Ο Παναθηναϊκός έχει πια τον τρόπο να κρατάει τους σημαντικούς
i

O Ρούμπεν Πέρεθ / © Intime

Ο Παναθηναϊκός έχει πια τον τρόπο να κρατάει τους σημαντικούς

Βασίλης Μοιρώτσος 14:05 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 20.08.2024

Ο Ρούμπεν Πέρεθ αποτελεί μία ακόμα απόδειξη πως οι εποχές που ο Παναθηναϊκός έχανε τους σημαντικούς παίκτες του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες για το ενδιαφέρον της Κόλο - Κόλο για τον Σεμπάστιαν Παλάσιος σκεφτόμουν κατά πόσο θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να χάσει έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του. Τι θα ήταν εκείνο που θα πρόσφερε στον Παλάσιος μια τέτοια ομάδα, τι περισσότερο θα του έδινε απ' αυτό που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός στη συγκεκριμένη φάση; Απολύτως τίποτα.

Δεν μου έκανε την παραμικρή εντύπωση λοιπόν όταν η συνέχεια του ρεπορτάζ έλεγε πως ο Παλάσιος αρνήθηκε ακόμα και να μπει σε συζητήσεις με άλλον σύλλογο. Το μέλλον του είναι εδώ. Και το μέλλον του είναι συνυφασμένο με αυτό του Παναθηναϊκού από κάθε άποψη. Έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες και ο σύλλογος και ο ποδοσφαιριστής.

Προφανώς συμβαίνει το ίδιο και με τον Ρούμπεν Πέρεθ, που εδώ και λίγη ώρα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Από την πρώτη στιγμή ο Ισπανός είχε αναφέρει στο περιβάλλον του πως το μέλλον του το βλέπει στην Ελλάδα. Και πως ο Παναθηναϊκός είναι μια υπέροχη επιλογή για να κλείσει την καριέρα του. Πολύ πιθανό να το κάνει. Η νέα συμφωνία είναι έως το καλοκαίρι του 2025, όταν πια ο Ρούμπεν θα έχει κλείσει τα 36 του χρόνια.

Ο Ισπανός βρήκε στον Παναθηναϊκό όλα όσα ήθελε. Μια ομάδα που θα έμπαινε σε διαδικασία διεκδίκησης τίτλων. Κέρδισε τον πρώτο του, το Κύπελλο, στην πρώτη του σεζόν. Μια ομάδα που θα είναι διεκδικήτρια του πρωταθλήματος. Το κάνει φέτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του να παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό την επόμενη σεζόν.

Ο Ρούμπεν έγινε σημαντικός για τον Παναθηναϊκό από την πρώτη μέρα παρουσίας του στην Ελλάδα, αποτέλεσε και αποτελεί το... μυαλό ολόκληρης της ομάδας. Ένας παίκτης που η δική του απόδοση παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική εικόνα της ομάδας. Ο ποδοσφαιρικός εγκέφαλος του Παναθηναϊκού.

Το σημαντικό δεν είναι το ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε θετικά το θέμα ενός βασικότατου ποδοσφαιριστή του μέσα σε λίγες μέρες. Ή μάλλον δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι πως πια οι πράσινοι έχουν μπει σε μια διαδικασία να κρατούν όποιους παίκτες θέλουν και να τους κρατούν ευχαριστημένους.

Μοιάζουν να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι πράσινοι έχαναν παίκτες είτε επειδή εκείνοι δεν ήθελαν να παραμείνουν, είτε πουλώντας τους αντί πινακίου φακής, επειδή αγκομαχούσαν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Πια ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο, έχει το know how για να κρατάει τους καλύτερους στην ομάδα του, να διατηρεί τον βασικό του κορμό απαράλλαχτο και μέσω αυτής της λογικής να δημιουργεί τις βάσεις που θα τον κάνουν πρωταθλητή. Άλλωστε όλοι εκείνοι έχουν τη ίδια φιλοδοξία με τον σύλλογο: να γίνουν πρωταθλητές.