Εσύ δεν έμαθες ότι ο Ελ Κααμπί «κορόιδεψε» τον Ολυμπιακό;

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο Λαμία - Ολυμπιακός

i

© Intime

Εσύ δεν έμαθες ότι ο Ελ Κααμπί «κορόιδεψε» τον Ολυμπιακό;

Διονύσης Βερβελές 23:26 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 31.08.2024

Ο Μαροκινός άσος άνοιξε λογαριασμό στη Λαμία και έστειλε… μηνύματα. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal με έναν ξεχωριστό τρόπο…

Αρκετή συζήτηση έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το ρόστερ που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός και το ποιος θα τροφοδοτεί τον Ελ Κααμπί για να μπορεί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Απέναντι στη Λαμία ο Μαροκινός φορ έβαλε τα πρώτα του γκολ στα επίσημα ματς των «ερυθρόλευκων» για τη νέα σεζόν και παράλληλα έβγαλε μία ασίστ, στο νικηφόρο 0-3 στη Λαμία.

Δεν είναι ότι δόθηκε η απάντηση στο ποιος θα του δίνει την μπάλα για τα γκολ, αλλά έχει μεγάλη σημασία πως ο Ελ Κααμπί μπόρεσε να βρει δίχτυα και παράλληλα πραγματοποίησε μία «γεμάτη» εμφάνιση όπως αυτή στην εκτός έδρας αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Μαροκινός έχασε ένα μεγάλο διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων», λόγω ενός τραυματισμού που υπέστη στο ξεκίνημα των προπονήσεων στην Ολλανδία και ήταν η αιτία για να μείνει πίσω αναφορικά με τη φυσική του κατάσταση.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Πλέον, όμως, έχει δουλέψει αρκετά ο Μαροκινός φορ και αυτό φάνηκε στη Λαμία. Δεν είναι απόλυτα έτοιμος και αυτό το είδαμε σε μία φάση στη Λαμία που είχε την μπάλα έξω από την περιοχή, είχε δίπλα του δύο συμπαίκτες του και δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον προσωπικό του αντίπαλο αφού δεν έχει αποκτήσει ακόμη το «ξεπέταγμά» του στην κίνησή του με την μπάλα.

Στη συνέχεια όμως έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και δύο λεπτά μετά έβγαλε και την ασίστ στον Μαρτίνς. Για την ιστορία, πάντως, τις ασίστ στα γκολ του Μαροκινού τις έδωσαν δύο παίκτες που τον γνωρίζουν καλά από την περσινή τους παρουσία στην ομάδα. Το 0-1 έγινε από ασίστ του Τσικίνιο και το 0-2 από μπαλιά του Ροντινέι μέσα στην περιοχή.

Μία εμφάνιση η οποία σίγουρα βοήθησε τον Ελ Κααμπί και στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού ήθελε και εκείνος να μπει στα γκολ και να ανοίξει λογαριασμό, γιατί υπάρχει και το μεγάλο συμβόλαιο που του έδωσε η ομάδα για τα όσα έκανε πέρσι και πρέπει να δείξει ξανά γιατί τον εμπιστεύτηκε ο Ολυμπιακός για να τον ανανεώσει με μία τόση τεράστια αύξηση αποδοχών. Την ίδια ώρα, στο… βασίλειο των social media κάποιοι «ειδικοί» του ποδοσφαίρου, θεωρούσαν πως με την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Ελ Κααμπί «κορόιδεψε» τον Ολυμπιακό. Πως δεν άξιζε τόσα λεφτά και πως δεν γίνεται να ‘χει την ίδια χρονιά με την περσινή. 

Προφανώς αυτοί οι τύποι, πέφτουν σε… αντιφάσεις πολλές φορές. Δεν γίνεται δηλαδή να διαβάζεις από τον ίδιο τύπο το «ναι αλλά δεν κράτησε τον Ποντένσε» και μαζί, «κακώς έμεινε ο Ελ Κααμπί». Όπως και να ‘χει, ο Μαροκινός φορ, κατάφερε να διαδεχθεί τον Ελ Αραμπί, ίσως την καλύτερη μεταγραφή επί Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Σε συνδυασμό με την απόδοσή του πάντα, έτσι; 

