Η μέρα που το έβδομο αστέρι έγινε το πεπρωμένο του!

Η μέρα που το έβδομο αστέρι έγινε το πεπρωμένο του!

Ηλίας Λαλιώτης 14:03 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 08.07.2024

Πριν από ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε τη μεταγραφή της δεκαετίας με την «αρπαγή» του Κώστα Σλούκα και έβαζε τις βάσεις για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης

Εκείνο το πρωινό του Σαββάτου είναι μια μέρα που έχει πλέον μείνει στην ιστορία και θα αποτελεί σημείο αναφοράς στις μελλοντικές διηγήσεις. Η 8η Ιουλίου 2023 άλλαξε τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και δικαίωσε τις προβλέψεις (και τη δική μου εκείνον τον καιρό) που έλεγαν πως ο γίγαντας Παναθηναϊκός στεκόταν πια και πάλι γερά στα πόδια του για να διεκδικήσει όσα του... ανήκουν.

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα έσκασε σαν βόμβα... Οι φήμες υπήρχαν, αλλά κανείς δεν τολμούσε να τις πιστέψει. Ούτε εγώ όταν έμαθα εκείνο το πρωινό πως ο κορυφαίος Έλληνας γκαρντ, έχοντας πριν δυο μέρες αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό για τους γνωστούς λόγους που εξήγησε και ο ίδιος, συμφώνησε οριστικά για τρία χρόνια. Χρειάστηκε να τον δω με τα μάτια μου λίγες ώρες αργότερα να φτάνει στα γραφεία της KAE για τις υπογραφές με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ώστε να πειστώ.

Όσα ακολούθησαν της μεταγραφής, αλλά και όλη την υπόλοιπη σεζόν έχουν πλέον καταγραφεί κι έχουν περάσει στην ιστορία. Όσοι προσπαθούσαν να υποτιμήσουν τον παίκτη και την αξία αυτή της κίνησης «έφαγαν τα μούτρα τους». Ο Παναθηναϊκός και ο ίδιος ο παίκτης δικαιώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με έναν τρόπο, μάλιστα, που ήρθε καρμικά να επιβεβαιώσει πως αυτή η μέρα ήταν που άλλαξε την ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη κι έγραψε στο πεπρωμένο του Τριφυλλιού το 7ο αστέρι.

Ο Κώστας Σλούκας με 25 πόντους στον τελικό της EuroLeague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και 29 στο Game 5 των τελικών της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν αυτός που υπέγραψε της επιστροφή του Παντοκράτορα στην κορυφή. Απέναντι, μάλιστα, στους κύριους αντιπάλους του σε Ευρώπη και Ελλάδα, αντίστοιχα.

Ένας χρόνος βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, αλλά και από τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες των «εχθρών» του. Γι' αυτό πιθανότατα και ο 34χρονος άσος έγινε θύμα μιας απαράδεκτης και συντονισμένης προσπάθειας «δολοφονίας χαρακτήρα». Ειδικά μετά την κατάκτηση του 7ου αστεριού! Από αντιπάλους εντός κι εκτός παρκέ, social media, αλλά ακόμα και από... δημοσιογράφους.

Αυτό που πέτυχε ο Κώστας Σλούκας με τον Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με το συγκλονιστικό δέσιμο που είχε με την πράσινη οικογένεια και τον κόσμο της, έκανε πολλούς να τα χάσουν και να αντιδράσουν με πανικό. Έφτασαν πολύ χαμηλά... Μέχρι το σημείο να αμφισβητούν με άθλια υπονοούμενα τον τραυματισμό του, ο οποίος πιθανότατα θα του στερήσει και το μεγάλο όνειρό του. Αυτό της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Ελλάδας.

Όλα αυτά, όμως, είναι και η εκτός παρκέ απόδειξη για την επίδραση που είχε πριν ένα χρόνο στην ιστορία του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ η απόφαση του κορυφαίου Έλληνα γκαρντ να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό και να κάνει το βήμα προς τον διψασμένο για διακρίσεις Παναθηναϊκό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Εργκίν Αταμάν.

  • Δείτε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη που είχε δώσει ο Κώστας Σλούκας στο Sportal μετά τη μεταγραφή του: