Ο Γιώργος Περπερίδης γράφει για τη γκέλα ολκής του Ολυμπιακού κόντρα στον Λεβαδειακό, τι δείχνουν οι επιλογές Μεντιλίμπαρ, τα ερωτήματα που προκύπτουν, την εξάδα που... υπολειτουργεί και τον δρόμο που ήδη αχνοφαίνεται για τον Γενάρη.
Από το 1993 είχε να πάρει βαθμό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Λεβαδειακός. Το πέτυχε ξανά 31 χρόνια μετά, στο 2-2 το μεσημέρι της Κυριακής. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν, το ερώτημα είναι πάντα το πώς και αυτό έχει αξία να αναλογιστεί κανείς στην δεύτερη εντός έδρας γκέλα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, μετά το 0-0 με τον Παναιτωλικό.
Δύο ματς, ίδιο αποτέλεσμα, με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Απέναντι στον Λεβαδειακό, ο Ολυμπιακός αποφάσισε πως μετά από μισή ώρα αγώνα είχε κάνει το χρέος του. Κακή νοοτροπία, χαλάρωση, υποτίμηση του αντιπάλου. Ιδανικό τρίπτυχο για να τιμωρηθείς, όπως και τελικά συνέβη. Όπως μετά από κάθε στραβό αποτέλεσμα, έτσι και τώρα, όλοι μπήκαν στο μικροσκόπιο. Ο προπονητής και οι επιλογές του, συγκεκριμένοι παίκτες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Απ' όλα έχει το μενού, μέχρι και θεωρίες συνομωσίας, είναι μάλλον προτιμότερο ωστόσο να μείνουμε στα γεγονότα.
17:57 - 20.10.2024
Γκέλα ολκής για τον Ολυμπιακό, που «έφυγε» από το γήπεδο στο 2-0 και ο φοβερός Λεβαδειακός πήρε το 2-2 στο Φάληρο
Αυτοκτονικός ήταν ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου ο Λεβαδειακός έφυγε με το 2-2, στο ματς της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν να νικούν με 2-0, όμως οι Βοιωτοί τιμώρησαν την υπερβολική χαλάρωση των παικτών του Μεντιλίμπαρ
Πρώτο, είναι αυτό που αφορά το κέντρο της άμυνας. Για να μην μακρυγορούμε -άλλωστε στην εποχή της τεχνολογίας ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει μόνος του- είναι μάλλον ηλίου φαεινότερο πλέον πως όταν το δίδυμο Ρέτσου - Κάρμο δεν βρίσκεται στο χορτάρι, πάντα κάποιο πρόβλημα κάνει την εμφάνιση του. Δεν στέκομαι καν στην ποδοσφαιρική αξία του Ντόι -όπου κι αν την κατατάσσει κανείς- ή αυτή των Μπιανκόν, Πιρόλα. Αλλά στο πώς λειτουργεί ο καθένας εξ αυτών δίπλα σε Κάρμο ή Ρέτσο. Προφανώς έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του καθένα και κατά πόσο «κουμπώνει» με τον διπλανό του. Ξέχωρα από αυτό, η αντίληψη και η πνευματική ετοιμότητα ενός στόπερ είναι σημαντικά στοιχεία για τη θέση και στη φάση του πέναλτι, ο Ντόι έδειξε να μην τα διαθέτει στον απαιτούμενο βαθμό. Εντελώς αχρείαστο το μαρκάρισμα στον Ζίνι, που έφερε και τη μείωση του σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου.
Δεύτερo γεγονός, η είσοδος του Ανδρούτσου στο ματς που συζητήθηκε πολύ. O 27χρονος μπακ(;), μέσος(;), εξτρέμ(;) είναι προϊόν των Ακαδημιών της ομάδας, σε μια πορεία με πολλά σκαμπανεβάσματα με τα ερυθρόλευκα. Άλλαξε μια σειρά από θέσεις χωρίς δική του ευθύνη, έπαιξε, έφυγε, ξαναγύρισε. Ουσιαστικά ξέμεινε το καλοκαίρι στου Ρέντη, ο Μεντιλίμπαρ τον έβαλε στις προπονήσεις και ο Ανδρούτσος κέρδισε τον προπονητή του με τη συμπεριφορά του. Ο Βάσκος δεν είναι από αυτούς που «χαρίζει» συμμετοχές σε παίκτες, οπότε σε μια πρώτη ανάγνωση, μαγκιά του Ανδρούτσου που από το πουθενά μπήκε στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.
