Η Αθήνα υποδέχθηκε τα παιδιά της, σε μια μεγαλειώδη βραδιά, αντάξια του Παύλου Γιαννακόπουλου

Η Αθήνα υποδέχθηκε τα παιδιά της, σε μια μεγαλειώδη βραδιά, αντάξια του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ηλίας Λαλιώτης 08:22 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 22.09.2024

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία στο Καλλιμάρμαρο, με σχεδόν 50.000 φιλάθλους να τιμούν με μεγαλειώδη τρόπο τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Ανατριχίλα, συγκίνηση και αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά. Συγκλονιστικές εικόνες που ταξίδεψαν ως τα πέρατα του κόσμου.

Η βραδιά της 21ης Σεπτεμβρίου 2024 πέρασε στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μια βραδιά αντάξια του μεγαλείου του Παύλου Γιαννακόπουλου, του κορυφαίου παράγοντα στην ιστορία του συλλόγου, για τον οποίο σχεδόν 50.000 φίλαθλοι γέμισαν το Καλλιμάρμαρο. Για την ακρίβεια, το έκαναν να «σειστεί» σε πολλές περιπτώσεις με την «τρέλα» της μοναδικής εμπειρίας που βίωναν.

Για μερικές ώρες η Αθήνα μετατράπηκε στην πρωτεύουσα του μπασκετικού πλανήτη. Και η ομάδα της πόλης, ο Παναθηναϊκός, μαζί με τα... παιδιά της, τους χιλιάδες φιλάθλους του τίμησαν την μνήμη του πιο εμβληματικού παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού όπως αξίζει στο μεγαλείο του.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες μορφές της παναθηναϊκής ιστορίας, που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Παύλο Γιαννακόπουλο ήταν εκεί. Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Κώστας Τσαρτσαρής, αλλά και πολλά ακόμα από τα «παιδιά» του, γιατί έτσι κάπως τους έβλεπε όλους στην «οικογένεια» που είχε δημιουργήσει. Εκεί ήταν φυσικά και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, μάλιστα, δίπλα στον Σεΐχη Αλ Θανί, τον πρόεδρο της FIBA. Εκεί ήταν κι άλλες μορφές του ελληνικού αθλητισμού, που αναγνώριζαν πάντα το μεγαλείο του κύριου Παύλου. Ο Μίμης Δομάζος, ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Κώστας Κατσουράνης, ο Νίκος Λυμπερόπουλος κάποιοι εξ αυτών. Και όλοι έφυγαν γεμάτοι περηφάνια από το Καλλιμάρμαρο!

Υπήρχε, βέβαια, και μια μεγάλη απουσία... Αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μια απουσία χωρίς λογική, μιας και μιλάμε για ένα μνημόσυνο, ένα τουρνουά αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα του, ενός ανθρώπου που έχει ευεργετήσει το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για μια τιμωρία με αφορμή αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, του απαγόρευσαν να πάει στο τουρνουά που διοργανώνει ο ίδιος, υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας, στη μνήμη του πατέρα του...

Κι αυτό γιατί η τοξικότητα «έχει πιάσει κόκκινο», όπως διαπιστώσαμε, τις τελευταίες μέρες... Ούτε αυτή όμως ήταν ικανή να επισκιάσει το Παναθηναϊκό μεγαλείο των ιστορικών στιγμών που έζησε το βράδυ του Σαββάτου η Αθήνα, αλλά και ολόκληρη η μπασκετική Ευρώπη.

ΥΓ. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν θα σταθώ καθόλου μια τόσο ιδιαίτερη μέρα, με τόσο ιδιαίτερες συνθήκες και φυσικά σημαντικές απουσίες. Ναι, πλησιάζουν τα επίσημα παιχνίδια, αλλά μετά τα φιλικά της Κωνσταντινούπολης θα κάνουμε μια καλύτερη σύνοψη της κατάστασης.