Όταν είναι πλήρης, θα δείξει (ξανά) το ποιος είναι

Ίγκνας Μπραζντέικις

Όταν είναι πλήρης, θα δείξει (ξανά) το ποιος είναι

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:45 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από τις απουσίες και τα ποσοστά της Μπαρτσελόνα, όμως έδειξε ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, αρκεί να είναι ξανά «γεμάτος». Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός είδε μια Μπαρτσελόνα να τον πληγώνει μέσα στο σπίτι του. Τα τρίποντα των Καταλανών έμοιαζαν εκνευριστικά μετά από ένα σημείο (το 58% είναι αφύσικο για εκτός έδρας παιχνίδι), ενώ οι ανάσες που έλειψαν από κομβικούς παίκτες του Ολυμπιακού κόστισαν.

Ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος σταθερά είναι παίκτης ορχίστρα, ήταν ξεκάθαρο πως έδωσε το είναι του στο παρκέ. Ψυχή και σώμα. Το πρόβλημα όμως είναι πως μαζί άφησε και τις ανάσες του, με τον Αμερικανό να κάνει υπερβολικά πολλά λάθη για το επίπεδό του (5), ενώ πήρε και πολλές λάθος αποφάσεις στο τέλος, αποτέλεσμα της κούρασής του, που δεν τον άφησε να έχει το καθαρό μυαλό που μας έχει συνηθίσει.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι είναι μια ομάδα με σκληράδα, που όμως δεν είναι ανίκητη. Στο τέλος όμως οι παίκτες που έκαναν την διαφορά είχαν και ανάσες. Αμπρίνες, Γιοκουμπάιτις και Λαπροβίτολα είχαν 10 τρίποντα (από τα συνολικά 15) και μάλιστα τα περισσότερα ήρθαν σε σημεία που ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ.

Γενικά μια κακή μέρα για τον Ολυμπιακό. Στις απουσίες μάλιστα πρέπει να συνυπολογίσουμε τον Κάνααν, ο οποίος στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκε ρυθμό, όμως έμεινε για περίπου 12’ στον πάγκο με 4 φάουλ. Ίσως να έπρεπε να ανοίξει λίγο περισότερο το ροτέισιον ο Μπαρτζώκας. Δεν είχε όμως και πολλές επιλογές για να «μαγειρέψει» το πλάνο του. 

Ο Ολυμπιακός πρέπει άμεσα πάντως να ξεχάσει την Μπαρτσελόνα. Έδειξε με τον τρόπο που αγωνίστηκε ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω όταν θα έχει κανονικό ρόστερ (και ο Φαλ ήταν εμφανώς ανέτοιμος, μη έχοντας ρυθμό), όμως δεν μπορεί να σταθεί στο ματς του ΣΕΦ. Σε αυτό τον βοηθάει και το πρόγραμμά του. Την Κυριακοί οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους το ματς με την ΑΕΚ, την οποία ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσουν. Επιπλέον, στην συνέχεια έχουμε την πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του την Τρίτη δοκιμάζονται στο Μιλάνο και την Πέμπτη υποδέχονται την Παρτίζαν, δύο ομάδες που αναμένεται να παλέψουν για το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα φέτος.

Ο Ολυμπιακός, με τον Ουίλιαμς Γκος μέσα (πρώτα ο Θεός) και με τον Φαλ να έχει ρυθμό, θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Μπορεί και θέλει. Πρέπει να το δείξει όμως και στο παρκέ.

Αυτά για την ώρα. Είπαμε εξάλλου πολλά και στο Sportal Euroleague Show, όπου αναλύσαμε πράγματα και καταστάσεις. Περισσότερα την Κυριακή το βράδυ, μετά από το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Sportal Euroleague Show με καλεσμένο τον Δημήτρη Αγραβάνη: Όλο το παρασκήνιο και το ρεπορτάζ για την ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα
SPORTAL ORIGINALS

23:15 - 13.10.2023

Sportal Euroleague Show με καλεσμένο τον Δημήτρη Αγραβάνη: Όλο το παρασκήνιο και το ρεπορτάζ για την ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 68-77 από την Μπαρτσελόνα για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης. Η Sportal Euroleague Show έρχεται με όλο το ρεπορτάζ, παρασκήνιο, ζωντανές συνδέσεις με το ΣΕΦ, συνεντεύξεις και όλη την δράση της Παρασκευής. Παρουσιάζουν οι Χριστίνα Βραχάλη και Κώστας Σωτηρίου. Καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής ο Δημήτρης Αγραβάνης.

ΥΓ. Συγκλονιστικός ο κόσμος στο πρώτο ματς. Μήνυμα στήριξης και πάλι για τους Ερυθρόλευκους. Ήταν το πρώτο sold out από τα πολλά που έρχονται.

ΥΓ2. Λαρεντζάκης και Λούντζης έδωσαν λύσεις στην άμυνα, όμως στην επίθεση ο ενθουσιασμός τους τους πρόδωσε σε ένα βαθμό. Και οι δύο πάντως μπορούν (και θα είναι) καλύτεροι στην συνέχεια.

ΥΓ3. Ο Μπαρτζώκας πάλεψε να «βρει» τον Ίγκνας Μπραζντέικις στο ματς. Ο Λιθουανός ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το γεγονός πως έκανε ντεμπούτο. Ικανότητες και προσόντα έχει. Δεν θα τον επέλεγε αλλιώς ο Μπαρτζώκας. Το θέμα είναι να προσαρμοστεί και άμεσα μάλιστα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Λιθουανό.

ΥΓ4. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια ημέρα. Και καμία μεγάλη δύναμη δεν γκρεμίστηκε σε μια. Ηρεμία και όλα θα γίνουν για τον Ολυμπιακό. Υπομονή χρειάζεται. Ξαναλέμε πως η ομάδα του Μπαρτζώκα έδειξε ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

ΥΓ5. Μην αρχίσετε να λέτε πάλι ότι χρειάζεται ενίσχυση. Όταν και αν χρειαστεί, ο Μπαρτζώκας θα το καταλάβει πρώτος από όλους μας.