Ο «δεινόσαυρος» Φαλ επέστρεψε και ο Φουρνιέ έδειξε ότι... ζεσταίνεται!

Εβάν Φουρνιέ

i

InTime

Ο «δεινόσαυρος» Φαλ επέστρεψε και ο Φουρνιέ έδειξε ότι... ζεσταίνεται!

Παναγιώτης Ραμαντάνης 12:31 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:31 - 12.10.2024

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, το ματς που έγινε... θρίλερ στο φινάλε, τη σταθερότητα του Βεζένκοφ αλλά και την εικόνα του Εβάν Φουρνιέ.

Η επιστροφή στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό, έφερε και το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα στη φετινή σεζόν της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα φιλοξένησε τη Ζαλγκίρις Κάουνας για τη 2η αγωνιστική και πήρε τη νίκη με 74-68, σε ένα ματς που είχε ξεκινήσει ιδανικά, όμως στο τέλος είχε μεταμορφωθεί σε... θρίλερ.

Το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού αμυντικά ήταν εντυπωσιακό και σε συνδυασμό με την αστοχία της Ζαλγκίρις, η διαφορά ήταν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα από τη Λιθουανία είχε 6 πόντους, ενώ με τη λήξη του ημιχρόνου, 24. Ο Ολυμπιακός τα είχε πάει εξαιρετικά στην άμυνα, όμως παρά την καλή διαφορά που είχε, δεν ήταν στην καλύτερή του βραδιά επιθετικά. Δείγμα του ότι χρειάζεται χρόνο ακόμη, κάτι που έχουμε τονίσει πολλές φορές.

Στα θετικά για τους Πειραιώτες, είναι τα ριμπάουντ, όπου δείξανε σαφέστατα βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, όπου είχαν 20 λιγότερα. Πήρανε 5 ριμπάουντ περισσότερα από τους παίκτες της Ζαλγκίρις, κάτι το οποίο ήταν ενθαρρυντικό. Πόσο μάλλον τώρα που επέστρεψε ο πρώτος... δεινόσαυρος της ομάδας.

Ο λόγος φυσικά για τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος είναι και πάλι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Γάλλος σέντερ μετά από 4.5 μήνες, πάτησε παρκέ και αγωνίστηκε για 6 λεπτά, όπου είχε 2 πόντους και 1 ασίστ. Ο ίδιος όπως ήταν λογικό αποθεώθηκε από τον κόσμο και τώρα μένει να γυρίσει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, για να δούμε πλήρης τη γραμμή των ψηλών. Ο Φαλ με το τεράστιο σώμα του, είναι άκρως επιβλητικός και... τρομάζει τους αντίπαλους. Ξεχωρίζει στο παρκέ και εκτός από εξαιρετικός κάτω από το καλάθι, είναι και καλός να μοιράζει την μπάλα.

Αν σταθούμε καθαρά σε πρόσωπα, τα δύο που πρέπει να αναφέρουμε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού, είναι αυτά του Εβάν Φουρνιέ και του Σάσα Βεζένκοφ. Με τον δεύτερο έχουμε ασχοληθεί και με το παραπάνω στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της ομάδας και είναι απολύτως λογικό, μιας και φροντίζει να κάνει τη διαφορά σε κάθε αναμέτρηση. Με τη Ζαλγκίρις ήταν ο MVP και τελείωσε το ματς με double-double, έχοντας 17 πόντους και 11 ριμπάουντ. Κάνει «μπαμ» ότι έχει επιστρέψει για μεγάλα πράγματα στο λιμάνι.

O Φουρνιέ «συστήθηκε» στον κόσμο του Ολυμπιακού με ηγετική εμφάνιση κόντρα στην Ζάλγκιρις (vid)
EUROLEAGUE

23:43 - 11.10.2024

O Φουρνιέ «συστήθηκε» στον κόσμο του Ολυμπιακού με ηγετική εμφάνιση κόντρα στην Ζάλγκιρις (vid)

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη νίκη του στην φετινή Euroleague, επικρατώντας της Ζάλγκιρις, στο ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι που ο Εβάν Φουρνιέ έδειξε την ικανότητά του στην εκτέλεση.

Σειρά όμως έχει ο Εβάν Φουρνιέ. Ο άνθρωπος που έκανε χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού να πάνε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να τον υποδεχθούν όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του. Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στο ΣΕΦ, πραγματοποίησε και την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τελείωσε με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, σε ένα ματς που έδειξε ότι αρχίζει και βρίσκει τον ρυθμό του. Η ποιότητα του Φουρνιέ είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο καλή εικόνα θα δείχνει και είναι δεδομένο ότι πρόκειται για «βαρύμετρο» της ομάδας.