Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα που δεν του πάει τίποτα καλά

Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα που δεν του πάει τίποτα καλά

Λάμπρος Γκαραγκάνης 13:15 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 29.09.2024

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για τα τέσσερα παιχνίδια του Τριφυλλιού στην «OPAP Arena», τις... μηδέν νίκες σε αυτά και τι πρέπει να αλλάξει για να γυρίσει ο τροχός.

Είναι μικρό το δείγμα αγώνων που έχουν δώσει οι Πράσινοι στο νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ. Όμως τόσο έντονο... Σε τέσσερα ματς, στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τη σεζόν 2022/23 που γύρισε η «Ένωση» εκεί, ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους.

Δεν είναι σκοπός να καταγραφούν μόνο οι διαιτητικές αποφάσεις εναντίον του. Υπάρχουν και είναι πολλές. Ωστόσο, δεν καθορίστηκε μόνο σε αυτές το εις βάρος του 0-2-2. Τα αποτελέσματα έπαιξαν ρόλο στην απώλεια δύο Πρωταθλημάτων. Τις δύο πρόσφατες σεζόν... Που κάποια στιγμή, πέρυσι και πρόπερσι, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος των αντιπάλων του. Δεν εξαργύρωσε, όμως, τίποτα.

Παναθηναϊκός: Χωρίς Βαγιαννίδη, αλλά με Μάγκνουσον, η αποστολή ενόψει ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:05 - 28.09.2024

Παναθηναϊκός: Χωρίς Βαγιαννίδη, αλλά με Μάγκνουσον, η αποστολή ενόψει ΑΕΚ

Οι Πράσινοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την έξοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να αφήνει εκτός αποστολής τούς Γιώργο Βαγιαννίδη και Φίλιπ Μαξ. Υπολογίζεται, για πρώτη φορά, μετά από ένα χρόνο ο Μάγκνουσον.

Και αγωνιστικά, οι Πράσινοι εμφανίστηκαν αναποτελεσματικοί. Στα τρία εξ αυτών δεν βρήκαν καν δίχτυα. Αν σε τέτοιες έδρες, όπου η ΑΕΚ έχει 26 παιχνίδια Πρωταθλήματος να χάσει (19-7-0 ο επί μέρους απολογισμός της), δεν βρίσκεσαι στο 100% των δυνατοτήτων σου, απλώς, δεν έχεις τύχη. Σε δύο άξονες, ο Ντιέγκο Αλόνσο και οι παίκτες του, επιβάλλεται να παρουσιαστούν επαρκείς. Στην ανθεκτικότητα και την πνευματική ετοιμότητα. Τα άλλα, ίσως, έρθουν μόνα τους.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (8/1/2023): Η αρχή του... κακού. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε με το γκολ του Πινέδα στο 68’. Στο 66’ ο νυν γκολκίπερ της «Ένωσης» και πρώην των Πράσινων, Αλμπέρτο Μπρινιόλι, είδε μία κροτίδα να σκάει δίπλα του. Μετά τις πρώτες βοήθειες και εμφανώς ζαλισμένος, με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά παρά το συμβάν, δέχεται το γκολ που έκρινε τον αγώνα.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0 (19/3/2023): Απόλυτος... σταρ του αγώνα, ο ρέφερι Νταμπάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος είναι από τους (όχι πολλούς) διαιτητές, που ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να βγάλει ανακοίνωση, διαμαρτυρόμενος, τα τελευταία χρόνια. Στο 31’ ο Άμραμπατ, με ήδη μία κίτρινη, κάνει φάουλ για δεύτερη κίτρινη στον Χουάνκαρ. Δεν αποβάλλεται.

Στο 36’ το Τριφύλλι ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί, μετά από κεφαλιά του Χουάνκαρ. Τίποτα. Στο 43’ ο Άμραμπατ της μίας κίτρινης ήδη, βρίσκει την μπάλα με το χέρι μετά από διώξιμο του Μπρινιόλι. Ο Νταμπάνοβιτς δίνει το φάουλ, όχι τη δεύτερη κίτρινη (αποβολή). Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2 (14/1/2024, κεκλεισμένων των θυρών): Το μόνο παιχνίδι στην «OPAP Arena» που ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα και μάλιστα δύο φορές (31’ Γεντβάι, 66’ Αράο). Συνάντησε φοβερά προβλήματα στην αντιμετώπιση του σκόρερ Λιβάι Γκαρσία. Γνώρισε την ισοφάριση στο 90’+6’, με πέναλτι που καταλογίστηκε για χέρι του Ζέκα, ενώ στο τέλος, μετά την υπερπροσπάθεια και την κόπωση, θα μπορούσε να έχει υποστεί και την ήττα.

