«Καθαρές κουβέντες» κύριοι...

«Καθαρές κουβέντες» κύριοι...

Γιάννης Πάλλας 18:12 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 03.09.2023

Η Εθνική ομάδα απέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και άπαντες καλούνται να μιλήσουν με ανοικτά χαρτιά χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους για την επόμενη ημέρα που φαντάζει δύσκολη

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την ήττα από το Μαυροβούνιο, γεγονός που την οδήγησε στην 15η θέση στη διοργάνωση. Τη χειρότερη της ιστορίας της.

Ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν έλεγε πως «ο λόγος της επιτυχίας μου είναι οι συνεχόμενες αποτυχίες μου» και είχε δίκιο.

Η επίδραση του στον τρόπο σκέψης ενός οργανισμού ήταν τέτοια που παρέσυρε όλους προς την επιτυχία και την καταξίωση.

Η ατάκα αυτή του «Air» όμως, μπορεί να μπει σε καλούπι για την «επίσημη αγαπημένη»; Ανατωριέται κανείς. Μπορεί οι συνεχόμενες αποτυχίες να οδηγήσουν σε μια επιτυχία; Κάποια στιγμή.

Εφόσον η προσπάθεια ολοκληρώθηκε στη Μανίλα μπορεί να γίνει ένα ταμείο. Προφανώς και οι παίκτες που είχε στη διάθεση του ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν, δεν χωράει αμφιβολία επ’ αυτού. Όμως, φτάνει αυτό, είναι αρκετό; Όχι!

Η Εθνική ομάδα πρέπει να απαρτίζεται πάντα από τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν, έτσι ώστε να αυξάνει τις πιθανότητες να πετύχει. Κανείς δεν έχει εξαφαλισμένη την επιτυχία, όμως, η Ελλάδα σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο «πλήρωσε» τις πολλές απουσίες της με κορυφαία εκείνη του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πολλοί παίκτες δεν τέθηκαν στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη για διαφόρους λόγους, με συνέπεια να μειωθεί το υλικό που ήταν διαθέσιμο για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Και δεν έφταναν οι πρώτες απουσίες, ήρθε η οικειοθελής αποχώρηση του Δημήτρη Αγραβάνη και ο τραυματισμός του Ντίνου Μήτογλου να περιορίσει δραματικά τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας.

Μπορεί όσοι βρέθηκαν στη Μανίλα να ήθελαν να πετύχουν κάτι σπουδαίο, αλλά ήξεραν πολύ καλά και οι ίδιοι, πως κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο.

Και πάμε στην επόμενη ημέρα: Τι κάνουμε;

Θα το πούμε απλά, χρειάζεται ειλικρίνεια από όλους, σωστός απολογισμός και καταμερισμός των ευθυνών και πάνω απ’ όλα «καθαρές κουβέντες»!

Κάτι που δεν φαίνεται να συνέβη το φετινό καλοκαίρι. Οι μισές αλήθειες και οι ισορροπίες σε «τεντωμένο σκοινί» σε κάθε θέμα που προέκυψε αποδείχθηκε ότι μόνο κακό έχουν κάνει.

Εν ολίγοις όταν βρεθούν όλοι ξανά στην ίδια σελίδα, τότε η Εθνική ομάδα θα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Γιατί έρχονται δύσκολα χρόνια σε επίπεδο μεγάλων διοργανώσεων...

ΥΓ: Ο κόσμος κουράστηκε να διαβάζει όλο το προηγούμενο διάστημα για το τι θα γίνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως επίσης και με τους παίκτες που δεν ήταν σίγουρο ότι θα φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο. Κάποτε, δεν μπορούσε να διανοηθεί ένας αθλητής να μην αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι καιροί αλλάζουν και δυστυχώς έχουμε φτάσει να λέμε στο μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο κάθε πέρσι και καλύτερα...

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.