Με τέτοιες ορέξεις θα «καταπίνει» κάθε αντίπαλο ο Παναθηναϊκός

Με τέτοιες ορέξεις θα «καταπίνει» κάθε αντίπαλο ο Παναθηναϊκός

Ηλίας Λαλιώτης 01:05 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 01:34 - 26.10.2024

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ως πρωταθλητής Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, βγάζοντας διάθεση και ενέργεια που πρέπει να διατηρήσει και στη συνέχεια της σεζόν. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Επιτέλους! Ο Παναθηναϊκός στην Πόλη ήταν αυτός που θαύμασε πέρυσι όλη η Ευρώπη κι έφτασε μέχρι την κατάκτηση της EuroLeague. Έχοντας τη νοοτροπία, τη διάθεση και τη συγκέντρωση που τον αντιπροσώπευε πέρυσι, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, πέρασε θριαμβευτικά από την Ulker Arena, επικρατώντας με 81-76 της Φενέρμπαχτσε.

Παρά τις απουσίες των Ντίνου Μήτογλου, Ιωάννη Παπαπέτρου και Μάριους Γκριγκόνις, ο Εργκίν Αταμάν πήγε στο -αγαπημένο του πέρυσι- κλειστό rotation των 8 παικτών κι αυτό απέδωσε τα μέγιστα, αναδεικνύοντας και το βάθος που έχει φέτος το «πράσινο» ρόστερ. Με εξαιρετική και γεμάτη ενέργεια άμυνα, τρομερή πίεση στην μπάλα, που οδήγησε την τουρκική ομάδα σε 15 λάθη (ενώ τις 4 πρώτες αγωνιστικές παίζοντας άμυνα με τα... μάτια ανάγκαζε σε μόλις 10 κατά μέσο όρο τους αντιπάλους του), οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα για 30+ λεπτά.

Είχαν διψήφιο προβάδισμα, βρέθηκαν μέχρι και το +13, αλλά με το ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου όσα έχτιζαν... γκρεμίστηκαν. Δέχτηκαν ένα επιμέρους 23-5 σε 7 λεπτά, μέσα στο οποίο κι ένα 14-0, με τον Παναθηναϊκό να μένει 6 λεπτά χωρίς πόντο. Σε εκείνο το σημείο ο Αταμάν, που στο μεγαλύτερο μέρος έπαιζε με τρία γκαρντ, σχήμα που απέδωσε, χρησιμοποίησε 4 γκαρντ και ο Κώστας Σλούκας με πέντε σερί πόντους κι ένα μεγάλο τρίποντο 1 λεπτό πριν από το τέλος έδωσε το προβάδισμα. Στη συνέχεια βγήκαν μεγάλες άμυνες και με μια ασίστ ακόμα του αρχηγού του Τριφυλλιού στον Λεσόρ τελείωσε το ματς.

Τα καθοριστικά καλάθια των Λεσόρ και Σλούκα που έκριναν τη νίκη του Παναθηναϊκού (vids)
EUROLEAGUE

23:26 - 25.10.2024

Τα καθοριστικά καλάθια των Λεσόρ και Σλούκα που έκριναν τη νίκη του Παναθηναϊκού (vids)

Κώστας Σλούκας και Ματίας Λεσόρ ήταν εκεί για την ομάδα τους όταν η μπάλα «έκαιγε», καταφέρνοντας να βάλουν δυο πολύ μεγάλα καλάθια που ουσιαστικά έκριναν τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ.

Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης έδωσαν και μια απάντηση σε όλους (και τους ίδιους τους εαυτούς τους) για την εικόνα που είχαν την περασμένη «διαβολοβδομάδα» σε Παρίσι και Μαδρίτη. Μια πρώτη ιδέα για την αλλαγή νοοτροπίας είδαμε κόντρα σε έναν σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο όπως η ΑΕΚ, αλλά απέναντι στη Φενέρ ήρθε το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που έγινε κι εσωτερικά από τον Εργκίν Αταμάν τις προηγούμενες μέρες.

Ενδεικτικός της ενέργειας και της συγκέντρωσης που είχε ο Παναθηναϊκός στο ματς, πέρα από τα λάθη στα οποία οδήγησε τους Τούρκους, είναι και ο αριθμός των ριμπάουντ. Οι πράσινοι έδωσαν μόνο 7 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ η Φενέρ ήταν η καλύτερη σε αυτόν τον τομέα πριν το ματς και η ομάδα του Αταμάν η τρίτη χειρότερη ομάδα της EuroLeague επιτρέποντας 12,5 κατά μέσο όρο στους αντιπάλους της, τις προηγούμενες 4 αγωνιστικές.

Η βαθμολογία της Euroleague μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού και την ήττα του Ολυμπιακού
EUROLEAGUE

23:36 - 25.10.2024

Η βαθμολογία της Euroleague μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού και την ήττα του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, μέσα στην Πόλη και κατάφερε να φτάσει στη νίκη, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα στην Euroleague. Ήττα για τον Ολυμπιακό, που δεν κατάφερε να επικρατήσει της Μπάγερν, στο Μόναχο.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως αν οι πρωταθλητές Ευρώπης καταφέρουν να διατηρήσουν το επίπεδο της ενέργειας και της συγκέντρωσής τους σε αυτά τα επίπεδα και στη συνέχεια, τότε θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν τη νίκη κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για επιστροφή στο Final 4 και υπεράσπιση του τίτλου τους.

ΥΓ. Μιας και αναλύσαμε σε όλο το κείμενο πόσο ορεξάτοι εμφανίστηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη, ενδεικτικό είναι και το βίντεο της EuroLeague με τον τρόπο που πανηγύρισαν οι πράσινοι τη νίκη, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.