Η ευκαιρία του Άρη να κάνει ένα statement
i

©intime

Η ευκαιρία του Άρη να κάνει ένα statement

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τις προοπτικές που προσφέρει στον Άρη μια νίκη στο απόλυτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Στα λόγια όλα είναι εύκολα. Το ίδιο και στη θεωρία. Στην πράξη όμως; Εκεί είναι που ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Ο Αρης έχει καταφέρει σε ένα βαθμό να δημιουργήσει μια ομάδα που μοιάζει να υπερτερεί σε ποιότητα της περσινής, πετυχαίνοντας να κρατήσει και ένα σημαντικό μέρος του βασικού κορμού. Ό, τι άξιζε να κρατήσει δηλαδή. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η νέα ομάδα του Άκη Μάντζιου, έδειξε για πρώτη φορά στη σεζόν, και μάλιστα στο συντριπτικά μεγάλο κομμάτι του 90λεπτου, ένα μέρος των ικανοτήτων του. Είχε σοβαρότητα, εντάσεις, διάθεση, τακτική προσήλωση, καλό διάβασμα των αδυναμιών του αντίπαλου και… συμπαθητική ευστοχία στην τελική ενέργεια. Σε αυτό το κομμάτι μπορεί και καλύτερα.

Μια εβδομάδα μετά, έρχεται στα… καπάκια, ένα δεύτερο, ακόμη πιο σοβαρό τεστ για το γκρουπ του Μάντζιου. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Την ομάδα δηλαδή που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των ομάδων του Big-5, φέρει ξεκάθαρα την ταυτότητα του προπονητή της και παίζει στο γήπεδό της. Α, και πανηγύρισε τον τίτλο στο Κλεάνθης Βικελίδης, πληγώνοντας το θυμικό των φίλων του Άρη, που λίγες μέρες αργότερα είδαν να χάνεται και το κύπελλο, ολοκληρώνοντας με το χειρότερο τρόπο τη σεζόν.

Αρης: Ο Μάνου Γκαρθία έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι η φετινή χρονιά για αυτόν
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:36 - 04.09.2024

Αρης: Ο Μάνου Γκαρθία έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι η φετινή χρονιά για αυτόν

Ο νέος ρόλος του 26χρονου Ισπανού μέσου μετά την έλευση των Μόντσου και Σιφουέντες, οι αυξημένες απαιτήσεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και το στοίχημα που βάζει με τον εαυτό του.

Στην Τούμπα ο Αρης έχει μια δύσκολη αποστολή και μια ευκαιρία συνάμα να δείξει, πρώτα στον εαυτό του και μετά στους υπόλοιπους, ότι είναι ισότιμος διεκδικητής μιας θέσης στην τετράδα, κόντρα στο κλίμα που επιχειρούν να καλλιεργήσουν οι περισσότεροι. Για μένα βέβαια μια νίκη στην Τούμπα, δεν θα εξασφαλίσει το παραπάνω αφού ο δρόμος είναι μακρύς και θα υπάρξουν και εμπόδια πάσης φύσεως. Πρωτίστως θα εμπεδώσει την αυτοπεποίθηση, ότι αυτό το γκρουπ παικτών, όταν όλοι θα είναι στο ίδιο πάνω-κάτω επίπεδο ετοιμότητας, μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην εγχώρια Σούπερ Λιγκ. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία στο εσωτερικό της ομάδας και για την ηρεμία που θα δώσει ώστε να συνεχιστεί η δουλειά.

Θα προσφέρει όμως πόντους και σε μια δεύτερη πολύ σημαντική αποστολή του Άρη φέτος. Να ξανακερδίσει την κλονισμένη εμπιστοσύνη του κόσμου του. Φάνηκε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που το Βικελίδης για τέτοιο ματς είχε μικρότερη προσέλευση από την αναμενόμενη. Με εμφανίσει όπως της προηγούμενης αγωνιστικής και με καλή παρουσία στην Τούμπα, είναι βέβαιο ότι το κοινό θα αρχίσει να επιστρέφει μαζικά στο γήπεδο.

Τι πρέπει να κάνει ο Αρης για να φύγει αλώβητος από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; Να «πατήσει» πάνω στην εικόνα του κόντρα στον Ολυμπιακό και να τη βελτιώσει κι άλλο. Να διατηρήσει φυσικά τα ίδια υψηλά επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης, τακτικής πειθαρχίας, προσήλωσης στο πλάνο αλλά ταυτόχρονα να παίξει και το ποδόσφαιρο που μπορεί ώστε να εκμεταλλευτεί την κόπωση των γηπεδούχων, έπειτα από ένα εξαντλητικό 90λεπτο στην Πόλη. Του το επιτρέπει η ποιότητα των χαφ που διαθέτει. Τελευταίο, αλλά όχι ήσσονος σημασίας, να μην τον βρει εκτεθειμένο στο τρανζίσιον ο αντίπαλος που είναι πολύ επικίνδυνος σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Αυτό προϋποθέτει, Μόντσου και Σιφουέντες, αλλά κυρίως ο δεύτερος, να μην αδειάζει τον άξονα, όπως γινόταν κατά κόρον με τον ΟΦΗ.

Ο Αρης έχει βρει τον τρόπο τα τελευταία χρόνια να φεύγει είτε νικητής είτε να χάνει στα σημεία από τον ΠΑΟΚ. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, είναι την Κυριακή το βράδυ να αισθάνεται ότι έκανε ένα βηματάκι παραπάνω μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.