Ακόμα και από την «αγγαρεία», κάτι κερδίζει

Ακόμα και από την «αγγαρεία», κάτι κερδίζει

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:30 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 20.08.2024

Ο Ολυμπιακός έκανε το… χρέος του απέναντι στον Ιωνικό, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να στρέφει πλέον το βλέμμα του στο Κύπελλο. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ολυμπιακός - Ιωνικός στο Λαύριο και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, έκανε το 15-0 και συνεχίζει τρένο στην Basket League! Το παιχνίδι όμως, παρότι τελείωσε με διαφορά 32 πόντων, μας δίνει κάτι παραπάνω, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε σημαντικά κέρδη, ακόμα και από μια τέτοια... αγγαρεία, όπως ήταν το 40λεπτο που πέρασαν οι παίκτες του κόντρα στους Νικαιώτες. . 

Πρώτο και σημαντικότερο είναι η σοβαρότητα που έδειξαν οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο, όταν και βρέθηκαν στο +28 απέναντι στον Ιωνικό. Σαφώς η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, όμως ο Ιωνικός θα μπορούσε να δείξει κάτι περισσότερο. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν του έδωσε ποτέ το δικαίωμα για κάτι τέτοιο, δείχνοντας από την αρχή πως θέλει να τελειώσει τα του ματς νωρίς, ώστε να αρχίσει να σκέφτεται το Κύπελλο. 

Από εκεί και πέρα, το μεγαλύτερο κέρδος όλων έχει να κάνει με τον Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός πάτησε ξανά παρκέ μετά από 2 εβδομάδες και έδειξε πως μπορεί να υπολογίζει πάνω του ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει του Κυπέλλου. Μάλιστα, έκανε και ρεκόρ στις ασίστ με 6, δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Παράλληλα δίνει πολύτιμα λεπτά ξεκούρασης στον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος θα μπορεί να εμφανίζεται όλο και πιο φρέσκος όταν το παιχνίδι θα κρίνεται! 

Γενικά είναι πάντα δύσκολο να βάζεις έναν παίκτη να παίξει μετά από τραυματισμό, πόσω μάλλον όταν αναφερόμαστε σε μια ομάδα που στην περίοδο των απουσιών πήγαινε τρομακτικά καλά, καθώς χωρίς Σλούκα και Πίτερς ο Ολυμπιακός κέρδισε Φενέρ, Εφές και Άλμπα, όλες με τρόπο πειστικότατο! 

Βέβαια σε αυτό συνέβαλε η τρομερή άνοδος του Μιχάλη Λούντζη, το τρομακτικά μεστό παιχνίδι του Κώστα Παπανικολάου και φυσικά οι Τόμας Ουόκαπ και Σάσα Βεζέκοφ που ήταν από… άλλο πλανήτη! Να πούμε τώρα και κάτι για το 18-13 του Σάσα δεν χρειάζεται. Έχει κάνει ΠΛΑΚΑ σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα άφηνε τον Ιωνικό... παραπονεμένο! Μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε στον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης και τον βασικό υποψήφιο για το βραβείο του MVP. Τώρα όμως έχουμε επιστροφές και έχουμε και Κύπελλο! 

Ο Ολυμπιακός καλείται να επικρατήσει του Άρη αρχικά, ενώ στην ουσία το Κύπελλο θα κριθεί στα ημιτελικά, όταν και, εκτός απροόπτου, θα κοντραριστει με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει στα πράγματα, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα (και όχι μόνο), όμως θα πρέπει να το δείξει και στο παρκέ. 

Το μόνο που μένει είναι να το κάνει. Για τα υπόλοιπα… μιλάμε από βδομάδα! 

ΥΓ. Το Sportal θα είναι στην Κρήτη και θα σας μεταφέρει τον παλμό της γιορτής του ελληνικού μπάσκετ. Από Τετάρτη μέχρι το πρωί της Δευτέρας θα έχετε μπόλικα πράγματα να δείτε και να διαβάσετε. Μεινετε συντονισμένοι λοιπόν! 

ΥΓ2. Ο Κώστας Σλούκας θα είναι κανονικά στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει των αγώνων του Κυπέλλου. Η παρουσία του λοιπόν στα παιχνίδια που θα κρίνουν τον τίτλο θα είναι σημαντική! 

ΥΓ3. Επέκταση Ουόκαπ… ΧΤΕΣ (Θα το γράφω κάθε φορά)!

ΥΓ4. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν διεργασίες εντός της ΚΑΕ που αφορούν το ρόστερ της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Σύντομα αναμένονται και ανακοινώσεις, οι οποίες μάλιστα θα ενθουσιάσουν τον κόσμο! Λίγη υπομονή ακόμα…