Ο Λουτσέσκου πάντα θα θυμίζει στην ΑΕΚ την αλήθεια

Ο Λουτσέσκου πάντα θα θυμίζει στην ΑΕΚ την αλήθεια

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, αλλά και το βαθύ θέμα των «κιτρινόμαυρων» με τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Είναι σαφές (όχι πως δεν το ξέραμε) πως στην ΑΕΚ έχουν βαθύ θέμα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός πως λέει την αλήθεια όσα συνέβησαν το 2018 και την κλοπή του πρωταθλήματος μέσω δικαστικών αιθουσών, αλλά ούτε και την χυλόπιτα όταν τον παρακαλούσαν να γίνει προπονητής τους. Έτσι, σε κάθε ματς θα προσπαθούν να τον βγάλουν τραμπούκο υποκινητή βίας κλπ. Όλα αυτά τη στιγμή που πέρυσι ο Αλμέιδα έπιασε αστυνομικό από τον λαιμό, γιατί αυτό μάλλον έχει ξεχαστεί.

Οκ, καταλαβαίνω πως εντός ΑΕΚ έχουν τα δικά τους και πως κάποιοι φοβούνται πως κινδυνεύουν πως θα απολυθούν λόγω των αλλαγών που κάνει ο Μάριος Ηλιόπουλος και το χθεσινό ματς κόντρα στον... εχθρό Λουτσέσκου ήταν η τέλεια ευκαιρία για να δείξουν στο αφεντικό τους, πως κάπου είναι και αυτοί χρήσιμοι, πως κάτι κάνουν.

Από την άλλη βέβαια, δεν γίνεται να περάσουν έτσι όσα έγιναν κατά του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο CEO της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς φαίνεται στα βίντεο να του επιτίθεται και να προσπαθεί να του ορμήσει. Ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» πέταξε αντικείμενο στον Λουτσέσκου και μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να λένε πως τον θέλουν στο γήπεδο, αλλά πρέπει να τιμωρηθεί, ελπίζω ο αθλητικός εισαγγελέας να είδε, να διάβασε και να κάνει καμία κλήση. Για την ιστορία από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ο Λαμέλα είναι ο ποδοσφαιριστής που πέταξε αντικείμενο στον προπονητή του Δικεφάλου.

Η πλευρά της ΑΕΚ προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός πως οι «ασπρόμαυροι» πήραν το πιο σβηστό Χ των τελευταίων ετών σε ντέρμπι αναφέρει πως ο Λουτσέσκου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσει. Δηλαδή ο προπονητής που πήγε να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές του για την απόδοση τους μπήκε να προκαλέσει. Ας του δούμε κι αλλιώς, ποιος είχε λόγο να μπει στον αγωνιστικό χώρο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, ή ο CEO της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς;

Γενικότερα στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει πως πέρσι έχασαν το πρωτάθλημα από τους «ασπρόμαυρους» ενώ το είχαν... δεμένο στο μυαλό τους. Τι να κάνουμε παιδιά; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά δεν μπήκε... φοβισμένος στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε την αύρα του πρωταθλητή. Οι «ασπρόμαυροι» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έδειξαν ψήγματα της ομάδας που θα βλέπουμε τον Νοέμβριο και αυτό μόνο καλό είναι, όμως, έδειξαν και αφέλεια στην αμυντική τους γραμμή και αυτό σαφώς πρέπει να διορθωθεί. Πάντως, με την εικόνα του αγώνα νομίζω η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα.

Ο διαιτητής από την πλευρά του ήταν κακός, από την άποψη πως αν και μπήκε με στόχο να αφήσει το ποδόσφαιρο να παιχτεί τελικά το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο με αποτέλεσμα και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να έχουν μικροπαράπονα από τον εν λόγω ρέφερι. Δεν γίνεται όμως κύριε Λανουά στην Τούμπα να έρχονται ελίτ και στα εκτός έδρας τέτοιοι ρέφερι χωρίς εμπειρία και προσωπικότητα. Ε δεν γίνεται.

Για το τέλος άφησα τον Ντέγιαν Λόβρεν. Δεν είχα κρύψει πως ήμουν λίγο σκεπτικός όταν τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ για το αν θα καταφέρει λόγω της ηλικίας και της απουσίας του από την αγωνιστική δράση να γίνει επιδραστικός και σημαντικός για τον Δικέφαλο. Τελικά έκανα λάθος, ο Κροάτης είναι σαν το παλιό καλό κρασί και θεωρώ πως στο ντέρμπι ήταν ο MVP του αγώνα. Πλέον, λοιπόν ο Κεντζιόρα όχι έχει κάποιον να τον ξεκουράζει, αλλά του βάζει και πίεση!