Οι περσινές ασθένειες θα γιατρευτούν με ενέσεις δημιουργικής ποιότητας
i

@arisfc

Οι περσινές ασθένειες θα γιατρευτούν με ενέσεις δημιουργικής ποιότητας

Αλέξης Σαββόπουλος 12:10 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 28.07.2024

Ο Αλεξης Σαββόπουλος γράφει για το δεύτερο φιλικό του Άρη στην Ολλανδία με την Ντορντρεχτ και τα διδάγματα που προσέφερε.

Την περίμενα να σας πω την αλήθεια, αυτή την εικόνα του Άρη στο χθεσινό φιλικό με την Ντόρντρεχτ. Αρχικά γιατί ο Μάντζιος ήταν υποχρεωμένος να μην φορτώσει χωρίς προφανή λόγο, μόλις τρεις μέρες μετά το φιλικό με την Αλκμάαρ, όσους αναγκάστηκαν να παίξουν παραπάνω από όσο προβλέπεται αυτή την εποχή που οι διπλές προπονήσεις έχουν… τεντώσει το γκρουπ. 

Αφετέρου γιατί η χαμηλότερη δυναμικότητα του αντιπάλου έκανε τους κιτρινόμαυρους ολίγον τι μπλαζέ στο πρώτο ημίχρονο (κακώς ασφαλώς και είναι κάτι που ενόχλησε τον Μάντζιο) και αφετέρου ο τρόπος του παιχνιδιού της, μπλόκαρε δημιουργικά τον Άρη, ειδικά με την σύνθεση που είχε ο άξονας και η πειραματική γενικά ενδεκάδα που παρέταξε ο Έλληνας τεχνικός. Ο Άρης κλήθηκε να πάρει την μπάκα στα πόδια του, μόνο που δεν βρήκε τον τρόπο να το κάνει με χάφ τους Πάρντο- Μεμετογλου και τον Μάνου Γκαρθία άφαντο.

Μοναδικό θετικό στοιχείο η εικόνα του Σιστο στο ντεμπούτο του. Ο Δανός συν τω χρόνω θα προσφέρει πράγματα που δεν είχε η αριστερή πλευρά της επίθεσης πέρσι. Λίγο χρόνο χρειάζεται. Τέτοιου είδους φιλικά με σκληροτράχηλες ομάδες με καλή οργάνωση όπως η χθεσινή Ντόρντρεχτ μπορούν να γίνουν εξόχως διδακτικά.

Γιατί δείχνουν τον δρόμο στο τι χρειάζεται ο Άρης για να μην προβληματίζεται απέναντι σε κλειστές άμυνες που θα χρειάζεται να έχει την μπάλα και να δημιουργεί. Γιατί δεν θα παίζει μόνο με ομάδες τύπου Άλκμααρ, απέναντι στην οποία στάθηκε εξαιρετικά και με αυξημένα επίπεδα συγκέντρωσης παίζοντας το αγαπημένο του παιχνίδι. 

Άρης: Θέλει τον Μόντσου από τη Βαγιαδολίδ και έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:05 - 26.07.2024

Άρης: Θέλει τον Μόντσου από τη Βαγιαδολίδ και έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει (vids)

Ο 25χρονος Ισπανός κεντρικός μέσος που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο των κιτρινόμαυρων για την ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής σύμφωνα και με την Marca. Επιβεβαίωση από τον Άρη.

Ο Άρης χρειάζεται ένα upgrade στη μεσαία γραμμή κατά βάση. Παίκτες που θα δώσουν πινελιές δημιουργικότητας που είναι απαραίτητες και θα ρίχνουν στο χορτάρι ιδέες διάσπασης απέναντι σε κλειστές άμυνες. Και φυσικά επαρκή τροφοδότηση στους… μπροστινούς. Για αυτό ο Άρης παίρνει τον Σιφουεντες και θέλει τον Μόντσου. Αν πάρει και τον Μενσά θα μιλάμε για το τέλειο σενάριο ή εν παση περιπτώσει έναν αντίστοιχο του Γκανέζου.

Όπως επίσης χρειάζεται ένα πιο αποτελεσματικό και με περισσότερη ουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεξιό εξτρέμ από τον Σουλεϊμάνοφ. Για τα προφανή, ένα κανονικό αριστερό μπακ… χθες ούτε λόγος. Χθες απόντως του Φεράρι… βαφτίστηκε αριστερός μπακ ο Παναγίδης. Για αυτό είναι τα φιλικά. Για να δοκιμάζουν οι προπονητές παίκτες και πράγματα που δύσκολα θα τολμούσαν σε επίσημο παιχνίδι. 

Εν ολίγοις, σαφή εικόνα των πραγματικών δυνατοτήτων του νέου Άρη θα έχουμε όταν σχηματοποιηθεί το ρόστερ και ο προπονητής έχει όλο το υλικό με το οποίο θα πορευτεί την επόμενη σεζόν.