«Μηνύματα» και η αναμενόμενη ενίσχυση

Μασούρας - Τζολάκης - Έσε

i

©Intime

«Μηνύματα» και η αναμενόμενη ενίσχυση

Διονύσης Βερβελές 10:30 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 09.08.2024

Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal, τι αφήνει η ήττα και η εικόνα στο 3-4 με την Νότιγχαμ στο Καραϊσκάκη.

Τα δύο τελευταία φιλικά του Ολυμπιακού, ήταν δεδομένα τα πιο δυνατά ως τώρα. Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει και εκείνο με τον Άγιαξ, αλλά για τους «ερυθρόλευκους» ήταν πολύ νωρίς τότε στην προετοιμασία. Οι Ολλανδοί πιο έτοιμοι. Όπως πιο έτοιμη είναι και η ομάδα της Νότιγχαμ που σε λίγες ημέρες μπαίνει στο πρωτάθλημα. Δεν αργεί, όμως και ο Ολυμπιακός.

Αν κρατάω ένα πρώτο πράγμα, είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ κόντρα στις προβλέψεις, δεν δείχνει βασική εντεκάδα. Δοκιμάζει σχήματα, ανακατεύει την τράπουλα, προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος για τις επιλογές του.

Προφανώς και ως τώρα, η εικόνα στη μεσαία γραμμή δεν τον βοήθησε. Ο Έσε έλειπε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με το που επέστρεψε πήρε φανέλα βασικού. Ο Στάμενιτς ήρθε με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά έμεινε πίσω λόγω τραυματισμού στην Ολλανδία και χθες, στο 3-4 από τη Νότιγχαμ, έδειχνε βαρύς. Λογικότατο, όταν στερείται ρυθμού. Η αντίδρασή του στις στημένες φάσεις με προβλημάτισαν περισσότερο πάντως, το άλλο θα το βρει. Γιατί είναι παίκτης που έχει καλά στοιχεία, θα δώσει, αλλά ο χρόνος δεν θα είναι σύμμαχος για πολλούς. Υπενθυμίζω πως δεν έχουμε δει ακόμη λεπτό τον Ντάνι Γκαρθία, επίσης με τραυματισμό από το διάστημα της προετοιμασίας. Και όπως πάει, για… Σεπτέμβρη τον βλέπουμε. Δεν είναι τυχαίο πως ο νεαρός Μπακούλας, μπαίνοντας έδωσε «φρεσκάδα», ανέβασε την ταχύτητα του Ολυμπιακού…

Ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός, που το χειρότερό του ματς με τη φανέλα της ομάδας, ο Τζολάκης το έκανε σε φιλικό. Αν ήταν επίσημο ματς, θα είχε δεχθεί έντονη κριτική, αλλά οι αντιδράσεις του δεν είχαν σχέση με τον τερματοφύλακα που είδαμε να φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης. Η λογική λέει πως ήταν μια κακή παρένθεση, θα δείξει και η συνέχεια.

Ένα από τα πρόσωπα που συγκέντρωναν μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν ο Πιρόλα. Ο Ιταλός στόπερ, επίσης ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις, αλλά όπως έχω επισημάνει και σε σχετικό άρθρο, δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Κάρμο. Ο ένας ήταν πιο έμπειρος, είχε παίξει σε ματς Champions League, έβγαλε άλλη αύρα. Από τη στιγμή που έμεινε στην Πόρτο, δεν μπορείς να… αναπολείς και ψάχνεις λύσεις. Δεν νομίζω, όμως, πως ο Πιρόλα έχει την προσωπικότητα για να σηκώσει αυτό το βάρος, γι’ αυτό και γίνεται μεγάλη κουβέντα για έμπειρο στόπερ που θα έρθει στην ομάδα. Κίνηση που θα γίνει, θα είναι τεράστια έκπληξη να μην συμβεί αυτό.

Ο κόσμος φώναζε το όνομα του Ντανιέλ Ποντένσε και σίγουρα, είναι ποδοσφαιριστής που έχει θέση σε αυτή την ομάδα. Μπροστά τον Ολυμπιακό, δεν τον φοβάσαι. Η ποιότητα του Πορτογάλου είναι γνωστή. Όπως και του Ζέλσον Μαρτίνς, που αποτελεί το πρόσωπο της προετοιμασίας, στη λογική ότι δεν έχει τραυματισμούς, παίζει για μεγάλο διάστημα και σκοράρει κιόλας. Το θέμα του, είναι η διάρκεια. Όταν στην παρέα προστίθεται και ο Βέλντε, που συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο, με γκολ κόντρα στην Τερνάνα, κερδισμένο πέναλτι με τη Ρόμα και εκ νέου γκολ, με τη Νότιγχαμ, τότε έχεις κάνει καλή επιλογή. Αδυνατώ να πιστέψω πως θα υπάρξει ματς ελληνικού πρωταθλήματος που ο Βέλντε δεν θα κάνει ευκαιρίες, δεν θα σκοράρει εύκολα.

