H συσσωρευμένη πίεση στον Ντιέγκο Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο

H συσσωρευμένη πίεση στον Ντιέγκο Αλόνσο

Λάμπρος Γκαραγκάνης 23:26 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:51 - 03.10.2024

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει, από την Μπάνια Λούκα, για τα λόγια και τον τρόπο έκφρασης του Ουρουγουανού προπονητή του Παναθηναϊκού, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τον Μπόρατς.

Είναι πολλές φορές που όσο και αν προσπαθείς να καλύψεις τα συναισθήματά σου, δεν γίνεται. Οι συνθήκες διαμορφώνουν τις συμπεριφορές μας, μην γελιόμαστε. Ειδικά, στο υψηλότερο επίπεδο, σε κάθε επαγγελματικό τομέα, όσο ψύχραιμος και αν είσαι, όσο τεχνοκράτης, έρχεται κάποια στιγμή που δεν γίνεται να κρύψεις τι αισθάνεσαι.

Ξεκάθαρος ο Αλόνσο: «Την απάντηση για τον Βαγιαννίδη πρέπει να τη δώσει ο Παναθηναϊκός, όχι εγώ» - «Φιλενάδα μου η πίεση, την ξέρω από παιδάκι»!
CONFERENCE LEAGUE

19:16 - 02.10.2024

Ξεκάθαρος ο Αλόνσο: «Την απάντηση για τον Βαγιαννίδη πρέπει να τη δώσει ο Παναθηναϊκός, όχι εγώ» - «Φιλενάδα μου η πίεση, την ξέρω από παιδάκι»!

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό για αποτελέσματα, αλλά και στην υπόθεση του Γιώργου Βαγιαννίδη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντιέγκο Αλόνσο, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Μπόρατς για το Conference League.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που ο Ντιέγκο Αλόνσο μίλησε τόσο ανοικτά, πριν ή μετά από ένα παιχνίδι. Ακόμα και για την «καυτή πατάτα», με την πρόταση επέκτασης συμβολαίου του Γιώργου Βαγιαννίδη, τοποθετήθηκε και διευκρίνισε την κατάσταση. Ουσιαστικά, τονίζοντας πως αποτελεί θέμα της διοίκησης και της τεχνικής διεύθυνσης. Όχι δικό του.

Ο Αλόνσο, άλλωστε, από την προετοιμασία έχει δείξει την προτίμησή του στον Έλληνα διεθνή μπακ, που μέχρι τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ είχε πάρει τη φανέλα βασικού… σπίτι του. Κυρίως, για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, τα οποία εναρμονίζονται με τα «θέλω» του Ουρουγουανού στο γήπεδο.

Ο Μάιος είναι αργά…

Αυτή, όμως, ήταν η τελευταία κουβέντα, στην τελευταία ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί προσωπικές αναφορές, για τα παιδικά του χρόνια, τον τρόπο που αντιμετώπισε το ποδόσφαιρο και την κορυφαία ατάκα, σε ερώτηση του Sportal.gr, ότι «Η πίεση είναι η φιλενάδα μου. Μία φίλη και όχι εχθρός».

Ο Αλόνσο είπε, λοιπόν, ότι από μικρό παιδί αντιμετωπίζει την πίεση. Από τη γειτονιά που μεγάλωσε, όπου για να βγει έξω το σκεφτόταν. Από την ανάγκη να παίξει ποδόσφαιρο, ώστε να βοηθήσει την οικογένειά του. Τέτοιες αναφορές πριν από ένα παιχνίδι γίνονται από έναν άνθρωπο, ο οποίος βιώνει έντονα συναισθήματα.

Δεν γίνεται να μην έχει καταλάβει ο Αλόνσο πως τα δύο ματς με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα για τη League Phase του Conference League και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα είναι, σχεδόν, τα πάντα. Αναφορικά, ίσως και, με το μέλλον του στο Τριφύλλι.

Πάντως, μία παρατήρηση. Απολύτως δεκτό αυτό που είπε για το αποτέλεσμα μίας συνολικής δουλειάς που φαίνεται τον Μάιο και όχι τον Οκτώβριο. Όμως, έπρεπε να γνωρίζει από την ημέρα που ήρθε την πίεση πρωταθλητισμού με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Παναθηναϊκός.

Το ιδανικό θα ήταν να έχει τον χρόνο να παρουσιάσει πράγματα στο γήπεδο, αποτελέσματα και ποδόσφαιρο, όπως το ονειρεύεται. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε έναν Παναθηναϊκό που έχει πάρει πρόσφατα Πρωτάθλημα. Σε αυτήν την έκδοση δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Φταίνε όλοι, για όλα. Η έκταση που έχει πάρει η υπόθεση Βαγιαννίδη το αποδεικνύει.

ΥΓ: Η συνολική αντιμετώπιση και προσέγγιση της επέκτασης ή όχι του 23χρονου φουλ μπακ με τον Παναθηναϊκό θα αξιολογηθεί, όταν η… μπίλια κάτσει στο ένα ή το άλλο ενδεχόμενο. Από την αρχή έως το τέλος, διότι αναπαράγονται ανακρίβειες οι οποίες ενοχλούν ένα από τα πιο έντονα συναισθήματα. Το δίκαιο…