Ο Ελ Κααμπί, δεν είναι 100% εκεί. Δεν με νοιάζει αυτή τη στιγμή τι έκανε το καλοκαίρι, αν… κυκλοφορούσε και ψαχνόταν μέχρι να πει το «οκ» στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι οι ίδιοι «ειδικοί» των social media, έπιασαν στο στόμα τους και τον Νταβίντ Κάρμο όταν αυτός αρχικά αποφάσισε να μείνει στην Πόρτο και να διεκδικήσει την ευκαιρία του εκεί. Λίγο διάστημα μετά, είδα τον υψηλόσωμο στόπερ να μπαίνει αλλαγή και να «σβήνει» τα πάντα στο γήπεδο. Έφερε την ηρεμία στην άμυνα, δεν έκανε ευκαιρία η Λαμία μετά το 54ο λεπτό. Και γενικότερα, έφερε μια καλύτερη ισορροπία σε όλη την ομάδα. Γι’ αυτό και επέμεινε ο Ολυμπιακός και τον πήρε. Γιατί ξέρει τι θα έχει…

Ο Ολυμπιακός στη Λαμία, είχε και πάλι καλό τον Ζέλσον Μαρτίνς, πιο ανεβασμένο και μεγαλύτερη διάθεση δημιουργίας τον Τσικίνιο. Δεν ήταν μόνο η ασίστ του στον Ελ Κααμπί για το 0-1. Γενικά, ψάχτηκε με περισσότερα μέτρα πίσω, να παίρνει μπάλα, να κοιτάζει να «φτιάξει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Έσε είναι σταθερή αξία και καλείται να «φτιάξει» και τον Στάμενιτς που πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. 

Ο Ολυμπιακός με το 0-3, πήρε το τρίτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Σε ένα γήπεδο που θυμίζω πως στις αρχές του 2024, με Καρβαλιάλ τότε στον πάγκο, είχε γνωρίσει την ήττα και είχε μπει σε… περιπέτειες. Τώρα, είχε μια εμφάνιση που δεν… μάγεψε τον κόσμο, αλλά ήταν καλύτερη και από αυτή στο Βόλο στην πρεμιέρα, αλλά και από αυτή με την Καλλιθέα την περασμένη Δευτέρα στο Καραϊσκάκη. 

Στόχος είναι να ανεβαίνει η ομάδα, αλλά κατά γενική ομολογία, θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι προσθήκες που αναμένονται. Η υπόθεση Ποντένσε δεν εξελίχθηκε καλά για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» τώρα… τρέχουν, για να «κλειδώσουν» τουλάχιστον δύο κινήσεις και να τους δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα. Ο Γουίλιαν, είναι η μία. Η άλλη, μπορεί να αποτελεί κι έκπληξη σε σχέση με τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει, κυρίως από το εξωτερικό. Προφανώς και στο θέμα του Ποντένσε, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και από τη στιγμή που ο Πορτογάλος δεν είπε «όχι» αυτή τη φορά στα χρήματα που του έδιναν οι Σαουδάραβες.

Δεν τον αδικώ σε ένα βαθμό, πέρσι έκανε την καλή. Είχε δοθεί άλλη αίσθηση και για τώρα, αλλά έτσι είναι αυτά. Δεν νομίζω ότι δεν θα αγαπάει τον Ολυμπιακό, ούτε ότι τον… πούλησε. Αυτός είναι ικανός να πάει εκεί και τον… άλλον μήνα, να του λείπει η Ελλάδα, ο Ολυμπιακός, όλα… Κι επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου γενικά, θα περιμένω και αυτή τη φορά τις εξελίξεις. 

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Στο τέλος των μεταγραφών άλλωστε, εδώ θα είμαστε για να κάνουμε και τη δική μας ανάλυση. Για το τι έγινε τελικά σε αυτή τη διαδρομή. Μέσα σε όλα, είχαμε και την κλήρωση του Europa League. Νέο σύστημα διεξαγωγής, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη… φωτιά. Ένας νορμάλ Ολυμπιακός πάντως, θα παίζει και μετά τον Γενάρη στην Ευρώπη… Εννοείται ότι το Καραϊσκάκη πρέπει να είναι ο οδηγός του, αλλά οι εκτός έδρας επιτυχίες, μπορούν να σου κάνουν τη διαφορά στο τέλος…

Καλό μήνα σε όλους με υγεία πάντα. Περισσότερη υπομονή και ψυχραιμία στη ζωή μας…