Όταν από τα 19 εκατομμύρια υπογράφεις με δύο, αυτό σημαίνει ΚΙΝΗΤΡΟ!

Φωτ. IMAGO

Όταν από τα 19 εκατομμύρια υπογράφεις με δύο, αυτό σημαίνει ΚΙΝΗΤΡΟ!

Κώστας Σωτηρίου 15:38 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 03.09.2024

Ο Κώστας Σωτηρίου αποκωδικοποιεί τη μεταγραφική «βόμβα» του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, που ισχυροποιεί θεαματικά τους Πειραιώτες και απογειώνει τον ανταγωνισμό σε Ευρωλίγκα και Basket League!

Το πόσο παιχταράς είναι ο Εβάν Φουρνιέ δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Αρκεί να τσεκάρετε το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου νοκ άουτ της Γαλλίας στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες για να δείτε με ποιο τρόπο ο 32χρονος «πιστολέρο» καθαρίζει το φαβορί Καναδά στον δρόμο προς το δεύτερο σερί ασημένιο μετάλλιο!

Μπασκετικά ο τύπος είναι απλά χαρισματικός! Ειδικά στην επίθεση, όπου μπορεί να σκοράρει όπως θέλει, κάτι που μαρτυρούν οι πιο αποδοτικές σεζόν του στο ΝΒΑ, με αποκορύφωμα τους 19,7 πόντους κατά μέσον όρο με τους Ορλάντο Μάτζικ (2020-21). Σουτ από ντρίμπλα; Αριστούργημα! Σουτ από σκριν; Αριστο. Pick and roll; Μάστερ! Όταν βγαίνει από σκριν; «Δολοφόνος»! Συν ότι με ύψος κοντά στα 2,00 μ. (για την ακρίβεια 1,98 μ.) μπορεί να ανταποκριθεί άνετα και σε καταστάσεις post-up, κοινώς να παίξει με πλάτη.

Όσο για την star quality, που διαθέτει; Ο Γάλλος και 3-4 ακόμη παίκτες θα είναι οι πλέον αστραφτεροί στην εφετινή Ευρωλίγκα. Και δεν μιλάμε για έναν σταρ, που κάνει τη δουλειά του και πάει σπίτι. Ο Φουρνιέ είναι ένας σταρ με άποψη. Ένας Μάικ Τζέιμς, που δεν θα χαριστεί αν αισθανθεί ότι αδικείται, κάτι που φάνηκε στη δημόσια διένεξη με τον εθνικό προπονητή Βενσάν Κολέ εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων και όχι για ψύλλου πήδημα, αλλά για το μπάσκετ που έπαιζε η Εθνική Γαλλίας. Κοινώς, δεν χαρίζει κάστανα! Θα τα πει.

Το πιο εντυπωσιακό, κατά τη γνώμη μου, σχετικά με τον Φουρνιέ, είναι η ίδια του η απόφαση να μην περιμένει άλλο το ΝΒΑ και να υπογράψει σε μια ομάδα με σταθερή παρουσία στο Φάιναλ Φορ. Δεν έκανε, όμως, κάτι απλό. Όταν από τα 19 εκατ. δολάρια, που έλαβε την τελευταία σεζόν του στο ΝΒΑ, αποφασίζει κάποιος να υπογράψει με… 2-2,2 (!) εκατ. δολάρια, αυτό σημαίνει κίνητρο και μάλιστα πολύ ισχυρό!

Υπάρχει, όμως και δεύτερη ανάγνωση. Ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να επιστρέψει στην Γαλλία για να κάνει ουσιαστικά την πλάκα του, να αποθεώνεται κάθε βράδυ και να μην αντιμετωπίζει άγχος, ο Φουρνιέ προτίμησε να παίξει στον Ολυμπιακό, μια ομάδα με πίεση για το αποτέλεσμα και ετήσιο στόχο την κατάκτηση όλων των τίτλων, και μάλιστα σε περιβάλλον τοξικότητας που πυροδοτεί ο ανηλεής ανταγωνισμός με τον πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης Παναθηναϊκό! Του λείπει η Ευρωλίγκα και έρχεται να τη διεκδικήσει.

Δείχνει, όμως, και κάτι άλλο η μεταγραφή Φουρνιέ στον Ολυμπιακό. Ωραίο και χρυσό το «γκλαμουράτο» ΝΒΑ, αλλά ο ανταγωνισμός ειδικά στην κανονική περίοδο θυμίζει… νερόβραστο κοτόπουλο νοσοκομείου! Ναι, είναι τόσο χάλια! «Παίκτες σαν τον Βεζένκοφ και τον Φουρνιέ, ή τον Ναν, τρελαίνονται με την έλλειψη ανταγωνισμού στη regular season. Για αυτό παρατηρείται αυτό το ρεύμα σπουδαίων παικτών, που επιστρέφουν ή δοκιμάζουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη», μου είπε άνθρωπος που εργάζεται στο ΝΒΑ, αλλά για ευνόητους λόγους θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Βienvenue, λοιπόν, Evan και από ανταγωνισμό στην Ευρώπη, θα χορτάσεις!

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!