Έμεινε ζωντανός στην καταιγίδα και… τα καλύτερα έρχονται!

Μιλουτίνοφ - Παπανικολάου

i

© Intime

Έμεινε ζωντανός στην καταιγίδα και… τα καλύτερα έρχονται!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:57 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός επιβίωσε σε μια διαβολοβδομάδα με τρομερή πίεση και με τους τραυματίες να επιστρέφουν, τα καλύτερα έρχονται. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Την Δευτέρα, όταν ο Ολυμπιακός ταξίδευε στο Βελιγράδι για το ματς με την Μακάμπι, πάμπολλοι φίλοι του δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι. Ο Σίκμα μόλις είχε επιστρέψει, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ήταν εκτός και ο ΜακΚίσικ περιμένουμε καρτερικά να τον δούμε να αγωνίζεται ξανά μετά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Γκος έμεινε εκτός με νέο τραυματισμό και έτσι όλα έγιναν πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες, όχι απλά επιβίωσαν, αλλά βγήκαν θριαμβευτές σε δύο τρομερά δύσκολα παιχνίδια. Η Μακάμπι έχει ταλέντο και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Ο Ολυμπιακός όμως δεν της το επέτρεψε. Το ίδιο και με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει φέρει άνεμο αλλαγής στους Σέρβους και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Φάνηκε και στην συγκέντρωση που έδειξαν οι Ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου όταν βρέθηκαν στο -15, όμως συνέχισαν να παλεύουν. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε σκοπό να χαριστεί σε κανέναν.

Ο Πίτερς ήταν μυθικός και έκανε ρεκόρ καριέρας, παίζοντας 39(!) λεπτά! Το ίδιο και ο Φαλ, ο οποίος πραγματικά έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στο παρκέ. Φάνηκε αυτό και από τις εκφράσεις του προσώπου του.

Και οι δύο, μετά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, χρειάστηκε να δώσουν το κάτι παραπάνω και το έκαναν. Όπως το έκανε και ο Ουόκαπ και ο Κάνααν και ο Παπανικολάου. Γενικά ήταν από τα παιχνίδια που ελάχιστοι υστέρησαν.

Ο Λαρεντζάκης στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικός και ίσως να τον αδικούν τα μόλις 41 δευτερόλεπτα που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα και ο Γιαννούλης το γνωρίζει καλά. Πολύ καλός και ο Λούντζης, ο οποίος έδωσε πολύτιμες ανάσες στον Ουόκαπ και στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων για ακόμα ένα ματς. Ακόμα και ο Σίκμα ήταν θετικός, παρότι έπαιξε σκάρτα 7 λεπτά. 

Αυτός που δείχνει ότι ακόμα θέλει δουλειά είναι ο Ίγκι Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός είναι εξαιρετικός σκόρερ, όμως αυτό δεν το έχει δείξει ακόμα. Δεν πήρε βέβαια και χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Περιμένουμε το ξέσπασμά του, διότι σε μια χρονιά σαν τη φετινή, η συμβολή του είναι αναγκαία και πολύτιμη. Μπορεί και θέλει να παίξει καλύτερα. Το θέμα είναι απλά να το κάνει και στο παρκέ (και θα το κάνει).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από πλευράς του κλήθηκε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τους τραυματισμούς. Όλη η σεζόν βέβαια είναι δύσκολη. Αυτό δεν είναι κάτι νέο για τον Έλληνα κόουτς. Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο είναι να μπορέσει κάποια στιγμή να δουλέψει όπως θέλει και αυτό θα γίνει όταν όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεσή του.

Τότε θα μπορεί να μοιράσει τους ρόλους και να ξεκαθαρίσει το τι μπορεί να πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός. Αυτή η εβδομάδα όμως, παρότι ακόμα νωρίς στη σεζόν, ήταν κομβική για την συνέχεια.

Ο λαβωμένος Ολυμπιακός μπορούσε να την πατήσει. Εξάλλου έχει κάνει φέτος και ήττες που θα μπορούσε να αποφύγει, όπως με Μπασκόνια, Φενέρ και Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά, τα δεδομένα ήταν υπέρ του. Και από την στιγμή που επιβίωσε σε αυτή την εβδομάδα η οποία ήρθε με τον τρόπο που ήρθε και τις απουσίες που έφερε μαζί της, το 2/2 μοιάζει με άθλο.

Το ζήτημα όμως είναι η επόμενη μέρα και αυτό μόνο αισιόδοξα μηνύματα φέρνει. Σακίλ ΜακΚίσικ και Νίκολα Μιλουτίνοφ επιστρέφουν. Ο Λουκ Σίκμα βρίσκει τα πατήματά του και η αναζήτηση για ενίσχυση κορυφώνεται, από την στιγμή που το επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Η διαβολοβδομάδα αυτή λοιπόν έμοιαζε με καταιγίδα. Ο Ολυμπιακός επιβίωσε και πλέον μπορεί να αγναντεύει το μέλλον με αισιοδοξία. Θα πετύχει; Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Μπορούμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι. Εξάλλου ο Γιώργος Μπαρτζώκας και η δουλειά του το αξίζουν.

ΥΓ. Πόσο όμορφο να αναγνωρίζεται η προσφορά ενός ανθρώπου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γνώρισε την αποθέωση από το κοινό του Ολυμπιακού, κάτι που άξιζε και με το παραπάνω. Παραμένει άλλωστε ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του.

ΥΓ2. Πραγματικά πιστεύω πως ο Λαρεντζάκης άξιζε περισσότερο χρόνο. Όπως και να έχει όμως, η νίκη ήρθε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει καλύτερα από εμάς.

ΥΓ3. Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν παραπάνω από θετικός.

ΥΓ4. «Άλεκ Πίτερς οε οε οε». Ο κόσμος του Ολυμπιακού επιβράβευσε με τον καλύτερο τρόπο το απίθανο παιχνίδι του Αμερικανού.

ΥΓ5. Είναι διαφορετικό να είσαι ο Κώστας Παπανικολάου. Παικταράς, αρχηγός με τα όλα του, παλικάρι σωστό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποκλιθούμε. Κόσμημα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ. 

ΥΓ6. Είδατε το Sportal Euroleague Show; Αν ναι, όλα καλά, αν όχι, κακώς. Δείτε το έστω σε επανάλληψη. Είχαμε και μεταγραφικές αποκαλύψεις…

Sportal Euroleague Show: Τρομακτικός Φαλ, «killer» Πίτερς και... άρωμα μεταγραφής για τον Ολυμπιακό
SPORTAL ORIGINALS

23:31 - 16.11.2023

Sportal Euroleague Show: Τρομακτικός Φαλ, «killer» Πίτερς και... άρωμα μεταγραφής για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 88-83 του Ερυθρού Αστέρα, για την 9η αγωνιστική της Euroleague, με εκπληκτική εμφάνιση από τους Φαλ και Πίτερς. Η εκπομπή Sportal Euroleague Show με όλο το ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών από το ΣΕΦ, έδωσε όλη την εικόνα της αναμέτρησης.