πριν κλείσει πίσω του την πόρτα επιλέγοντας μια άλλη προοπτική για την καριέρα του.

Ξαφνικά χθες έπρεπε να διαχειριστώ ένα ακόμα “αντίο”. Περιμένοντας στο αεροδρόμιο για να πετάξω, ήρθε η είδηση στο κινητό. Να πω την αλήθεια δεν την περίμενα αυτή την είδηση, δεν ήμουν έτοιμος για το συγκεκριμένο “αντίο”. Πίστευα ότι ο Κώστας Φορτούνης θα ήθελε να παραμείνει στον Ολυμπιακό, ως αρχηγός στα 100 χρόνια, έχοντας μόλις σηκώσει το πρώτο ευρωπαϊκό ελληνικής ομάδας. Την ίδια ώρα που ο προπονητής και ο σύλλογος έδειξαν πόσο τον ήθελαν. Το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί ποτέ σε Έλληνα παίκτη στην Ελλάδα. Και προφανώς το άξιζε!

Όπως φυσικά έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αυτός τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Χωρίς ναι, μεν, αλλά. Η πλευρά του παίκτη κάνει λόγο για ένα ασύλληπτο συμβόλαιο, μαζί με την ηρεμία που θα του παρέχει για τα επόμενα 2 χρόνια ένας σύλλογος στην Αραβία τύπου Ατρόμητος. Χωρίς κάποια πίεση πρωταθλητισμού. Ναι, το αξίζει και αυτό ο Κώστας μετά από 10 χρόνια στον Ολυμπιακό, με 2 χιαστούς και με σκαμπανεβάσματα σε μία σχέση που δοκιμάστηκε αρκετές φορές. Αλλά στο τέλος ήταν πάντα εκεί και η μοίρα του έδωσε την ευλογία να σηκώσει πρώτος ΤΗΝ κούπα.

Σε ένα διαζύγιο δεν είναι απαραίτητο ντε και καλά να φταίει κάποιος. Η ομάδα έδειξε πόσο τον ήθελε, ο ίδιος έδειξε να σκέφτεται έντονα την προοπτική του μυθικού- και πιθανότητα τελευταίου καλού- συμβολαίου- σε συνδυασμό με ένα ήρεμο περιβάλλον. Και κάπου εκεί τελειώνει η συζήτηση. Ο Κώστας είναι μέρος της σύγχρονης Ιστορίας του Ολυμπιακού. Θα μείνει στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ ως ο αρχηγός που σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό του Θρύλου. Έπεσε, ξανασηκώθηκε, έπεσε πάλι και βρέθηκε στη συνέχεια στα ουράνια. Μαζί με εμάς!

Σ’ ευχαριστούμε για όλα Κώστα!

ΥΓ: Η αποχώρηση Φορτούνη κάνει επιτακτική ανάγκη την παραμονή Ποντένσε ως ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού!