Φώντα ακούς; Η Μιλωνάρα σου επέστρεψε!

Μίλων

Φώντα ακούς; Η Μιλωνάρα σου επέστρεψε!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:09 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 29.05.2024

Ο Μίλωνας είναι ξανά στην Stoiximan Basket League, με τον ιστορικό σύλλογο της Νέας Σμύρνης να επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, 20 και βάλε χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε αυτά. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης...

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο επάγγελμά μας είναι να κρατήσουμε τον οπαδό που όλοι κρύβουμε μέσα μας (κακά τα ψέματα, όλοι υποστηρίζουμε μια ομάδα) και να μεταφέρουμε την είδηση αυτούσια στον αναγνώστη - ακροατή - τηλεθεατή. Κάτι τέτοιο δεν μπόρεσα να κάνω το βράδυ του Σαββάτου (17/5), όταν ο Μίλωνας ανέβηκε (επιτέλους) στην Stoiximan Basket League.

Πρώτη φορά που πέρασα την πόρτα του «Κροίσος Πέρσης» πρέπει να ήμουν 12-13 ετών (μπορεί να λέω και πολλά). Στον Μίλωνα μεγάλωσα και μέσα στο πανέμορφο κλειστό της Νέας Σμύρνης, μπήκε το «μικρόβιο» της Πορτοκαλή Θεάς στον οργανισμό μου. Από τα μίνι, μέχρι το αντρικό, έως ότου τα συστήματα με έφαγαν (εντάξει απλά δεν ήμουν τόσο καλός, αλλά εσείς να κρατήσετε το πρώτο) και αποφάσισα να ασχοληθώ με το μπάσκετ... από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Παρότι έφυγα με μια πίκρα για προσωπικούς λόγους από τον σύλλογο, δεν σταμάτησα ποτέ να θεωρώ «σπίτι» μου αυτό το κλειστό.

Από τα χρόνια που η ομάδα έπαιζε στην Γ' Εθνική, με τον Στέλιο Παπαδάκη πρώτο σκόρερ (Στελάρα βουνό μου) και τον συγχωρεμένο Μάικ Ευαγγελίτση στο «5», λίγα πιτσιρίκια ακολουθούσαμε την ομάδα σε όλα τα εκτός έδρας στην Αττική (είχαμε και σχολείο ντε), μέχρι η ζωή και οι υποχρεώσεις να μην μας το επιτρέπουν.

Όλα αυτά είναι αναμνήσεις μιας ζωής. Και όλες αυτές ζωντάνεψαν, όταν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο τελείωσε και η ομάδα του Μίλωνα ήταν και επίσημα πρωταθλήτρια της Elite League.

«Είμαστε λίγοι, μα σε αγαπάμε, σε όλα τα γήπεδα εμείς σε ακολουθάμε και τραγουδάμε, Μίλων εσένα, θα σε ανεβάσουμε ξανά στην Α1». Αυτό ήταν το αγαπημένο μας σύνθημα τότε. Και η διοίκηση του Μίλωνα, με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, τον Μιχάλη Σακελαρίδη, τον άνθρωπο που «έδεσε» την ιστορία με το παρόν, τον Νίκο Ψηλέα, την ζωντανή ιστορία της ομάδας και όλους τους υπόλοιπους, το έκανε πραγματικότητα.

Μπράιαντ, Μπαρτ, Μελισσαράτος, Δημάκος, Σκορδίλης, Ζούμπος, Κανονίδης, ο αρχηγός Σπύρος Μοτσενίγος και όλοι οι άλλοι (δεν γράφω άλλους γιατί κάποιον θα ξεχάσω και θα τους αδικήσω) έκαναν το απίθανο, κέρδισαν τον εκπληκτικό και γεμάτο ταλέντο και ιστορία Πανιώνιο και επανέφεραν την ομάδα του Μίλωνα εκεί όπου ανήκει. στην Α1.

Φυσικά μην ξεχνάμε τον Μάικ Κουρή. Έναν νέο ηλικιακά προπονητή που πήρε μια ομάδα που δεν ήταν δική του και την έφερε στην κορυφή. Και ΜΠΡΑΒΟ του που παρά τα δάκρυά του δεν ξέχασε να αναφέρει ούτε τον εξαιρετικό συνεργάτη του, Αντώνη Κουρμούλη, αλλά ούτε και τον προκάτοχό του, Νίκο Καραγιάννη, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που έχτισε αυτή την ομάδα.

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος προανήγγειλε πως στην Stoiximan Basket League ο Μίλωνας θα παίξει στο σπίτι του, το «Κροίσος Πέρσης», στο οποίο θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για να μπορέσει να σταθεί στο επίπεδο της πρώτης κατηγορίας. Για να βγήκε να το πει, έτσι θα γίνει. Από εκεί και πέρα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα χτιστεί η ομάδα και το ποιοι από τους εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες θα μείνουν.

Το σίγουρο είναι πως σήμερα ο Μίλωνας γιορτάζει την μεγάλη επιστροφή μετά από 20 και πλέον χρόνια. Την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια. Και πολλοί χαίρονται, είτε είναι μαζί μας, είτε μας βλέπουν από ψηλά...

ΥΓ. Ακούς Φώντα; Η Μιλωνάρα σου επέστρεψε! Είναι ξανά στην Α1! Να την βλέπεις από ψηλά να παίζει με τα μεγαθήρια του ελληνικού μπάσκετ και να κάνεις την εξέδρα σου από τον ουρανό...

Μίλων - Φώντας
Ο Φιλίπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Θα είμαι έτοιμος στο Final 4 - Προτιμώ τελικό με τον Παναθηναϊκό παρά με την Φενέρ» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16:06 - 16.05.2024

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Θα είμαι έτοιμος στο Final 4 - Προτιμώ τελικό με τον Παναθηναϊκό παρά με την Φενέρ» (vid)

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ μίλησε στην κάμερα του Sportal και στάθηκε στο τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ στο Final 4, τόνισε πως θα είναι έτοιμος στον ημιτελικό, ενώ αποκάλυψε πως προτιμά να παίξει στον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.