Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ και το τεστ υπομονής με τους διαιτητές

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ και το τεστ υπομονής με τους διαιτητές

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Βόλου και την κάκιστη ελληνική διαιτησία για ακόμα μια αγωνιστική

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τον Βόλο και παραμένει πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, και ευελπιστεί σε στραβοπάτημα της ΑΕΚ απέναντι στην Καλλιθέα, προκειμένου να μην έχει συγκάτοικο. Άλλωστε η ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη ήταν ένα μίνι δώρο για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Οι «ασπρόμαυροι» επιβεβαίωσαν την προϊστορία που ανέφερε πως και δεν χάνουν από τον Βόλο και πως συνήθως τον φιλοδωρούν με αρκετά τέρματα. Ωστόσο, προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι ένα ήρεμο παιχνίδι και ο λόγος είναι οι Τσαγκαράκης-Κουμπαράκης.

Πραγματικά αρχίζω να πιστεύω πως όλο αυτό είναι ένα πείραμα προκειμένου κάποιος να δει ως που φτάνουν τα νεύρα, η υπομονή και οι αντοχές στο.. στρατοπεδο του ΠΑΟΚ. Ο Τσαγκαράκης αρχικά σε real time έδωσε ίσως το πιο αστείο πέναλτι της σεζόν, και ο Κουμπαράκης στο VAR ήρθε να το επιβεβαιώσει. Άντε να δεχθώ πως ο διαιτητής μπορεί να θεώρησε πως υπάρχει επαφή του Καμαρά, ο άλλος στο VAR που είδε τη φάση τόσες φορές και σε slow motion και από τόσες κάμερες τι είδε;

Για να το σοβαρέψω υπάρχει θέμα στη διαιτησία και αυτό το θέμα δείχνει να είναι κυρίως κατά του ΠΑΟΚ. Τόσο στο Περιστέρι, όσο και στον Βόλο έχουν γίνει ασύλληπτα πράγματα κατά του Δικεφάλου. Πλέον ειλικρινά περιμένω το video του κυρίου Λανουά με ανυπομονησία για να δω τι θα πει. Βέβαια, πρόσφατα ο Γάλλος βάφτισε καθαρό χέρι... κεφάλι, οπότε δεν εκπλήσσει τίποτα. Είναι σαφές πως υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική διαιτησία και με τη Super League 2 να ξεκινά, να μια καλή στιγμή για να γίνει μια αναδιαμόρφωση στους πίνακες. Δεν ξέρω αν είναι ανίκανοι ή επικίνδυνοι οι διαιτητές τύπου Τσαγκαράκη-Κουμπαράκη, αλλά πρέπει να τελειώσουν από τους πίνακες.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο έπρεπε προκειμένου να πάρει το τρίποντο. Μην ξεχνάμε πως ακολουθεί μια... καυτή περίοδος με πολλά παιχνίδια που ξεκινά με Γαλατάσαραϊ, στη συνέχεια έχει Άρη και πάει λέγοντας.Το γκολ που πέτυχε ο Τσάλοφ, έτσι όπως το πέτυχε ήταν το πιο σημαντικό από όλα. Ο Ρώσος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ίσως αυτό τον ηρεμήσει και τον ξεκλειδώσει. Ο Μπακαγιόκο έδειξε πως με τον χρόνο θα γίνει πολύτιμο εργαλείο για τον Δικέφαλο, ενώ εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Κόλεϊ, που έδειξε πως ξέρει τη θέση καλά και πως έχει στοιχεία που μπορούν να τον καθιερώσουν στη βασική ενδεκάδα.

Eπίσης, νομίζω πως πρέπει να γίνει μια συζήτηση Λουτσέσκου-Μπάμπα, ο Γκανέζος δείχνει σε αυτά τα ματς να μην είναι τόσο συγκεντρωμένος και στην τελική, αν δεν μπορεί να είναι υπάρχει πάντα ο Γκόμεζ...

Για το τέλος θέλω να σταθώ στην άψογη στάση των φίλων του ΠΑΟΚ και την μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Αυτά τα δύο είναι και συστατικά που πρέπει να έχουν στην Τουρκία και τίποτα άλλο.