Ξέρω τι έκανες σωστά αυτό το καλοκαίρι

Θόδωρος Καρυπίδης

i

Intime

Ξέρω τι έκανες σωστά αυτό το καλοκαίρι

Αλέξης Σαββόπουλος 11:39 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.09.2024

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την αλλαγή πλεύσης του Άρη και του Θόδωρου Καρυπίδη στο φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι.

Η μεταγραφική περίοδος που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη μας σύστησε ένα… διαφορετικό Άρη και ένα πιο ώριμο Θόδωρο Καρυπίδη που όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω από την απώλεια του κυπέλλου, αλλά το αντίθετο. Μετέτρεψε την απογοήτευση που κυριάρχησε σε ολόκληρο τον οργανισμό ως κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία του νέου Άρη.

Μακριά από λάθη και αμφιλεγόμενες επιλογές των προηγούμενων ετών. Ενώ πολλοί θα περίμεναν από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να… ξηλώσει ομάδα και προπονητή μετά την αποτυχία στο Βόλο, αυτός έκανε το ακριβώς αντίθετο, χωρίς να κυριευτεί από τα έντονα συναισθήματα της στιγμής μετά την απώλεια του στόχου στον οποίο όλο το club, επένδυσε πέρσι. Ανανέωσε τον Μάντζιο για να μην αφήσει να σέρνεται θέμα προπονητή. Και όχι μόνο αυτό αλλά φρόντισε να του κάνει την καθημερινότητα λίγο πιο εύκολη και με λιγότερες σκοτούρες επενδύοντας σε θέματα πιο εύρυθμης λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, καλύπτοντας ατέλειες που υπήρχαν. Προφανώς και δεν λύθηκαν όλα, αλλά έγινε μια καλή αρχή.

Στη συνέχεια σχεδίασε ένα μεταγραφικό πλάνο που για πρώτη φορά δεν περιλάμβανε διπλάσιο αριθμό μεταγραφών. Στη δεκαετία που ο Καρυπίδης ηγείται του Άρη, οι οκτώ προσθήκες συνιστούν ιστορικό χαμηλό, αν θυμηθεί κανείς ότι σπάνια ο αριθμός όσων έρχονταν, έπεφτε συνήθως κάτω από 15. Προφανώς αντιλήφθηκε ότι η τακτική του ράβε- ξήλωνε δεν οδηγεί πουθενά και ειδικά όταν οι ελληνικές ομάδες, ρίχνονται πια, πολύ νωρίς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άσχετα αν φέτος ο Αρης δεν συμμετέχει. Το είδε σαν μια υποχρέωση γενική. Έκανε πολύ στοχευμένες κινήσεις στις μεταγραφές. Πήρε παίκτες που ανεβάζουν την ποιότητα του ρόστερ (Μόντσου, Σιφουέντες, Σίστο), προσφέροντας και τα αντίστοιχα συμβόλαια. Επένδυσε και πάλι σε δυο νεαρούς με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης (Ντιαντί και Σίντκλεφ)… πατώντας στο παράδειγμα των Πάλμα και Σαμόρα και βασίστηκε σε τρεις έμπειρους για την ούτως ή άλλως σοβαρή αμυντική του γραμμή (Μάγιο, Φρίντεκ, Χουάνκαρ).

Ετοιμος να πει το «ναι» ο Μορόν
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:48 - 11.09.2024

Ετοιμος να πει το «ναι» ο Μορόν

Ζήτημα, ίσως και λίγων ημερών φαίνεται ότι είναι το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του 31χρονου Ισπανού επιθετικού που είναι κοντά στο να αποδεχθεί την πρόταση του Άρη.

Το πιο σημαντικό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι όμως ότι κράτησε για πρώτη φορά τον βασικό κορμό στον οποίο πρόσθεσε τις μεταγραφικές πινελιές. Η παραμονή των Κουέστα. Φαμπιάνο και Σουλεϊμάνοφ, συγκαταλέγεται στις μεγάλες επιτυχίες του καλοκαιριού και αν ανανεώσει και ο Μορόν, που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, θα πρόκειται ασφαλώς για μια άνευ προηγούμενη σοβαρή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

Κοινώς είδαμε μια μεταστροφή που δεν αποκλείεται να είναι απόρροια του αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις και εύχομαι κανόνας από εδώ και πέρα. Κι όλα αυτά σε μια σεζόν χωρίς την προοπτική που δίνει η Ευρώπη, με πολύ λιγότερα έσοδα από την πώληση διαρκείας που προσφέρουν ρευστότητα τους… στεγνούς από έσοδα καλοκαιρινούς μήνες και μέσα σε ένα έντονο κύμα αμφισβήτησης, απότοκο του χαμένου τελικού. Συν, έσχατο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, γνωρίζοντας από πριν, ότι το νέο status quo στην ΕΠΟ, θα του δημιουργήσει, μικρά ή μεγάλα προβλήματα, κυρίως στο κομμάτι της διαιτησίας (φάνηκε με το καλημέρα).

Η αγωνιστική πορεία βέβαια είναι αυτή που θα κρίνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό και θα αποδώσει και τα εύσημα σε όσους τα αξίζουν. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος όμως για το ποδόσφαιρο που θα παρουσιάσει, το σύνολο που δημιουργήθηκε, ο προπονητής, έδωσε ήδη το πρώτο credit στον Καρυπίδη, κάνοντας λόγο για ικανοποίηση στον τομέα της διαμόρφωσης του φετινού ρόστερ. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…όπου κρίνονται όλοι!