«Οδηγός» οι δύο πρώτες αγωνιστικές…
i

©Intime

«Οδηγός» οι δύο πρώτες αγωνιστικές…

Διονύσης Βερβελές 08:39 - 27.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 27.08.2024

Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει τα συν και τα πλην του ταμείου σε Βόλο και Καραϊσκάκη, στο blog του στο Sportal.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του και μόνο αυτή. Από ένα τέτοιο βράδυ, όπως το χθεσινό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κρατάς τους τρεις βαθμούς. Όπως αυτούς κράτησες και από την πρεμιέρα στο Βόλο. Θα είμαι δίκαιος. Ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό, να μην δώσει προκριματικά. Πηγαίνει απευθείας στο Europa League, εξαργυρώνοντας την κατάκτηση του Conference League. Δεν μπήκε στη διαδικασία των άλλων που βγήκαν άπαντες χαμένοι. Η ΑΕΚ, έμεινε… Ελλάδα με τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Νόα. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε στο Champions League και θα μπει στο Europa League. Το έσωσε σε ένα βαθμό. Και το βράδυ της Πέμπτης, ο Παναθηναϊκός παίζει την ύπαρξή του κόντρα στη Λανς, με κίνδυνο να μείνει και αυτός Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο αγωνιστικές, έχει έξι βαθμούς. Ταμείο, θετικό. Πέρσι στο Βόλο δεν νίκησε. Φέτος, πέρασε, έστω και αν δεν μάγεψε. Και παρότι ο αντίπαλός του έπαιζε για μία ώρα με παίκτη λιγότερο. Ήρθε εκείνο το 2-0. Ο Μεντιλίμπαρ έδωσε μια τριήμερη άδεια στους παίκτες του, αλλά νομίζω πως χθες, είχαν… μείνει λίγο κι εκεί. Δεν είχαν την πνευματική ετοιμότητα για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Παρότι το γρήγορο γκολ του Βέλντε έδειχνε κάτι άλλο, ο Ολυμπιακός δεν είχε φάσεις για το 2-0. Και μοιραία, από μία λανθασμένη αντίδραση, ισοφαρίστηκε στη μία ώρα παιχνιδιού.

Αν με προβληματίζει κάτι, είναι ότι η ομάδα δεν δημιούργησε. Δεν άλλαξα σελίδα στο μπλοκ σημειώσεών μου, είναι νωρίς θα πει κάποιος. Αν ο Ολυμπιακός έμενε με αυτό το ρόστερ, είμαι σίγουρος πως δεν θα άλλαζα πολλές φορές σελίδα. Επειδή, όμως, είδα και πέρσι ομάδα του Μεντιλίμπαρ, να βγάζει φάσεις, να σκοράρει, ευελπιστώ πως θα γίνουν αυτά που πρέπει, για να αλλάξει η κατάσταση.

Ο Τσικίνιο, δεν είναι το κλασσικό δεκάρι. Δεν μπορείς να τον βαφτίσεις. Ότι τα άλλα χαφ είναι «βαριά» για την ώρα, σε σύγκριση με τον Έσε, ισχύει. Και δεδομένα, όπως αποτύπωσα χθες στο σχόλιό μου εδώ στο Sportal μέσω βίντεο, δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση σε μια ομάδα που σε σχέση με πέρσι δεν έχει τους Ποντένσε, Όρτα και Φορτούνη. Δεν ξέρω αν θα είναι εδώ… αύριο τουλάχιστον οι δύο, αλλά ως ποσότητα, ως ποιότητα, λείπουν.

