«Καλό μήνα, κανά παίκτη θα πάρουμε;»

«Καλό μήνα, κανά παίκτη θα πάρουμε;»

Red Duckling 17:49 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 14.08.2024

Ο Red Duckling υποδέχεται τον Αύγουστο που θα κριθούν τα πάντα όσον αφορά τα τελικά ρόστερ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ήρθα γραφείο και σε όσους ευχόμουν «καλό μήνα», η απάντηση ήταν πάνω κάτω η ίδια: «κανά παίκτη θα πάρουμε;». Περίπου όλο αυτό το σκηνικό το έζησα μέσα στον Ιούλιο στην «καλημέρα» που έλεγα.

Και σε ένα βαθμό την ανησυχία την καταλαβαίνω, την σέβομαι. Την γκρίνια δεν την παλεύω, ειδικά εν μέσω καύσωνα.

Και μπορεί ο κανόνας μου πλέον να με θέλει να ασχολούμαι με τα ρόστερ όταν αυτά ολοκληρώνονται, ας δούμε λίγο πού βρισκόμαστε την πρώτη ημέρα του Αυγούστου.

Πάμε πρώτα μπασκετικά.

Ένας παίκτης λείπει, αυτός που -αν πιάσει- θα απογειώσει όλη την ομάδα και θα ζήσουμε και φέτος μεγάλες βραδιές. Θα είναι ο Ναν; Μακάρι. Κάποιος άλλος; Θα δούμε.

Αυτονόητη η στήριξη στην ομάδα και σε όσους την έφεραν εδώ. Αυτονόητη και δεν μπορεί να κλονίζεται με όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια με το πανηγύρι που έχει στηθεί εδώ και ένα μήνα στα σόσιαλ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν στο 0 και κάνει μια- εντυπωσιακή είναι η αλήθεια- προσπάθεια να αλλάξει επίπεδο. Ο Ολυμπιακός ήταν στο 10. Έχασε 2 βασικές μονάδες. Ενισχύθηκε ασύλληπτα στο 5, θα είναι διαφορετικός στο 4. Περιμένει την τελική πινελιά. Αναμένουμε.

Και πάμε στο ποδόσφαιρο. Προφανώς και θα ήθελα 10 ημέρες πριν τη σέντρα να υπάρχει εδώ ο βασικός στράικερ και οι εξτρέμ. Προφανώς και θα ήθελα να μην ερχόταν ένας παίκτης για να υπογράψει και τελικά να κόβεται στα ιατρικά.

Ωστόσο αυτό το καλοκαίρι εμπιστευτήκαμε έναν άνθρωπο που ξέρει την δουλειά. Του δώσαμε τα κλειδιά για να φτιάξει κομμάτι-κομμάτι μια ομάδα που θα μας δώσει πίσω τη χαμένη μας διάθεση να δούμε Ολυμπιακό.

Όταν ψάχνεις για 7-8 βασικούς, πρέπει να κάνεις όσο δυνατόν καλύτερες επιλογές. Ο ίδιος είναι της λογικής ότι ο Αύγουστος έχει τις καλύτερες ευκαιρίες για σπουδαίες κινήσεις, ειδικά προς το τέλος των μεταγραφών.

Ήρθε λοιπόν ο Αύγουστος και σε ένα μήνα θα μπορούμε να κρίνουμε το ολοκληρωμένο ρόστερ. Και στη συνέχεια να το δούμε στην πράξη. Εκεί όπου θα δικαιωθεί ή όχι ο Κορδόν.

Στο ματς με τη Ρέιντζερς είδαμε μια εικόνα από το τι θέλει ο Μαρτίνεθ, ξέροντας ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Με τη Νόριτς δοκιμάστηκαν κάποιες δεύτερες επιλογές και η αλήθεια είναι ότι δεν έπεισαν. Γι' αυτό είναι τα φιλικά.

Καλό μήνα λοιπόν, καλές διακοπές -που οι περισσότεροι τώρα θα πάμε- και τα ξαναλέμε για τα ρόστερ όταν αυτά κλείσουν.

Tags: