Ο ΠΑΟΚ... κέρδισε στην Τουρκία

Ο ΠΑΟΚ... κέρδισε στην Τουρκία

Μάνος Τσαλγατίδης 08:59 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 26.09.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τουρκία και τα συμπεράσματα που βγαίνουν.

Μπορεί το 3-1 να δείχνει σε κάποιον που δεν είδε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη πως οι Τούρκοι... σκούπισαν τον Δικέφαλο, όμως οι «ασπρόμαυροι»... κέρδισαν.

Όχι δεν είμαι πιωμένος, αλλά αυτό το πιστεύω. Το γκρουπ του Λουτσέσκου μετρήθηκε με μια ομάδα ανώτερη οικονομικά από αυτό με παίκτες που στην Ελλάδα έρχονται μόνο για διακοπές και όχι απλά τους κοίταξε στα μάτια, αλλά κατάφερε σε μεγάλο διάστημα του αγώνα να τους εκνευρίσει, να τους αγχώσει.

Ο ΠΑΟΚ παρουστιάστηκε στο χορτάρι του Ραμς Παρκ ανεπηρέαστος από την ατμόσφαρα που δημιούργησαν οι 50 και πλέον χιλιάδες φίλοι της Γαλατασαράι, αλλά και από τη δυναμική του αντιπάλου. Ο Δικέφαλος μπήκε στο γήπεδο για να παίξει το ποδόσφαιρο του, για να δείξει πως δεν είναι τελειωμένος από χέρι στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που του έφερε η κληρωτίδα.

Οι «ασπρόμαυροι» κατά διαστήματα έπαιξαν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, ενώ έδειξαν πως τη δεδομένη στιγμή είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα και πως εφόσον συνεχίσουν έτσι μπορούν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά και να διατηρηθούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κέρδισε και σε ψυχολογία, καθώς κατάλαβε πως φέτος μπορεί να πετύχει τρομερά πράγματα.

Σαφώς ο ΠΑΟΚ δεν τα έκανε όλα τέλεια στο Ραμς Παρκ. Έγιναν και λάθη τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό. Ωστόσο, αν σκεφτούμε πως συνήθως οι ομάδες του Λουτσέσκου αυτό το διάστημα το περνούν δύσκολα και πιάνουν το φορμάρισμα του στα τέλη του Οκτώβρη, γίνεται κατανοητό πως η φετινή ομάδα... σπάει αυτή την παράδοση.

Αυτά για τα γενικά του αγώνα και πάμε στα... ειδικά. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με το γκολ της ισοφάρισης σιώπησε για λίγο το Ραμς Παρκ, όμως γενικότερα οι επιλογές του, τα τελειώματα του και η εικόνα του μέσα στο παιχνίδι έδειξε πως το wonderkid του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι θολωμένο. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ώρες ώρες μοιάζει να μην είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι επιλογές του να είναι μην είναι οι ιδανικές.

Ο Μαντί Καμαρά και ο Ομάρ Κόλεϊ είναι πραγματικά εντυπωσιακοί και για την ώρα δεν βλέπω τον λόγο να βγαίνουν από την ενδεκάδα, είναι πραγματικά απολαυστικοί. Θετικό επίσης πως ο Γιόνι Ότο ανεβαίνει και δείχνει τα στοιχεία που έκαναν τον ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει.

Για το τέλος άφησα τον Ντομινίκ Κοτάρασκι. Ο Κροάτης είναι στα καλύτερα του, νιώθει πως μπορεί να βγάλει τα πάντα και συνήθως αυτό κάνει. Εφόσον συνεχίσει έτσι τότε θα γυρίσει να τον κοιτάξει σχεδόν όλη η Ευρώπη και νομίζω αυτός είναι και ο στόχος του. Ας τον απολαύσουμε, αφού νομίζω πως έχουμε χρόνια να δούμε έναν τέτοιου επιπέδου κίπερ στο εγχώριο πρωτάθλημα.