Ο ΠΑΟΚ υποφέρει, αλλά υπάρχουν και θετικά

Ο ΠΑΟΚ υποφέρει, αλλά υπάρχουν και θετικά

Μάνος Τσαλγατίδης 10:16 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 18.08.2024

Οι σκέψεις του Μάνου Τσαλγατίδη μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανσερραϊκού

O ΠΑΟΚ δεν είναι καλά και αυτό αντανακλάται σε κάθε έκφανση του και σε κάθε γραμμή του μέσα στο γήπεδο. Οι «ασπρόμαυροι» παρότι πάνω-κάτω είναι η ίδια ομάδα με πέρσι δεν έχουν τη χημεία, τον κυνισμό, την ταχύτητα και γενικότερα τα στοιχεία που είχαν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Είμαι σίγουρος πως μόλις αυτό το γκρουπ φορμαριστεί θα παίξει πραγματικά όμορφο ποδόσφαιρο και θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους αναφορικά με τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Είναι σαφές πως ο Δικέφαλος αυτή τη στιγμή... υποφέρει ποδοσφαιρικά, αλλά αυτή είναι η διαδικασία προκειμένου να φτάσει εκεί που θέλει ο ίδιος και ο προπονητής του.

Άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ράζβαν Λουτσέσκου: «Τη δεδομένη στιγμή αυτή δεν είναι η ομάδα μου, δηλαδή με τις αρχές που θέλω να αγωνίζεται. Ξέρω ότι πρέπει να υποφέρουμε, να δουλέψουμε σκληρά να είμαστε ταπεινοί». Για να το λέει ο τεχνικός της ομάδας προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρει από όλους.

Είναι σαφές πως αυτό είναι το μοτίβο της δουλειάς του. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου πάντα φορμαρίζεται το φθινόπωρο, ωστόσο πλέον υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι, καθώς ο αποκλεισμός από τη Μάλμε και ο τρόπος που ήρθε έχει αφήσει εσωτερικό τραύμα που θα κάνει καιρό να γιατρευτεί. Ελπίζω πραγματικά οι «ασπρόμαυροι» να μην το κουβαλήσουν όλη τη χρονιά.

Στο ματς με τον Πανσερραϊκό και με το ματς στο 3-2 οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαλαν ένα φόβο μη ζήσουν ένα déjà vu και αυτό δείχνει πως οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται χρόνο προκειμένου να ιαθούν πνευματικά.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποια θετικά στην όλη υπόθεση. Αρχικά, αυτός ο κακός ΠΑΟΚ, με την οριακά ανύπαρκτη μεσοαμυντική του γραμμή κατάφερα να πάρει τους τρεις βαθμούς και να ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή χωρίς έξτρα πίεση. Το άλλο θετικό είναι πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως φέτος και τα επόμενα χρόνια ο Δικέφαλος θα έχει φορ. Μπορεί ο Τσάλοφ να είναι διαφορετικού τύπου παίκτης από τον Μπράντον, αλλά δείχνει πως είναι στράικερ και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τους «ασπρόμαυρους».

Το τρίτο θετικό είναι ο Αντώνης Τσιφτσής. Ο 25χρονος είναι ακόμα τρακαρισμένος από τη μετάβαση του από τον Αστέρα στον ΠΑΟΚ, αλλά έδειξε πως επιτέλους ο Κοτάρσκι θα έχει κάποιον να του βάζει πίεση μέσα στη σεζόν και δεν θα κοιμάται ξέροντας πως βρέξει-χιονίσει η φανέλα του βασικού του ανήκει.