Στα συν, ότι ανεβάζει ρυθμό ο Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός είχε καλή ευκαιρία να σκοράρει, ήταν μέσα σε ένα γκολ «σπάζοντας» την μπάλα αντί να σουτάρει, αλλά ο Ολυμπιακός τα γκολ του, δεδομένα θα τα χρειαστεί στα μεγάλα ματς, ότι χθες και στο αυριανό φιλικό στην Κύπρο. Όσο και ο Ελ Κααμπί είναι τραυματίας και έχει χάσει έδαφος, θα κληθεί να μπει και να παίξει. Γιατί η πραγματικότητα είναι πως ο Μπάμπης Κωστούλας που έχει πάρει χρόνο μπροστά, ακόμη «μαθαίνει». Άλλα κορμιά αυτοί που τον μαρκάρουν, άλλος ο βαθμός δυσκολίας. Δεν είναι αδιάφορη περίπτωση, κάθε άλλο, αλλά ο Ολυμπιακός τα γκολ άμεσα, από τον Ελ Κααμπί και τον Γιάρεμτσουκ θα τα περιμένει.

Φιλικό που βρίσκεσαι να χάνεις με 1-4, σίγουρα σου περνάει μηνύματα, αποτελεί «καμπανάκι». Ειδικά όταν γκολ, έφεραν στο μυαλό εικόνα από το πέρσι και από σκοτεινά βράδια. Τέσσερα γκολ στο Καραϊσκάκη είχε δεχθεί ο Ολυμπιακός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά το ανέτρεψε με το 1-6 στη Σερβία. Τέσσερα γκολ είχε δεχθεί και από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, επίσης «απάντησε». Όταν, όμως, παίζεις πρώτο φιλικό και τελευταίο, μπροστά στον κόσμο σου, έχοντας τις δύο κούπες δίπλα, το να δέχεσαι τέσσερα γκολ, είναι… κάπως. Κι εκτιμώ, πως τα δύο γκολ που έφεραν το 3-4, «γλύκαναν» την κατάσταση.

Στη διοίκηση, προφανώς και γνωρίζουν τι θέλουν καλύτερα. Και για το αν θα πάρουν άλλον παίκτη μπροστά, για τον Ποντένσε, για το αν θα επιστρέψουν για τον Όρτα, για τον έμπειρο στόπερ που επιβάλλεται να έρθει, ενδεχομένως και για άλλες θέσεις. Ο Ολυμπιακός με τη Ρόμα στην Ιταλία, στάθηκε εξαιρετικά. Με την Νότιγχαμ, ξύπνησε… εφιαλτικά ως το 1-4 και πήρε τα μηνύματά του. Ξεκάθαρα, όμως, η διοίκηση έχει ένα κέρδος από την κατάκτηση του Conference League. Ότι μπαίνει απευθείας σε ευρωπαϊκό όμιλο, δεν έχει το άγχος που ζουν περισσότερο ΑΕΚ και Παναθηναϊκός και λιγότερο -για την ώρα- ο ΠΑΟΚ.

Αυτό, του δίνει τη δυνατότητα να… τρέξει και στο τέλος. Και η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός επί Βαγγέλη Μαρινάκη, σπανίως δεν… έτρεξε μεταγραφές στο τέλος. Εγώ, δεν κρατάω τα περί… Ντιμπάλα, τις «βόμβες» και τις εξυπνάδες των «ειδικών» και insiders στα social media. Αυτό που «καίει», είναι να έρθουν καλοί παίκτες και να αλλάξουν τον Ολυμπιακό. Όπως δηλαδή βοήθησε ο Ποντένσε που ήρθε πέρσι τον Σεπτέμβρη, ο Ελ Κααμπί νωρίτερα, αλλά και οι Κάρμο, Όρτα, Τσικίνιο τον Ιανουάριο του 2024.

Χρόνος υπάρχει. Διάθεση επίσης. Ίσως εκεί, όμως, στις επόμενες κινήσεις να είναι και το «μυστικό» για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2024-25. Ένας κορμός υφίσταται, ο καλός προπονητής επίσης, αλλά τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Και το ταξίδι στο Europa League με τη νέα του μορφή θα μοιάζει στο… άγνωστο, ενώ και στην Ελλάδα, θα ενισχυθούν οι αντίπαλοί του. Ο Ολυμπιακός άλλωστε στα 100 χρόνια ιστορίας του, προφανώς και θα δει και την Ευρώπη πάλι σοβαρά, αλλά η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, ο στόχος είναι η κατάκτηση του νταμπλ.

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!