Ο Πιερό μοιράζει «υπογραφές» και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για δεύτερο πρόωρο τελικό με τον Ολυμπιακό
i

©intime

Ο Πιερό μοιράζει «υπογραφές» και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για δεύτερο πρόωρο τελικό με τον Ολυμπιακό

Γιώργος Σακελλαρίου 10:00 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 30.09.2024

Ο μήνας έκλεισε ιδανικά για την ΑΕΚ, που βρίσκεται μόνη πρώτη, αλλά έχει τον Αλμέιδα να παλεύει να χωρέσει την τρομερή ποιότητά της σε έντεκα θέσεις και με τον Παναθηναϊκό να ετοιμάζεται για come back ή εσωστρέφεια…

Η βραδιά ήταν όνειρο για την ΑΕΚ κι εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό.

Ο Πιερό, ο Αϊτινός φορ που τον γνώρισαν οι Έλληνες φίλαθλοι με τα δύο γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League, με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα, υπέγραψε μία ακόμα νίκη. Σ’ εκείνο το ματς με δύο κεφαλιές έβγαλε τους Πειραιώτες από την κορυφαία διοργάνωση.

Φάουλ ή όχι, στο ματς με τον Βόλο έδειξε τη δύναμή του ψηλά. Πήρε παραμάζωμα τον αντίπαλο και εκτέλεσε με το κεφάλι για το 1-0, στο ντεμπούτο του με την Ένωση. Και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό νίκησε στον αέρα έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος, τον Ίνγκασον κι έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ, τον Ντραγκόβσκι. Στο φινάλε πήρε και το πέναλτι, αφού ενδιάμεσα παρέμενε η μεγαλύτερη απειλή και καθάρισε το ντέρμπι.

Ιδανική βραδιά για την ΑΕΚ που αξιοποίησε και τη νίκη του Άρη στην Τούμπα και πέρασε στην κορυφή. Αυτή τη νίκη του Άρη, η Ένωση την ήθελε πριν 4,5 μήνες, ωστόσο, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε δίκαια, θ’ απολαύσει την επιτυχία της, αλλά έχει δρόμο ακόμα. Έχει και ποιότητα. Ο Αργεντινός τεχνικός μετά τη γκέλα με την Athens Kallithea παρουσίασε μία έτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά ομάδα. Η ΑΕΚ που είναι εκτός Ευρώπης ακόμα ψάχνεται. Αυτή η επιτυχία, όμως, είναι δήλωση ότι και φέτος θα βρίσκεται μέχρι τέλους στη μάχη.

Διαθέτει ποιότητα και μην ξεχνάμε ότι δεν αγωνίστηκαν ορισμένα από τα πιο ακριβά χαρτιά της. Λαμέλα, Λιβάι, Γκατσίνοβιτς, Μαρσιάλ, Μουκουντί… Στον πάγκο έμεινε και ο Τσούμπερ. Στα θετικά η εμφάνιση του Περέιρα. Αν ο Αλμέιδα καταφέρει να χωρέσει όλη αυτή την ποιότητα σε 11 θέσεις, αν καταφέρει να μοιράσει ρόλους, τότε θα χρήματα του Μάριου Ηλιόπουλου θα πιάσουν τόπο.

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, ήδη βρίσκεται σε μίνι κρίση… Ο Ντιέγκο Αλόνσο δέχεται κριτική και στα social media οπαδοί ζητούν την απομάκρυνσή του. Προσωπική άποψη, θα είναι τεράστιο λάθος. Όχι μόνο για το κλισέ «δεν γίνεται να κριθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», αλλά γιατί με δικές του εισηγήσεις χτίστηκε η φετινή ομάδα.

Αλμέιδα και Αλόνσο

Ο Γιάννης Αλαφούζος ξόδεψε πολλά χρήματα, έφτιαξε ένα πανάκριβο ρόστερ για τα ελληνικά δεδομένα και περιμένει πρωτάθλημα, όπως και ο κόσμος φυσικά. Το πρόβλημα για τον Αλόνσο, βέβαια, δεν είναι ότι έχει λίγο χρόνο στην ομάδα. Είναι ότι δεν έχει καθόλου χρόνο. Έκανε προετοιμασία χωρίς Ιωαννίδη, Ουναϊ, Τετέ, Πελίστρι, Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς, Μαξ, Τσέριν, Ίνγκασον, Σπόραρ και τώρα τρέχει. Υπομονή δεν υπάρχει και μόνο οι νίκες θ’ αλλάξουν το κλίμα. Ο οπαδός δεν τα βλέπει αυτά. Θέλει μόνο νίκες. Στην Τούμπα δεν έμεινε στο -8, στην OPAP Arena έμεινε στο -6. Και τώρα υπάρχει ένας ακόμα πρόωρος τελικός.

Ενδιάμεσα θα… ξεχαστεί με την Ευρώπη, αν και είναι υποχρεωμένος να κερδίσει τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα εκτός έδρας την Πέμπτη για το Conference League. Μετά υπάρχει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο σημείο που ήταν πριν τη ρεβάνς με τη Λανς. Τότε έπρεπε να περάσει για να μείνει στην Ευρώπη για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί. Τώρα οφείλει να νικήσει τους Πειραιώτες. Με ισοπαλία δεν καταστρέφεται, ωστόσο, θα χρειαστεί στην πορεία σερί νικών. Με ήττα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ο σύλλογος θα βυθιστεί πάλι στην εσωστρέφεια. Με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις. Το έπραξε με τη Λανς το τριφύλλι. Μόνο αυτό θ’ απαλύνει τον πόνο της ήττας από την ΑΕΚ. Μία επιτυχία σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διαφορετικά την ερχόμενη Κυριακή το βράδυ, εκτός του Αλαφούζου, που θα φταίει πάντα για την πλειονότητα των οπαδών, όλοι θα ζητούν το… κεφάλι του Αλόνσο και θα εξαπολύουν πυρά κατά παικτών. Των ακριβοπληρωμένων παικτών. Και με άλλον προπονητή, όση ποιότητα κι αν διαθέτει το ρόστερ, δεν εγγυάται κανείς το πρωτάθλημα.