Εδώ ωστόσο προκύπτουν ερωτήματα. Με τους Μαρτίνς, Γουίλιαν αλλά και Γιαζίτζι εκτός αποστολής, μήπως τελικά υπήρχε ανάγκη για έναν ακόμη μεσοεπιθετικό στο ρόστερ; Ή θα έπαιρνε την ευκαιρία ο Παπακανέλλος αν δεν έμενε τρεις μέρες στο νοσοκομείο με ίωση; Πριν ρίξει στο ματς τον Ανδρούτσο ο Μεντιλίμπαρ γιατί δεν δοκίμασε για λίγο έστω το Κοστίνια - Ροντινέι δεξιά; Θα μπορούσε εναλλακτικά να μπει ο Ολιβέιρα, με τον Κωστούλα να μετατοπίζεται στο πλάι; Ή πιο νωρίς ο Γιάρεμτσουκ σε 4-4-2 με Ροντινέι ή Κωστούλα στο δεξί άκρο; Όπως και με τον Ντόι, το θέμα δεν είναι η αξία του Ανδρούτσου. Αλλά κατά πόσο ήταν βιαστική -ή πολύ περισσότερο ενδεδειγμένη- η είσοδος του στο ματς, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως δεδομένα του έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός.
19:34 - 20.10.2024
Η τελευταία εμφάνιση του Ανδρούτσου ήταν επί εποχής Ανιγκό
Ο Θανάσης Ανδρούτσος αγωνίστηκε για 34' λεπτά στο Ολυμπιακός - Λεβαδειακός, με τον Μεντιλίμπαρ να τον περνά στη θέση του Τσικίνιο. Την προηγούμενη φορά που ο Έλληνας μπακ βασικός σε ματς των «ερυθρόλευκων», προπονητής ήταν ο Ζοσέ Ανιγκό.
Τρίτο γεγονός, η ανετοιμότητα που δείχνουν μέχρι στιγμής πολλές από τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Η σεζόν προχωράει, φτάνουμε τέλη Οκτώβρη, τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και αποκτούν ολοένα και πιο κομβικό χαρακτήρα. Έχει την πολυτέλεια ο Ολυμπιακός να περιμένει αν και πότε θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις οι Γουίλιαν, Ολιβέιρα, Γιάρεμτσουκ, Βέλντε, Γκαρθία, Στάμενιτς; Ο Γιαζίτζι ήρθε αργά οπότε δεν είναι δίκαιο να μπει στην ίδια κουβέντα. Ο Πιρόλα έχει συμπληρωματικό ρόλο και ο Κοστίνια δείχνει πράγματα. Με τους υπόλοιπους ωστόσο ενδεχομένως να απατείται και μια κουβέντα σε πιο... έντονο ύφος, διότι καλοί, χρυσοί και με μεγάλη προοπτική για το μέλλον οι «μικροί» αλλά είναι λάθος να φορτώνονται περισσότερες ευθύνες από αυτές που τους αναλογούν...
«Να δείξει ότι του έγινε μάθημα» έγραφε ο Διονύσης Βερβελές στο ρεπορτάζ του το πρωί της Κυριακής, εξηγώντας τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Μεντιλίμπαρ την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό και γιατί οι παίκτες του δεν πρέπει να εμφανίσουν την χαλάρωση που έδειξαν στα ματς μετά την πρώτη διακοπή. Ο Βάσκος τεχνικός δεν εισακούστηκε, ο ίδιος ενδεχομένως ήθελε να στείλει μηνύματα με τις επιλογές του, η σούμα ωστόσο έγραψε μια ακόμη γκέλα. Από αυτές που φέρνουν πίεση στη συνέχεια, ίσως όμως και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός τον Γενάρη, Το θέμα είναι να μην έχει πετάξει το πουλάκι μέχρι τότε...