Το παραδοσιακό, πλέον, σφύριγμα που δεν δόθηκε στο Τριφύλλι, στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφορά τη φάση του Βέρμπιτς με τον Πινέδα στο 55’, με το σκορ στο 1-1. Στην κρίση του καθενός αν υπάρχει παράβαση, ωστόσο, τίποτα δεν δόθηκε. Ο Παναθηναϊκός, πάλι, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη διαιτησία. Η ΑΕΚ, πάντως, από το 75’ και μετά ήταν, σαφώς, ανώτερη αγωνιστικά.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0 (24/4/2024): Δίχως τον καλύτερό του παίκτη, εκείνο το διάστημα (ο Μπερνάρ είχε τραυματιστεί στη Λαμία), οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν ως σκιά του προηγούμενου εαυτού τους. Είναι το καλύτερο παιχνίδι της «Ένωσης», στην έδρα της, απέναντι στον Παναθηναϊκό τα δύο τελευταία χρόνια. Το λάθος του Ακαϊντίν στο 2-0 του Πόνσε (38’) ανέδειξε την πνευματική ανετοιμότητα της αθηναϊκής ομάδας.

Πέρασε, έτσι, σε δεύτερη μοίρα, το πέναλτι που ζήτησε, σε ανατροπή του Αραούχο στον Κώτσιρα στο 28’. Κάποιος θα μπορούσε να πει «ας γινόταν εκεί το 1-1 και ας έληγε 4-1». Βάσει εικόνας, δεν ήταν απίθανο. Έτσι έμεινε, απλώς, μία φάση από τις κάμποσες, που ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για απόφαση εναντίον του.

Ιωαννίδης: «Αν πάρουμε από κάθε παίκτη το 100%, δεν μας σταματάει κανείς στην Ελλάδα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:00 - 28.09.2024

Ιωαννίδης: «Αν πάρουμε από κάθε παίκτη το 100%, δεν μας σταματάει κανείς στην Ελλάδα»

Στην κάμερα της Cosmote TV μίλησε ο Φώτης Ιωαννίδης, για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σχολίασε την αγωνιστική τακτική της «Ένωσης», αλλά και την τεράστια ποιότητα του ρόστερ των Πράσινων.

Αν υπάρχει μεταφυσική, τον Παναθηναϊκό αυτό το γήπεδο δεν τον... θέλει. Πάντα, κάτι θα γίνει και θα φύγει με τα χέρια άδεια ή μισοάδεια. Θα πρέπει να εμφανιστούν άπαντες στο 100%, όπως είπε και στις δηλώσεις του στην Cosmote TV, ο Φώτης Ιωαννίδης, για να μπορέσει να έρθει το αποτέλεσμα.

Ρόστερ υπάρχει και, η αλήθεια είναι, φουλ ποιοτικό. Ο αντίπαλος, παρά τις αναποδιές φέτος όπως ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, παραμένει ισχυρός και διεκδικητής του τίτλου. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που δεν ταιριάζει πολύ στο αγωνιστικό προφίλ του Τριφυλλιού, για αυτό και του δημιουργεί ζητήματα. Σε ένα ματς, πάντως, που αν υπάρξει χαμένος, θα μπει σε ένα περίεργο κύκλο, στην αρχή της σεζόν, με πολλές συζητήσεις που θα αφορούν διάφορα, η παραμικρή λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

ΥΓ: Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει να έχει κύρια θέση στη νοοτροπία όλων, ότι ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να προοδεύει υπεράνω προσώπων. Τα πάντα στη ζωή κρίνονται ως ζήτημα προτεραιοτήτων. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι πιο ευχάριστο είναι που επιστρέφει στην αποστολή ο ταλαιπωρημένος Μάγκνουσον, μετά από ένα χρόνο, παρά ότι δεν βρίσκεται εντός, δίχως να έχει τραυματισμό, ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Ταύτιση με αυτόν τον... κάποιον.