Η άμυνα βάζει τις βάσεις για την επίθεση και ο Φαλ κάνει τη διαφορά

Μουσταφά Φαλ

i

InTime

Η άμυνα βάζει τις βάσεις για την επίθεση και ο Φαλ κάνει τη διαφορά

Παναγιώτης Ραμαντάνης 20:54 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:57 - 13.10.2024

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη και την εξαιρετική εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» πριν από την πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Άρη Midea για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση και δίχως να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, κέρδισε με 100αρα (102- 72), σε ένα ματς που είχαν τον πρώτο λόγο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η άμυνα του Ολυμπιακού για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ήταν εξαιρετική, ειδικά στην πρώτη περίοδο. Κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δεχθεί 6 πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά, ενώ κόντρα στον Άρη Midea 12. Όπως και με τη λιθουανική ομάδα, όπου διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμά του, έτσι έγινε και κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Κόντρα στον Άρη Midea ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός μόνο αμυντικά, αλλά και επιθετικά, κάνοντας το κορυφαίο του παιχνίδι. Όχι μόνο γιατί ξεπέρασε τους 100 πόντους (102), αλλά γιατί τα στατιστικά του ήταν εξαιρετικά. Είχε 21/24 βολές (88%), 27/33 δίποντα (82%), ενώ μετά τον τελικό του Stoiximan Σούπερ Καπ, είχε το καλύτερό του ποσοστό στα τρίποντα (38% με 9/24). Στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 35 πόντους (κορυφαία φετινή επίδοση), ενώ στο ημίχρονο 57.

Ο Φαλ στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αγωνίστηκε 15 λεπτά και ήταν εξαιρετικός, με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, δείγμα του ότι επέστρεψε για να κάνει τη διαφορά. Όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Γάλλος σέντερ πήρε τις απαραίτητες ανάσες, γιατί ακολουθούν δύο απαιτητικά ματς για τη Euroleague και σε συνδυασμό με την απίθανη εμφάνιση του Μόουζες Ράιτ, ο Πετρούσεφ δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Ο Ράιτ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα», έχοντας 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ, όντας ο MVP του αγώνα. Η επιστροφή του Φαλ, φαίνεται πως έδωσε ένα έξτρα κίνητρο στον Αμερικανό, προκειμένου να αποδείξει ότι πρέπει να παίζει και πως μπορεί να δώσει βοήθειες σε άμυνα και επίθεση.

Για τον Βεζένκοφ τα πράγματα είναι πιο... απλά, μιας και σε κάθε ματς είναι ανάμεσα σε αυτούς που ξεχωρίζουν. Στα συν προφανώς ήταν για μία ακόμη φορά ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος δείχνει πως βρίσκει τα πατήματά του. Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ που έπαιξε και στο «2» αλλά και στο «3», είχε 11 πόντους, 1 ριμπάουντ και 7 ασίστ, στο πιο δημιουργικό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερα πράγματα θα βλέπουμε από τον Ολυμπιακό και ήδη η επιστροφή του Μουσταφά Φαλ έχει επιστρέψει. Μένει ουσιαστικά ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, προκειμένου να είναι πλήρης στους σέντερ η ομάδα του coach Μπαρτζώκα.