Η δικαιοσύνη του Λουτσέσκου και η προβληματική εικόνα

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

©intime

Η δικαιοσύνη του Λουτσέσκου και η προβληματική εικόνα

Μάνος Τσαλγατίδης 08:38 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:41 - 25.07.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον ΠΑΟΚ και τον... βιγκανισμό

Ο ΠΑΟΚ ναι μεν κέρδισε την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, αλλά τόσο με το σκορ, όσο και με την εμφάνιση του, της έδωσε δικαίωμα να ελπίζει και αυτό ποτέ δεν είναι καλό.

Τα καλοκαιρινά προκριματικά είναι μια περίεργη έως και βαρετή διαδικασία. Ειδικά αυτοί οι πρώτοι γύροι της εκάστοτε διοργάνωσης είναι ένα βασανιστήριο για τις ομάδες όπως ΠΑΟΚ. Αρχικά έχεις μόνο να χάσεις, καθώς αν αποκλειστείς το κράξιμο δεν θα έχει προηγούμενο, ενώ αν πάρεις τις προκρίσεις κανείς δεν θα σου πει μπράβο.

Είναι σαφές, πως στα καλοκαιρινά προκριματικά μετράει κυρίως η ετοιμότητα. Η ποιότητα, το δέσιμο και όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο Δικέφαλος βέβαια κέρδισε, αλλά η εμφάνιση του ήταν κάτι παραπάνω από προβληματική. Στα δικά μου μάτια οι «ασπρόμαυροι» είχαν μια αγωνιστική συνέχεια των φιλικών τους και αυτό δεν το λες και καλό.

Ράζβαν Λουτσέσκου © Intime

Ωστόσο, πρώτο ματς ήταν, δεν χρειάζεται ισοπέδωση, αλλά σίγουρα ο ΠΑΟΚ χρόνο και αυτοκριτική. Κατά τη γνώμη μου και ο Λουτσέσκου δεν χειρίστηκε καλά το παιχνίδι βάζοντας του Κουλιεράκη-Εκόνγκ στην άμυνα και τους Οζντόεφ-Σβαμπ στα χαφ. Πρόκειται για μια τετράδα με κορμιά βαριά, που χρειάζονται τον χρόνο τους για να βρεθούν στην κατάσταση που θέλουν και οι ίδιοι και ο προπονητής.

Ωστόσο, στο μυαλό του Λουτσέσκου ήταν θέμα δικαιοσύνης. Έπαιξαν αυτοί που δεν έχασαν καμία προπόνηση. Ήταν ένα μήνυμα δικαιοσύνης προς όλο το γκρουπ.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κατάφερε στο κακό του βράδυ να σκοράρει τρία γκολ, να κερδίσει, αλλά ταυτόχρονα και να βάλει μπελάδες ενόψει της ρεβάνς στο κεφάλι του και η αλήθεια είναι πως αν θέλει να πετύχει το όνειρο του και να βρεθεί στη League Stage του Champions League δεν έχει την πολυτέλεια για κι άλλες τέτοιες προβληματικές εμφανίσεις.

Τώρα όσον αφορά τον Σαμάτα, αλήθεια δεν έχω κάτι να πω, δυστυχώς η σχέση του με το γκολ είναι όση και η δική μου με τον βιγκανισμό... καμία!