Καλό το όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να γίνει κυνικός!

ΠΑΟΚ

i

©intime

Καλό το όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να γίνει κυνικός!

Μάνος Τσαλγατίδης 12:27 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 30.09.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη και τον τρόπο που ήρθε αυτή.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να ηττηθεί από τον Άρη. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω τον αντίπαλο του Δικεφάλου, ίσα ίσα φέτος οι «κιτρινόμαυροι» έχουν εξαιρετικό σύνολο. Ωστόσο, ο Δικέφαλος σε ένα ματς που το έπαιζε σχεδόν μόνος του, όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά έχασε κιόλας.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο; Το γκολ, αυτό είναι το πιο σημαντικό και ο ΠΑΟΚ μοιάζει... κλειδωμένος. Το είδαμε στην Πόλη κόντρα στη Γαλατασαράι, το είδαμε και κόντρα στον Άρη. Οκ ναι η ατυχία-ατυχία, αλλά δεν νοείται μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως οι «ασπρόμαυροι» να μην εκμεταλλεύονται τις κλασικές ευκαιρίες που δημιουργούν. Οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να γίνουν κυνικοί απέναντι στην αντίπαλη εστία. Δεν πρέπει να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις όταν εκτελούν.

Ο ΠΑΟΚ παράγει ποδόσφαιρο και μάλιστα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο για την εποχή αν λάβουμε στα υπόψιν πως οι ομάδες του Ράζβαν Λουτσέσκου αρχίζουν να φορμάρονται από τα μέσα Οκτώβρη και έπειτα. Μια πικρία πάντως μένει διότι ο Δικέφαλος κυριάρχησε σχεδόν σε κάθε έκφανση του παιχνιδιού, αλλά τελικά βγήκε από το γήπεδο με άδεια χέρια. Ο Άρης θα μπορούσε να νιώθει και λίγο τυχερός, αφού σκόραρε στη μία από τις δύο φάσεις που δημιούργησε.

Σκόραρε όμως σε αντίθεση με τον Δικέφαλο. Εξήγηση υπάρχει κατά την άποψη μου. Οι «ασπρόμαυροι» είναι μια ομάδα που δεν παίζει για το φορ της. Ίσα ίσα ο φορ παίζει για όλους τους υπόλοιπους και πιο συγκεκριμένα για την τριάδα πίσω από αυτόν.

Όταν όμως η τριάδα δεν είναι στα καλά της τι γίνεται; Ο Αντρίγια σαφώς είναι επηρεασμένος από τις ενοχλήσεις που είχε στο ισχίο, ο Κωνσταντέλιας, ενώ είναι εντυπωσιακός και ουσιαστικός, μόλις φτάνει στα τελευταία μέτρα του γηπέδου σα να μπλοκάρει, σα να μην ξέρει τι να κάνει.

Ο Τάισον έχει να εμφανιστεί από το πρώτο ματς με τη Μάλμε. Ο 36χρονος περνά μια φάση παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και κάποια στιγμή πρέπει να συνέλθει. Ο Ντεσπόντοφ επίσης δεν είναι στα καλά του, όποτε μπαίνει μοιάζει εκνευρισμένος και να παίζει μόνο για τον εαυτό του.

Σαφώς όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα τα γνωρίζει ο Λουτσέσκου και είμαι πεπεισμένος πως τα διορθώσει όλα και ο ΠΑΟΚ και θα σκοράρει και θα παίξει όμορφο ποδόσφαιρο. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος που ο Δικέφαλος δεν κέρδισε τον Άρη.

Άλλωστε, και πέρσι δεν τον είχε κερδίσει και τον κέρδισε σε αυτό το ματς που μετρούσε πιο πολύ από όλα, σε αυτό που του έδωσε το πρωτάθλημα.