Έχω έναν ενδοιασμό σχετικά και με μία απόφαση του Μεντιλίμπαρ. Δείχνει πως θέλει να πάει σε ένα πολύ κλειστό ρόστερ. Αν ήμουν στη διοίκηση, αν ήμουν ο Κοβάσεβιτς, ίσως του ζητούσα να το αναθεωρήσει. Ο Ολυμπιακός θα έχει μαζί με τον ΠΑΟΚ, δεδομένα το πιο δύσκολο έργο, με ματς παράλληλα. Θα δούμε αν θα προστεθεί και ο Παναθηναϊκός. Είδα ωστόσο, με μοναδικό πρόβλημα τον Ρέτσο και απόντες τους νέους που γύριζαν εκείνη την ώρα από τη Βραζιλία, ο Ολυμπιακός να έχει 19 παίκτες με δύο στον πάγκο του! Και γι’ αυτό προσπάθησε να το διαχειριστεί διαφορετικά ο κόουτς των Πειραιωτών, να έχει λύσεις σε άλλο επίπεδο. Θεωρητικά, δικαιώθηκε. Ο Μασούρας έδωσε ενέργεια, είχε κινήσεις, ο Γιάρεμτσουκ βρήκε το γκολ της λύτρωσης για το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Προφανώς και αυτό το τρίποντο μετράει. Γιατί κοιτάζεις τη βαθμολογία κι έχεις την ΑΕΚ στο -2 και τον Παναθηναϊκό στο -3. Έχεις βέβαια μπροστά σου κι ένα ματς «παγίδα», εκεί που στο «καλημέρα» του 2024 είχε ηττηθεί. Είναι… κάπως στη Λαμία, έδειξε να πατάει καλά στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Υπό αυτό το πρίσμα, νομίζω πως τα δύο ενενηντάλεπτα έδειξαν κάτι θετικό. Πως παρότι δεν μάγεψες, πέτυχες το στόχο σου, πήρες τα τρίποντα. Έδειξαν, όμως, πως η ομάδα αυτή την ώρα έχει σοβαρά ζητήματα, έχει κενά, λείπει πολύ η δημιουργία και ο Ολυμπιακός καλείται να την βρει μέσα σε μία εβδομάδα ουσιαστικά. Βλέπετε η σειρά των γεγονότων, θέλει κλήρωση την Παρασκευή για την Ευρώπη, δοκιμασία στη Λαμία το Σάββατο και την άλλη Τετάρτη, θα πρέπει να δηλωθεί η λίστα για τα ευρωπαϊκά ματς.

Ο Μεντιλίμπαρ πάντως, με τη γλώσσα του σώματος και μόνο, δείχνει προβληματισμένος. Αντιδρούσε με εκνευρισμό και χθες, όπως όταν έβλεπε στο Βόλο τον Μύγα να «χορεύει» τον Ορτέγκα. Παρεμπιπτόντως, αν προλάβουν οι Πειραιώτες, καλό θα ήταν να έπαιρναν και αριστερό μπακ γιατί έχω την αίσθηση πως με αυτόν, η βαλίτσα δεν θα πάει μακριά. Και φυσικά, να ‘χει καλά ο Θεός τον Έσε, γιατί αν βγάλει προβλήματα τραυματισμού αυτός, η ομάδα θα κληθεί να βρει κι άλλη λύση για τα χαφ. Ναι, περιμένουν πολλά από τον Ντάνι Γκαρθία, τον Στάμενιτς, αλλά εκτιμώ πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν διαβάσει ήδη κάποια πράγματα, καταστάσεις. Όπως πιστεύω ότι αυτός που «τρέχει» την ομάδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα κάνει αυτό που πρέπει για να είναι ο Ολυμπιακός πανέτοιμος στα 100 χρόνια ιστορίας του και να μη δίνει δικαιώματα και να φλερτάρει κάθε αγωνιστική με απώλεια…

Μεντιλίμπαρ: «Ο Έσε είναι ήρεμος στα αποδυτήρια - Δεν μας βοήθησε το ότι βγήκε»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:12 - 26.08.2024

Μεντιλίμπαρ: «Ο Έσε είναι ήρεμος στα αποδυτήρια - Δεν μας βοήθησε το ότι βγήκε»

Στην εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός, εναντίον της Athens Kallithea, αναφέρθηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ο ίδιος στάθηκε και στον τραυματισμό του Έσε, λέγοντας πως ενδεχομένως να επηρέασε την πορεία του παιχνιδιού.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!