Τα συν και πλην της προετοιμασίας του Ολυμπιακού

Τα συν και πλην της προετοιμασίας του Ολυμπιακού

Ο Διονύσης Βερβελές κάνει… ταμείο για το τι είδαμε στην Ολλανδία και τα ζητήματα ενόψει της συνέχειας…

Σχεδόν δύο εβδομάδες (από 15 ως 27 Ιουλίου) έμεινε ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Πλέον η αποστολή των «ερυθρόλευκων» έχει επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχιστούν στο Ρέντη οι προπονήσεις, ενώ θα δοθούν ακόμη φιλικά σε Ιταλία με Τερνάνα, Ρόμα, στην Κύπρο με τον Άρη Λεμεσού και στο Καραϊσκάκη με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Στην Ολλανδία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έβγαλε αρκετά συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας, χωρίς όμως να έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για τη συνέχεια για το τελικό υλικό που θέλει να έχει στη διάθεσή του για τα επίσημα ματς και το ξεκίνημα της σεζόν.

Οι πιτσιρικάδες...

Ο Μεντιλίμπαρ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας είχε μαζί του πέντε ποδοσφαιριστές των Νέων οι οποίοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ευρώπης την προηγούμενη περίοδο. Ο λόγος για τους Κουτσίδη, Μπακούλα, Μουζακίτη, Παπακανέλλο και Κωστούλα. Όλοι τους τα πήγαν καλά, κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο.

Η απόφαση του Βάσκου δεν είναι εύκολη, αλλά από τα όσα έχουν ακουστεί φαίνεται πως θα κρατήσει στο ρόστερ τους τρεις από τους πέντε παίκτες και το πιθανότερο είναι αυτοί οι οποίοι θα μείνουν εκτός να δοθούν κάπου ως δανεικοί, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να βελτιωθούν.

Η εικόνα του Αποστολόπουλου

Μέσα στους νεαρούς παίκτες ήταν και ο Αποστολόπουλος. Ο αριστεροπόδαρος μπακ της περσινής δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού έπαιξε στ' αριστερά της άμυνας σε όλα τα φιλικά και είχε αρκετές καλές στιγμές.

Η περίπτωσή του είναι λίγο ιδιαίτερη, από τη μία φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιθανό να ψαχτούν για έναν αριστεροπόδαρο στην άμυνα, όμως από την άλλη και ο Μεντιλίμπαρ έμεινε ικανοποιημένος από τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, χωρίς όμως να έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ και αν το κάνει ποιος θα είναι ο ρόλος του. Δηλαδή δεύτερος μπακ ή τρίτος.

Η επιβεβαίωση με Μαρτίνς

Ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι από τις εσωτερικές μεταγραφές του Ολυμπιακού για τη σεζόν αυτή. Έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα, δεν έβγαλε κανέναν τραυματισμό και οι εμφανίσεις του στα φιλικά ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητικές.

Δεν ήταν τα γκολ που σημείωσε αλλά η γενικότερη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Έδειξε μεγάλη διάθεση για να ξεχωρίσει και το κατάφερε, γεγονός που ικανοποίησε τους πάντες στην ομάδα. Την προηγούμενη σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά όλοι στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως αν είναι υγιής τότε θα είναι από τους πρωταγωνιστές για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο νέος αρχηγός

Χαμόγελα υπήρξαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας και για τον νέο αρχηγό του Ολυμπιακού, τον Γιώργο Μασούρα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον σύλλογο και στην Ολλανδία έδειξε έτοιμος να σηκώσει το βάρος του αρχηγού.

Δούλεψε αρκετά στην προετοιμασία και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος εμπιστεύεται τον Μασούρα και πιστεύει ότι μπορεί να κάνει αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα στο τελευταίο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν, μπόρεσε να «σπάσει» και την ατυχία που είχε στα προηγούμενα φιλικά με το σκοράρισμα.

Οι περιπτώσεις Μπιέλ, Μπιανκόν

Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού έλαβε μέρος και ο Μπιέλ, ο οποίος επέστρεψε από τη Γερμανία όπου είχε δοθεί δανεικός. Είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία για να μπορέσει να καθιερωθεί στους «ερυθρόλευκους».

Στα πρώτα φιλικά που έπαιξε δεν έδειχνε τη διάθεση να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή, αν και στις προπονήσεις είχε καλό πρόσωπο όμως στο αγωνιστικό κομμάτι δεν είχε καλό βαθμό. Αντιθέτως στο προτελευταίο φιλικό με την Αλ-Καντσία την ομάδα του Μίτσελ, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τα πήγε καλά.

Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, βοήθησε αρκετά στο κομμάτι της επίθεσης και έδειξε καλά στοιχεία. Θα πρέπει όμως να δείξει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια, προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ για να κρατήσει και τη θέση του στο ρόστερ.

Επίσης και ο Μπιανκόν αποτέλεσε ένα από τα ερωτηματικά της φετινής προετοιμασίας. Δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο Βάσκος τον υπολογίζει για τη συνέχεια, ενώ στο τελευταίο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν τον είδαμε για πρώτη φορά και στη θέση του αμυντικού χαφ, ενώ στα άλλα τεστ χρησιμοποιήθηκε ως στόπερ. Η αλήθεια είναι πως δούλεψε στην Ολλανδία και έβγαλε πείσμα και θέληση για να μείνει στην ομάδα για αυτό και έχει κερδίσει κάποιους πόντους στη σκέψη του Μεντιλίμπαρ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι για τη συνέχεια.

Ο Ντόι στη φυσική του θέση

Στα φιλικά που έπαιξε ο Ολυμπιακός ο Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε τον Ντόι στη φυσική του θέση, σε αυτήν του αμυντικού χαφ και όχι στο κέντρο της άμυνας όπου τον είχαμε συνηθίσει από την ημέρα που καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα. Βέβαια αυτή ήταν και μία αναγκαστική κίνηση από πλευράς του έμπειρου τεχνικού, καθώς του έλειπαν οι μέσοι Στάμενιτς, Γκαρθία λόγω τραυματισμών και ο Έσε που είναι με την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας.

Οπότε δημιουργήθηκε κενό στα χαφ και ο Ντόι από τη στιγμή που γνωρίζει τη θέση χρησιμοποιήθηκε εκεί. Στα επόμενα φιλικά θα φανεί εάν ο Μεντιλίμπαρ θα γυρίσει τον Ντόι στην άμυνα, για να διαπιστωθεί και για που τον υπολογίζει ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Αν υπάρχει πάντως ένα… παράπονο, είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ δεν μπόρεσε να δει τους δύο νέους του μέσους να αγωνίζονται. Τα προβλήματα τραυματισμών του Γκαρθία και του Στάμενιτς, τους έφεραν… πίσω. Δεν έπαιξαν λεπτό και όπως και να ‘χει, περιμένουμε να τους δούμε. Είναι δύο καλές μεταγραφές, ποντάρει πολλά πάνω τους και ο κόουτς…

Το θέμα των φορ και ο Γιάρεμτσουκ

Στην προετοιμασία στην Ολλανδία, ο Ολυμπιακός πήγε με έναν συν έναν σέντερ φορ. Ο Ελ Κααμπί ενσωματώθηκε στην αποστολή από την πρώτη ημέρα, αλλά δεν αγωνίστηκε σε φιλικό. Δεν… κρυβόταν, είχε κι αυτός έναν τραυματισμό και υπάρχει στάση αναμονής για την κατάστασή του. Οι «ερυθρόλευκοι» ενδιάμεσα προσπάθησαν να τρέξουν την περίπτωση του Μπρέθγουεϊτ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία. Έτσι, έμεινε ο νεαρός Κωστούλας. Και είναι δεδομένο έτσι, πως ο Ολυμπιακός θα κοίταζε να τρέξει άμεσα το θέμα απόκτησης επιθετικού… Όπως όλα δείχνουν, αυτός -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι ο ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, που πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Βαλένθια και ανήκει στη βελγική Μπριζ. Η υπόθεση του Ουκρανού φορ είναι πολύ προχωρημένη, καθώς νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα είναι στη χώρα μας για να περάσει ιατρικά και να επισημοποιηθεί η απόκτηση του από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Γιάρεμτσουκ - Περνάει ιατρικά τη Δευτέρα (29/7)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:31 - 28.07.2024

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Γιάρεμτσουκ - Περνάει ιατρικά τη Δευτέρα (29/7)

Σε συμφωνία με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ φαίνεται πως έφτασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος τα βρήκε σε όλα και με την Μπριζ. Τη Δευτέρα (28/7) αναμένεται στην Ελλάδα ο Ουκρανός, προκειμένου να περάσει ιατρικά και να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο.

Βρισκόμαστε κάτι λιγότερο από είκοσι ημέρες, από την έναρξη του πρωταθλήματος. Και αυτό στο Βόλο, στις 17 Αυγούστου, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς των Πειραιωτών για τη νέα σεζόν. Χρόνος υπάρχει, δεδομένα θα δούμε νέα πρόσωπα ως τότε στην ομάδα.