Η χρονιά του Ολυμπιακού δεν έχει τελειώσει ακόμα

Η χρονιά του Ολυμπιακού δεν έχει τελειώσει ακόμα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:17 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω στην Euroleague, όμως η χρονιά του δεν έχει τελειώσει, καθώς ένα πρωτάθλημα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός γύρισε από το Βερολίνο χωρίς το τρόπαιο. Συμφωνούμε πως είναι αποτυχία αυτό; Συμφωνούμε. Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχει την πολυτέλεια να τα… βάψει μαύρα.

Ναι, το παιχνίδι με την Ρεάλ ήταν ζόρικο και το γεγονός πως οι Ισπανοί το έβλεπαν βαρέλι ήταν ο βασικός λόγος για την ήττα. Βέβαια φάνηκε πως δεν είχαν άλλη βενζίνη στο ντεπόζιτο και στον τελικό δεν μπόρεσε να βάλει… γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Πίσω στον Ολυμπιακό όμως και θα παραθέσουμε τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα στην κάμερα του Sportal.

«Θα θρηνήσουμε για ένα βράδυ και μετά θα γυρίσουμε στην κανονική ζωή που εμπεριέχει ο αθλητισμός. Θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τον ψυχισμό των παικτών γιατί έχουμε ακόμη μία υποχρέωση. Έχουμε κάνει, όλο το κλαμπ, πράγματα που είναι απίστευτα τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να νιώσει κανείς από εμάς ότι είμαστε αποτυχημένοι». Αυτά είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού και έχει δίκιο.

Είναι τεράστιο πράγμα το να παγιώνεσαι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Από την άλλη, οι παίκτες πρώτοι από όλους έδειξαν τη στεναχώρια τους και πιστέψτε με, εκείνοι είναι οι πρώτοι που φέρουν βαρέως κάθε κακή στιγμή.

Πίσω στον Μπαρτζώκα όμως. Ένα βράδυ… θρήνος και μετά επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει το κάτι παραπάνω και να κλείσει τη σεζόν με έναν ακόμη τίτλο. Έχουμε πει πολλές φορές πως είναι τέτοια η φύση του κλαμπ, που μόνο ένας τίτλος μπορεί να απαλύνει τον πόνο για την απώλεια κάποιου άλλου. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα σε όλα τα σπορ και πρέπει να το αποδείξει. Και στο κάτω – κάτω, μπορεί τώρα η Ευρωλίγκα να χάθηκε, όμως ο Ολυμπιακός μετρά ήδη δύο τίτλους την φετινή σεζόν. Αυτό λοιπόν μην το ξεχνάμε και μην κάνουμε το άσπρο μαύρο. Είπαμε, αποτυχία μεν, αλλά όχι το τέλος του κόσμου δε.

Ολυμπιακός ©Intime

Όταν τελειώσει η σεζόν, τότε πρέπει να γίνει συνολικά η κριτική στους πάντες. Τότε θα πούμε πολλά. Αλλά τότε. Τώρα προτεραιότητα έχει το πρωτάθλημα, ένας από τους βασικούς στόχους της σεζόν. Γιατί το να γίνει ο Ολυμπιακός ο κυρίαρχος στην Ελλάδα για τρίτη σερί χρονιά θα είναι τεράστιο επίτευγμα.

Όπως είπαμε λοιπόν. Το καλοκαίρι είναι κοντά και τότε θα τα πούμε σε άλλη βάση και με άλλα δεδομένα. Πάντως, σε ό,τι έχει να κάνει με τον αδιάφορο και αχρείαστο μικρό τελικό, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σημαντικό που έδειξε αντίδραση και όσο έπαιζε μπάσκετ, έδειξε τι μπορεί να κάνει.

Θα μου πείτε «δε μας… ρε φίλε που θα μιλήσουμε για μικρό τελικό;» και θα σας πω ότι το αντιλαμβάνομαι. Στέκομαι όμως στο ότι ο Ολυμπιακός, από την πρώτη κιόλας στιγμή, έδειξε την αντίδραση που περιμέναμε όλοι.

Παπανικολάου στο Sportal: «Η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει - Επικεντρωνόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα»
EUROLEAGUE

20:45 - 26.05.2024

Παπανικολάου στο Sportal: «Η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει - Επικεντρωνόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε μέσω του Sportal τον απολογισμό της παρουσίας του Ολυμπιακού στο Final 4 και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια της ομάδας του Πειραιά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Άλλες 20 μέρες λοιπόν μπροστά μας. 20 μέρες που θα κρίνουν το πρωτάθλημα Ελλάδας. Εδώ θα είμαστε λοιπόν για να τα πούμε ξανά. Μέχρι τότε, ηρεμία.

ΥΓ. Το να ζητούμε τα κεφάλια παικτών και προπονητή για ένα κακό ματς είναι τουλάχιστον αχαριστία.

ΥΓ2. Το μεγάλο πλήγμα του Ολυμπιακού ήταν ο τραυματισμός του Έβανς. Πλέον τα δεδομένα για το καλοκαίρι αλλάζουν μετά από αυτό και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα κινηθεί ο Ολυμπιακός.

ΥΓ3. Ο μεγάλος χαρακτήρας φαίνεται και στις ήττες αλλά και στους θριάμβους. Όταν λοιπόν το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος άνθρωπος μετά από έναν θρίαμβο είναι να πετά σπόντες, τότε δεν είναι μεγάλος άνθρωπος…

 ΥΓ4. Για εμένα, το παρακάτω βίντεο και το πώς συμπεριφερόντουσαν αυτά τα παλικάρια, είναι ό,τι πιο όμορφο είδα στο Βερολίνο...