Η front line του Παναθηναϊκού στέλνει ήδη... τρομακτικά μηνύματα

Η front line του Παναθηναϊκού στέλνει ήδη... τρομακτικά μηνύματα

Ηλίας Λαλιώτης 23:01 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 14.08.2024

Ο Ηλίας Λαλιώτης σχολιάζει τις επιδόσεις των ψηλών του Παναθηναϊκού με τις εθνικές τους ομάδες και κάνει έναν απολογισμό της ουσιαστικής ενίσχυσης της ομάδας του Εργκίν Αταμάν στις θέσεις «4» και «5».

Το φετινό καλοκαίρι ήταν με διαφορά το πιο απολαυστικό για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του εδώ και πολλά χρόνια. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του και έδωσε στον Εργκίν Αταμάν μια ομάδα που ήδη τη σχολιάζει και τη θαυμάζει όλη η Ευρώπη.

Οι αναλύσεις για τις κινήσεις που έχει κάνει το Τριφύλλι ενόψει της νέας σεζόν πρωταγωνιστούν σε κάθε μπασκετική συζήτηση και ο κόσμος είναι λογικό να ανυπομονεί για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, προκειμένου να δει πώς θα δέσει αυτό το δημιούργημα μέσα στο παρκέ.

Ήδη, ωστόσο, οι φίλοι του Παναθηναϊκού παίρνουν μια πρώτη καλή γεύση για την ποιότητα που έχει προσθέσει ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο ρόστερ του, χάρη στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Ο Εργκίν Αταμάν θα έχει τον «πονοκέφαλο» των απουσιών βασικών του στελεχών στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, μιας και έχει πολλούς διεθνείς στο δυναμικό του, αλλά από την άλλη ο κόσμος (φίλοι και αντίπαλοι) εχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται και στην πράξη, πόσο σημαντικές κινήσεις έχουν γίνει από το Τριφύλλι.

Και πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνουν πως ο Τούρκος προπονητής έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά δυνατή front line. Μια από τις καλύτερες στην EuroLeague και δεδομένα την καλύτερη που έχουμε δει στον Παναθηναϊκό τα τελευταία... πολλά χρόνια (τουλάχιστον εδώ και μια δεκαετία).

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, το νέο μεγάλο αστέρι του Παναθηναϊκού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ έστειλε μήνυμα σε όλους με το... καλημέρα. 27 πόντους στο πρώτο του φιλικό με την Ισπανία χωρίς να χάσει σουτ (5/5 δίποντα και 5/5 τρίποντα).

Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι πέτυχε 30 πόντους μέσα σε 24 ώρες στα δύο φιλικά της Πολωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να κάνει το step up στην καριέρα του και να αρπάξει την ευκαιρία του από τα μαλλιά.

Ο Ντίνος Μήτογλου, μετά από 1,5 χρόνο αποχής, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με την Εθνική Ελλάδας και σε δύο φιλικά με τη Σλοβενία μέτρησε 31 πόντους και 18 ριμπάουντ! το σπουδαιότερο έπεισε τους πάντες πως μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος από αυτό που ήδη ξέραμε.

Προσθέστε σε αυτούς τον κορυφαίο ψηλό της EuroLeague πέρυσι, Ματίας Λεσόρ, τον αθλητικό και διψασμένο Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά και τον Λευτέρη Μαντζούκα και θα καταλάβετε πως ο Παναθηναϊκός ήδη στέλνει μηνύματα τρόμου προς κάθε κατεύθυνση με τη front line που έχει δημιουργήσει.