Ο χρόνος είναι υπέρ του υπό διαμόρφωση ακόμη νέου Αρη
i

@intime

Ο χρόνος είναι υπέρ του υπό διαμόρφωση ακόμη νέου Αρη

Αλέξης Σαββόπουλος 11:37 - 19.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:38 - 19.08.2024

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την πρεμιέρα του Αρη στη φετινή Σούπερ Λιγκ και την ισοπαλία στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Η ανοησία του Κουέστα σε μια φάση που δεν μύριζε κίνδυνο στέρησε από τον Αρη ένα διπλό στο Περιστέρι, που εξαιτίας των συνθηκών κάτω από τις οποίες κατέβηκε να δώσει την

φετινή πρεμιέρα της η ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα έπαιρνε μεγαλύτερη αξία. Θυμίζουμε απλώς τι καταστάσεις είχε να διαχειριστεί ο Μάντζιος πριν από την σέντρα. Είχε να αντιμετωπίσει τρεις σημαντικές τιμωρίες (Ζουλ, Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ) που ειδικά η πρώτη τον υποχρέωσε στην πρώτη φετινή αλχημεία με τον Μοντόγια αμυντικό χαφ, ενώ οι άλλες δυο του στέρησαν δυο πολύτιμιμες μονάδες του περσινού βασικού κορμού. Δεν είχε τον Σίστο, την πρώτη φετινή μεταγραφή, λόγω τραυματισμού και άρα μια λιγότερη λύση στην επίθεση. Είχε τον Φρίντεκ να παίρνει φανέλα βασικού με δύο ουσιαστικά προπονήσεις στα πόδια του, σε μια απόφαση που βασίστηκε ξεκάθαρα όχι στο επίπεδο ετοιμότητας του Τσέχου αλλά στη γνώση της θέσης και την εμπειρία του. Ο 32χρονος μπακ, όσο είχε δυνάμεις, τον δικαίωσε και ήταν απολύτως αξιοπρεπής. Είχε τον Σιφουέντες σε ακόμη χειρότερο επίπεδο ετοιμότητας από τον Φρίντεκ και με υπερατλαντικό ταξίδι πριν από ελάχιστα 24ωρα. Ο Φαμπιάνο ήταν απλά για να συμπληρώνει την αποστολή, ενώ ο Μορόν βρίσκεται ακόμη σε ένα… περίεργο καθεστώς που επηρεάζει και την εικόνα του στο χορτάρι.

Παρόλα αυτά το πρώτο δείγμα γραφής του Αρη άφησε υποσχέσεις, κυρίως εξαιτίας της εικόνας και της δυναμικής που μπορεί να του προσδώσουν τα νέα πρόσωπα, όταν ενσωματωθούν πλήρως και φυσικά όταν ολοκληρωθεί το σκέλος της ενόσχυσης. Για τον Φρίντεκ τα είπαμε. Φαίνεται ένας ισορροπημένος μπακ που ξέρει τις απαιτήσεις της θέσης του αριστερού μπακ και θα κάνει τα απολύτως απαραίτητα. Συν τω χρόνω μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολλύ αξιόπιστη μονάδα. Ο Μάγιο, απο την άλλη, ήταν από τους κορυφαίους. Αστείρευτες δυνάμεις, καλές τοποθετήσεις με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο και πολλά ανεβάσματα, έχοντας να αντιμετωπίσει και τον πάντα επικίνδυνο Ουάρντα στην πλευρά του. Η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη, το ίδιο και η προσωπικότητά του.

Ο Μόντσου έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι, αφήνοντας χώρο στον Μάνου Γκαρθία, κάνοντας την… βρώμικη δουλειά και σχεδόν κανένα λάθος στις μεταβιβάσεις του. Η ποιότητά του είναι δεδομένη και μόλις αποκτήσει χημεία με τον απόντα χθες Νταρίντα και τον Σιφουέντες, θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε καλύτερα την ποδοσφαιρική του ευφυία και τις δουλειές που μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Μιας και αναφερθήκαμε στον Σιφουέντες, θεωρώ ότι συγκριτικά με το χρόνο που έπαιξε, πρόλαβε να δημιουργήσει τις περισσότερες προσδοκίες. Γέμισε αμέσως με την παρουσία του τη μεσαία γραμμή του Αρη και με το που μπήκε (μετά την ισοφάριση), ο Αρης πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, χάρη στην ικανότητά του να προωθήσει το παιχνίδι. Τον βοήθησε πολύ και αυτός ο ταλαντούχος πιτσιρικάς, ο Ντιαντί, που έχει πολύ… ψωμί, όρεξη, άγνοια κινδύνου και ταχύτητα που είναι απαραίτητη σε ένα εξτρέμ. Θα ήταν παράλειψη φυσικά να μην σταθούμε και στις δυο παλιοσειρές, Μπράμπετς και Βέλεθ, που εξαφάνισαν τον Καρλίτος (όσο επαιξε) και κατέστησαν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα, τον Φαν Φέερτ.

Ούγκο Μάγιο: Ενας από τους τελευταίους ρομαντικούς στο Βικελίδης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:02 - 26.07.2024

Ούγκο Μάγιο: Ενας από τους τελευταίους ρομαντικούς στο Βικελίδης

Η σχέση ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης στη μια και μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε στην πατρίδα του, ο 33χρονος δεξιού μπακ που φέρνει ο Αρης για να προσθέσει ποιότητα, εμπειρία και μια έντονη προσωπικότητα στα αποδυτήρια. Το Sportal ξετυλίγει το κουβάρι της μιας ζωής ντυμένης στα γαλάζια της Θέλτα.

Αφησα τελευταίο σκοπίμως, τον Μάνου Γκαρθία. Ο Ισπανός εισέρχεται στην πιο κομβική σεζόν του στον Αρη και η χθεσινή του εικόνα (εφόσον έχει συνέχεια) ήταν ενθαρρυντική,  ειδικά αν συνοδευτεί και απο περισσότερη ουσία.

Χωρίς να φτάσουμε σε υπερβολές για τις δυνατότητες του φετινού Αρη, αφού το δείγμα γραφής είναι απειροελάχιστο, ειναι φανερό ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας του Μάντζιου. Οι νέοι παίκτες που ήρθαν μοιάζουν καλύτεροι από αυτούς που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν και όταν πάρουν τις προσαρμογές τους και ένα επαρκή όγκο προπονήσεων, φαίνεται ότι θα μπορέσουν να αυξήσουν την ποιότητα του φετινού ρόστερ. Ο Αρης δεν είναι έτοιμος ακόμη, ούτε το δείγμα αντιπροσωπευτικό και οι όποιες κρισεις γίνουν θα είναι βιαστικές. Προσωπικά θεωρώ ότι, δίχως να έχει ολοκληρωθεί ακόμη το παζλ της ενίσχυσης και η ενσωμάτωση όσων έχουν ήδη αποκτηθεί και με την επιστροφή των τιμωρημένων, μια πιο αξιόπιστη εκτίμηση θα μπορέσουμε να κάνουμε μετά απο την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος. Μην πω και μετά την δευτερη, ακριβώς στα μισά του πρώτου γυρου. Ως τότε, αυτό που χρειάζεται ο Αρης είναι μεθοδική δουλειά και λίγη τύχη στα αποτελέσματα, τύχη που δεν είχε χθες και του στέρησε το πρώτο τρίποντο.