Ο ΠΑΟΚ δεν μπαίνει απλά για να παίξει, αλλά για να φωνάξει για το «back to back»

Παίκτες του ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ δεν μπαίνει απλά για να παίξει, αλλά για να φωνάξει για το «back to back»

Μάνος Τσαλγατίδης 11:40 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 29.09.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη και όσα μπορούν να συμβούν σε αυτόν.

Ο ΠΑΟΚ για την ώρα δείχνει πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα για να μην γράψω η καλύτερη και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας παίξει κατά διαστήματα των αγώνων που έδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο, ενώ κατάφεραν να νικήσουν και τους διαιτητές σε Ατρόμητο και Βόλο.

Είναι σαφές πως ο Δικέφαλος στα χαρτιά τουλάχιστον έχει την καλύτερη ομάδα της ιστορίας του από άποψη υλικού πάντα, χωρίς αυτό να μειώνει την περσινή ομάδα που κατέκτησε το πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των πολλών τελευταίων ετών και αυτή του αήττητου νταμπλ.

Για τον ΠΑΟΚ είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών κόντρα σε έναν αντίπαλο που ξεκινά τη σεζόν έχοντας δύο στόχους. Ο ένας να κατακτήσει το Κύπελλο και ο άλλος είναι να νικήσει τον Δικέφαλο. Ωστόσο, για να είμαι δίκαιος, φέτος ο Άρης έχει ενισχυθεί έχει μια καλή ομάδα τόσο από άποψη προσώπων, όσο και από άποψη τακτικής. Σε αυτά τα πρώτα δείγματα γραφής φαίνεται πως οι παίκτες του κολλάνε στα τακτικά «θέλω» του Άκη Μάντζιου.

Ένα ερωτηματικό για το σύνολο του Λουτσέσκου είναι το πως θα παρουσιαστεί στο γήπεδο μετά από ένα παιχνίδι υψηλής έντασης με τη Γαλατασαράι, που επιμένω πως αν οι «ασπρόμαυροι» ήταν πιο συγκεντρωμένοι θα μπορούσαν να φύγουν με αποτέλεσμα από την Πόλη.

Νομίζω πως αυτό στριφογύριζε και στο μυαλό του ισχυρού άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και έκανε αυτή την τόσο όμορφη ομιλία στην ομάδα, πριν την τελευταία της προπόνηση.

«Στα 12 χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ θεωρώ ότι η τωρινή είναι η καλύτερη ομάδα που είχαμε, η πιο ισορροπημένη. Στον ΠΑΟΚ η απαίτηση για νίκες είναι τεράστια, μα δική μου επιθυμία είναι πάντα να παίζουμε χωρίς τον παραμικρό φόβο μέσα μας. Και αν δεν έρθει η νίκη, να το ξεπερνάμε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Θέλω να δω την ομάδα να παίζει με τον χαρακτήρα που έχει δείξει, με αυτοπεποίθηση και ένταση. Να θυμάστε τις ιδιαιτερότητες αυτού του αγώνα και να αφήσετε το παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης πίσω σας», είπε μεταξύ άλλων θέλοντας να ανεβάσει την ομάδα και να τονίσει τις δυσκολίες που έχει ο αγώνας με τον Άρη.

Από την άλλη και να ηττηθεί ο Δικέφαλος σήμερα 29/9 ναι μεν θα είναι βαθμολογική απώλεια, αλλά πέρα από το γεγονός πως ο συμπολίτης θα έχει κάτι να πανηγυρίζει για την επόμενη εβδομάδα, δεν μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός και γύρω από την ομάδα. Επίσης , σε σχέση με τους Αλόνσο και Αλμέιδα που παίζουν το δικό τους μεγάλο παιχνίδι ο Λουτσέσκου νιώθει ασφαλείς στη θέση του...

Βέβαια, αν ο ΠΑΟΚ νικήσει, τότε κάνει ένα μεγάλο statement πως φέτος δεν μπήκε για να παίξει, αλλά για να κάνει το back to back.