Με 25% στις βολές είναι αδύνατον να κερδίσεις ντέρμπι...

Μπραζντέικις - Ουόκαπ - Λαρεντζάκης

i

© Intime

Με 25% στις βολές είναι αδύνατον να κερδίσεις ντέρμπι...

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:22 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σούταρε με απαράδεκτα ποσοστά και καλείται άμεσα να αντιδράσει. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Είναι εύκολο να πεις πως ο Ολυμπιακός έχασε από τα ποσοστά του. Απαράδεκτο 41% δίποντα, κάκιστο 2% τρίποντα και τραγικό 25% βολές. Και λέμε τραγικό γιατί οι βολές δεν έχουν να κάνουν με την άμυνα. Είσαι εσύ και το καλάθι.

Θα πει κανείς «άσε μας ρε Μαυροδόντη, βάλε εσύ τις βολές», όμως θα είναι λάθος προσέγγιση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι όλοι τους έμπειροι και έχουν τον τρόπο να κάνουν το κάτι παραπάνω σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Γι’ αυτό άλλωστε παίζουν στον Ολυμπιακό και όχι σε κάποια μικρή ομάδα.

Και οι ίδιοι από τους εαυτούς τους έχουν απαιτήσεις. Δεν το λέμε εμείς. Το είδατε άλλωστε και από αυτά που μας είπαν στην κάμερα του Sportal, τόσο ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, όσο και ο Τόμας Ουόκαπ. Το σημαντικό όμως είναι αυτό το παιχνίδι να μείνει γρήγορα πίσω και ο Ολυμπιακός να το ξεχάσει άμεσα, χωρίς βέβαια να ξεχάσει τα λάθη του.

Η στατικότητα στην επίθεση και οι κακές αποφάσεις είναι ένα κομμάτι που φάνηκε πως ο Ολυμπιακός θέλει δουλειά. Όσο για την κακή δημιουργία και τις μόλις 12 ασίστ, και πολλές ήταν βάσει των ποσοστών που είδαμε από τον Ολυμπιακό.

Και δεν έφταιγαν σε αυτό καθόλου οι απουσίες των ΜακΚίσικ και Σίκμα. Ο πρώτος ναι μεν ξέρει τα ντέρμπι, όμως δεν έχει παίξει ακόμα φέτος, παρά μόνο ελάχιστα λεπτά. Ο άλλος δεν έχει μπορέσει, μετά και από τους τραυματισμούς του, να δώσει λύσεις.

Θα είναι σημαντικό το πότε θα επιστρέψουν πάντως και οι δύο. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δίνει στον Ολυμπιακό αυτή τη μεγάλη ικανότητα στα ντράιβ και ο Λουκ Σίκμα μπορεί να βοηθήσει στα ριμπάουντ, στο σκορ από κοντά, αλλά κυρίως στην δημιουργία.

Καταλαβαίνω την αγανάκτηση του κόσμου για τον Σίκμα. Βέβαια πρέπει να αναλογιστούμε πως ουσιαστικά δεν τον έχουμε δει ακόμα στο παρκέ. Όταν λοιπόν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον δούμε, τότε ναι, μπορεί να υπάρξει κριτική. Τώρα είναι σε έναν βαθμό άδικο.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει. Δεν μπορεί να μείνει σε αυτό το ματς. Το λέμε και το ξαναλέμε.

Μπορούμε να σταθούμε σε πολλούς που δεν ήταν στη μέρα τους. Δεν έχει σημασία. Λάθη έγιναν από όλες τις πλευρές. Και από πολλούς εκ των παικτών και από τον Μπαρτζώκα. Ίσως να έπρεπε να δούμε τον Μιλουτίνοφ λίγο περισσότερο, ίσως να έπρεπε να ρισκάρει λίγο ακόμα με τον Μπραντέικις, ίσως… πολλά.

Η Πέμπτη (2/11) είναι μια καλή ευκαιρία για ανασύνταξη. Μεγάλο ματς, σε τρομερή έδρα και με μεγάλη ομάδα. Ακριβώς αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός για να δείξει τα δόντια του. Ευκαιρία λοιπόν να το κάνει. Και ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει. Δεν ήταν αυτό που είδαμε στο παρκέ του ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

ΥΓ1. Υπήρξαν υβριστικά συνθήματα σίγουρα, όμως συνολικά είδαμε ένα ΣΕΦ χωρίς καμία ένταση, χωρίς να γίνει το παραμικρό. Βγάζουμε το καπέλο στον κόσμο του Ολυμπιακού, όπως το έβγαλαν και οι παίκτες.

ΥΓ2. Ντίνος Μήτογλου πραγματικά εκπληκτικός. Μόνος του πήρε το παιχνίδι. Κερασάκι η όμορφη στιγμή με τους φίλους του Ολυμπιακού που του έπιασαν την κουβέντα και είδαμε χαμόγελα από όλους. Μακάρι έτσι να γινόταν σε όλα τα γήπεδα.

ΥΓ3. Στην επόμενη προπόνηση, όποιος δεν βάλει 100 βολές δεν πρέπει να φύγει από το παρκέ.

ΥΓ4. Σαφώς το παιχνίδι ήταν κακό. Θα μπορούσαμε, με μια σημαντική δόση υπερβολής, να πούμε πως στους «τυφλούς βασίλεψε ο μονόφθαλμος», καθώς ούτε ο Παναθηναϊκός ήταν καλός επιθετικά.

ΥΓ5. Τέλος και τα σερί τέλος και όλα. Πρέπει να καταλάβουμε πως ούτε ο Ολυμπιακός είναι ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια, ούτε ο Παναθηναϊκός. Παραμένει καλύτερη ομάδα αυτή του Μπαρτζώκα, αλλά με παιχνίδια όπως αυτό που είδαμε στο ΣΕΦ, δεν το αποδεικνύει... 

ΥΓ6.  Δεν πιστεύω να χάσατε την Sportal Monday Live, με όλο το ρεπορτάζ από το ΣΕΦ; Αν την χάσατε (που ελπίζω πως όχι), απολαύστε την παρακάτω…